Holy grail: Donna Hay Nieuwe Klassiekers

Er zijn maar weinig boeken waarbij het gewoon absoluut geen zin heeft om stickertjes te plakken bij de recepten die je graag wilt maken. Bij Donna Hays Nieuwe Klassiekers is dit het geval. Niet alleen omdat het boek gigántisch is maar ook vanwege het feit dat ik bij ieder recept kwijlend boven de pagina’s hang. Ik heb even getwijfeld of ik dit kookboek nog zou recenseren op OMF aangezien het geen nieuw boek is, maar toen deze foto op Instagram door het dak ging besloot ik toch dat ik er iets mee moest doen. En bovendien zijn kookboeken tijdloos dus dat dit boek al in 2014 is uitgekomen maakt eigenlijk niet zoveel uit. Mocht je fan zijn van Donna Hay dan moet je dit boek hebben maar ook als je niets met Donna Hay hebt maar wel dol bent op koken en op kookboeken, is dit boek een absolute aanrader.

Het idee achter het boek

In Donna Hays Nieuwe Klassiekers vinden we geen overload aan nieuwe recepten van Donna Hay maar een bundeling recepten uit Donna Hay Magazine. Dat magazine kun je hier in Nederland via omwegen ook wel krijgen en ik heb besloten voortaan een fortuin neer te willen leggen voor dit magazine. Want als Nieuwe Klassiekers al zo’n holy grail voor me is, moet dat magazine het helemaal zijn.

In Nieuwe Klassiekers vinden we meer dan 300(!) recepten. Alltime favorieten maar ook een aantal nieuwe creaties. Die 300 recepten hebben ruimte nodig en zoals we van Donna Hay gewend zijn is ieder recept voorzien van een prachtige foto. Nieuwe Klassiekers is dan ook dik en zwaar. Omdat zwaar nogal aan mening onderheven is heb ik voor de vorm het boek even op mijn keukenweegschaal gelegd. Nieuwe klassiekers weeg 3,129 kilo. En dat is zwáár voor een kookboek. Het is dan ook geen boek dat je even meeneemt in je tas om in de trein lekker door te lezen maar hij verdient wel een prominente plek in de keuken. Alles wat je wil maken en weten vind je terug in dit boek.

De recepten

Ik gaf zojuist al even aan dat ik kwijlend boven iedere pagina heb gehangen. Dit komt natuurlijk door de prachtige foodfoto’s waarvoor Donna Hay samen heeft gewerkt met diverse fotografen, maar de recepten zijn ook gewoon waanzinnig. Dit mega-kookboek is onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: HARTIG en ZOET, maar de range aan recepten die daaronder vallen is enorm. Zo vinden we recepten met eieren en kaas in het boek terug maar wordt er ook aan soepen gedacht. Passeren kippen en eenden de revue maar legt Donna Hay ook uit hoe je een basisquiche maakt. Als je nog geen trek krijgt van de Texaanse Runderborst van de barbecue of de Langzaam gestoofde lamscurry madras dan zorgen de vele taarten, koekjes en desserts hier waarschijnlijk alsnog voor. Ik noem even Chocolade-karamelpuddinkjes en Browniecookies met pindakaasglazuur.

Can I get an AMEN? Mijn guilty pleasures zijn er niets bij.

Ik was stiekem al een beetje verliefd op Donna Hay maar dankzij Nieuwe Klassiekers heb ik echt een girl crush ontwikkeld. Het liefst zou ik de 366 dagen van 2016 koken uit dit boek. Nu kan ik onmogelijk ieder recept uit dit boek met jullie delen want ik vind eigenlijk gewoon dat je hem moet kopen (hij kan gewoon niet niet-in de smaak vallen) maar jullie zullen dit jaar zeker een aantal Donna creaties voorbij zien komen op OMF.

Nieuwe Klassiekers van Donna Hay is onder andere te koop bij Bol.com voor € 45,00.

Nu ik mijn zegje heb gedaan mogen jullie nog even kwijlend boven het toetsenbord of je telefoon gaan hangen want natuurlijk geef ik je een kleine sneak peek van in het boek.

