Er zijn van die gerechten waar je van tevoren geen verwachtingen van hebt maar die achteraf zo belachelijk lekker zijn, dat je spijt hebt dat je ze niet eerder hebt ontdekt. Dat is ook het geval met deze spaghetti met tomatenroomsaus en worstjes. Klinkt heel eenvoudig, is nog eenvoudiger want deze pasta is een eenpanspasta! Super snel klaar dus en weinig afwas. Dit recept was een probeerseltje en een uitweg om restjes in mijn kasten op te maken. En dat het zo goed zou uitpakken had ik niet gedacht. Deze spaghetti is hemels. Echt. Je eet er al gauw veel te veel van, maar hiervoor schuif je je balansdag rustig een dagje op.
Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)
- 200 gram pittige worstjes*
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram gedroogde spaghetti
- 400 gram passata (tomatensaus)
- 200 milliliter runderbouillon
- 250 milliliter slagroom
- 1 handvol verse basilicum
- peper en zout
- 50 gram Pecorino
*Kies voor verse worstjes, het liefst van de slager. Ik kocht zelf Catalaanse worstjes waar onder andere knoflook en ui in zit, maar chipolataworstjes of andere kruidige worstjes zijn ook goed. Uiteraard kun je ook gekruide vegetarische worstjes gebruiken.
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een hapjespan of andere diepe pan met deksel aan tot het goed begint te geuren.
2. Snijd de worstjes in plakjes en doe deze bij de knoflook en de ui in de pan. Bak de worstjes een paar minuten mee tot ze goudbruin en gaar zijn.
3. Schenk de passata, runderbouillon en de slagroom in de pan en roer even goed. Breek de spaghetti doormidden en leg deze in het vocht.
4. Breng de saus aan de kook en draai het vuur middelhoog. Doe de deksel op de pan en laat de spaghetti in 10 – 15 minuten gaar koken tot nagenoeg al het vocht is opgenomen.
5. Voeg de basilicum toe aan de saus en roer alles even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
6. Serveer de spaghetti met tomatenroomsaus met geraspte Pecorino en extra verse basilicum.
oh dat ziet er zó goed uit!
ik zal het binnenkort in een vegetarische variant namaken :)
Oeh hier wil ik de variant met veggie worstjes wel eens van maken!
Ziet er echt heeeeerlijk uit!
Dit lijkt me inderdaad gevaarlijk lekker!
Oehhh, ideaal voor n avond met weinig tijd maar wel lekker willen eten.
Ik sla m op!!
Net gemaakt, was lekker en super makkelijk om te maken. Voor drukke dagen ga ik dit zeker nog eens maken!
Dat ziet er heerlijk uit! Dat kan ook wel in de crockpot denk ik ?
Hmm, ik denk dat het overbodig is om de crockpot te gebruiken omdat het gerecht zo snel klaar is. Ik zou in dit geval de crockpot in de kast laten staan :)
Vanmiddag alle boodschappen in huis gehaald, maar ipv slagroom heb ik kookroom light meegenomen. Ik ben heel erg benieuwd. Wordt vervolgd.
Daar moet het ook zeker mee lukken!
Wat een super makkelijk recept en wat heerlijk. We hebben zitten smullen. Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept.
Wat fijn om te horen! :D
Ik ben het nu aan het koken, het ruikt heerlijk. Alleen zijn na drie kwartier pruttelen de slierten nog steeds verre van gaar…
Gisteren gemaakt en het was heerlijk! Thanks voor het recept :-)
Je kookt dus echt je pasta in de saus ipv in water? Of zie ik dit verkeerd? :)
Klopt, in de saus! In dezelfde pan als de rest van de ingrediënten.
Dit hebben we gisteren gegeten en we vonden het beiden heerlijk. Dit recept komt zeker nog een keer terug in mijn keuken/op onze tafel.
Ik had de room vervangen door melk en het was heerlijk!
Net gemaakt, zooooooooooo ontzettend lekker! Mjam
Zou het ook lekker zijn om de worstjes te vervangen door gehaktballetjes?
Dit recept staat hier vanavond voor de derde keer op tafel en zelfs onze zevenjarige lust het. Hoera!
Haha wauw, succesnummertje dus. Lekker!
Erg eenvoudig te maken en superlekker! De kinderen zaten ook te smullen. Dit komt vaker op tafel!
Ik heb het vandaag gemaakt. Het was heerlijk. Zelfs puberzoon vond het lekker. Ik heb slagroom overigens vervangen met kookroom.
Vandaag gemaakt vond het heerlijk, heb er overigens spinazie aan toegevoegd voor wat extra groen.
Spinazie is altijd een goede toevoeging bij pastagerechten he! Fijn dat het lekker was!
Als ik 500 gr spaghetti gebruik, moet ik dan al het vocht verdubbelen?
Nee, dat zou ik niet doen. Ik zou dan 600g gezeefde tomaten en 500ml bouillon aanhouden, maar wel 250ml slagroom.
Blijft één van onze favorieten. Met zongedroogde tomaat in plaats van worstjes.
Kook je de spaghetti in de saus, echt lekker recept sabine.
Hi Sabine moet je de spaghetti koken in de saus? Echt een top recept trouwens de kids vinden dit top.
Ja, klopt! Je kookt de spaghetti inderdaad in de saus.