Donna Hay Nieuwe Klassiekers

Donna Hay Nieuwe Klassiekers

Donna Hay Nieuwe Klassiekers

Donna Hay Nieuwe Klassiekers

Donna Hay Nieuwe Klassiekers

Donna Hay Nieuwe Klassiekers

Join the Conversation

 1. Anniek says:

  Uhm, oké. Ik moet hier niet te lang meer naar kijken. Want 1. ik krijg enorme honger, en 2. ik wil nú naar de winkel rennen om dat boek te halen. Dat zegt genoeg toch? Wát een tof ding!

 2. Margot says:

  Wat een prachtig boek! Hij staat op mijn wishlist!

 3. Karlijn says:

  Dat klinkt echt heel goed. De foto’s zien er ook prachtig uit!

 4. Jacky says:

  O nee, ik stond gistermiddag met het boek in mijn handen, heel even want het is echt een groot en zwaar boek, maar zo mooi. Ik twijfelde of ik het zou kopen en dan kom jij met deze review… what to do, what to do?

  1. Sabine Author says:

   Direct bestellen!

 5. Leonie says:

  Dat is zo’n mooi boek! Toen wij in Australie waren, heb ik dat boek gekocht (voor $20,- ofzo, vet goedkoop toen) en meegenomen in de handbagage. Het was die loeizware tas wel waard hihi. Haar chocoladetaarten zijn ook echt awesome!

 6. Cheese and Chinese says:

  Goeie foto’s, lijkt me echt een goed boek om in te investeren!

 7. Kelly says:

  Nou ik kan mijn telefoon weer gaan poetsen.. Dit ziet er zoo lekker uit, dat boek moet op mn wishlist!

 8. Laura - Dagelijkse hap says:

  Wat een prachtig boek! Ik weet zeker dat ik ook moet oppassen dat ik niet dat boek onder kwijl als ik het in huis haal xD

 9. Joyce says:

  De kookboeken van Donna Hay zijn zo fijn! Mijn tante heeft een paar boeke van Donna Hay en die leen ik maar al te graag haha!

 10. Megan says:

  Wat een ontzettend enthousiaste review, dit maakt me wel heel nieuwsgierig naar dit boek! Ik ben sowieso gek op kookboeken, in boekenwinkels blijf ik altijd veel te lang hangen op de kookboekenafdeling. Binnenkort deze maar eens doorbladeren, ben er heel benieuwd naar!

 11. Wauw wat een mooi boek. Een boek waarmee je gelijk aan de slag wilt.
  Hij gaat meteen op m’n verlanglijstje!

 12. Annette says:

  Ik heb al 2 boeken van Donna Hay maar zou deze graag nog aan de collectie toevoegen. :)

 13. Jolanda says:

  En ik heb me zo voorgenomen geen kookboeken meer te kopen. Mijn plank is vol en moet nog zoveel maken voor ik nieuwe mag…. zucht.

 14. LOL over de stickertjes. Ik heb het boek dit weekend binnengekregen en ik gebruik altijd een post-it om de lekkere recepten te noteren. Ik heb het boek nu voor de helft doorgenomen en 1 post-it is al vol :)

  Het is inderdaad een prachtig boek en prachtige foto’s. Over het algemeen zijn alle recepten ook toegankelijk en niet te moeilijk om te maken.

  Ik heb jaren geleden haar boeken Modern Classics 1 en 2 gekocht maar sinds vorig jaar heb ik haar herondekt en inmiddels met deze erbij alweer 3 boeken van haar toegevoegd aan de collectie en ben nog niet uitgespaard :)

  Leuke review!

 15. Jildou says:

  Aaaaaah! Wauw, wat een prachtig boek is dit. Deze mag ook op de verlanglijst <3

 16. Rachel Kromdijk says:

  wauw ziet er prachtig uit zeg en die recepten.. en de foto’s.. wauw!

 17. Nuria says:

  I NEED THIS BOOK! Wat een prachtige foto’s, dat zal zeker zorgen voor inspiratie in de keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close