Video: Avocado-kipsalade

In het nieuwe jaar willen we allemaal wel iets gezonder leven. In ieder geval voor de eerste paar weken. Zelf doe ik daar hard aan mee hoor en ik vind het best een uitdaging om lekker te blijven variëren. Routine wordt namelijk al gauw saai en dit zorgt er – bij mij in ieder geval – voor dat ik in no-time terugval in oude patronen. En daarom doe ik momenteel mijn best om een paar keer per week iets nieuws te verzinnen voor de lunch. Deze avocado-kipsalade is een van de recepten die uit die brainstorm kwamen. Ideaal op crackertjes (mijn favoriet zijn de Wasa Rosemary & Sea salt crackers, zó lekker), maar ook op brood kun je dit natuurlijk prima eten. In deze korte video van vandaag laat ik je het recept zien.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 persoons portie)

 • 125 gram kipfilet
 • ½ avocado
 • 1 teentje knoflook
 • 1 eetlepel yoghurt (ik gebruik magere yoghurt)
 • 1 laurierblaadje
 • 1 eetlepel verse peterselie
 • peper en zout

1. Verwarm voldoende water in een pan zodat de kipfilet onder kan staan en voeg ruim peper, zout en het laurierblaadje aan het water toe. Zorg ervoor dat het nét niet kookt.

2. Leg de kipfilet in het hete water en pocheer hem op deze manier in 15 minuten gaar.

3. Prak ondertussen de avocado in een kommetje en voeg hier de yoghurt, een geperst teentje knoflook, de fijngesneden peterselie en peper en zout naar smaak aan toe.

4. Haal na 15 minuten de kip uit de pan en pluis deze met behulp van twee vorken uit elkaar.

5. Voeg de kip aan de avocado-mix toe en serveer de salade bij voorkeur direct.

Deze salade laat zich helaas niet zo makkelijk bewaren vanwege de avocado. Mocht je de avocado-kipsalade mee willen nemen naar school of werk dan raad ik je aan de avocado tot het laatste moment heel te laten. Alle overigen ingrediënten kun je alvast met elkaar mengen (ook de gepocheerde kip). De fijngeprakte avocado voeg je dan vlak voordat je gaat eten toe.

Avocado-kipsalade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Avocado-kipsalade

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Ik doe vrolijk mee aan de poging extra gezond te leven, dus dit recept komt goed van pas!

 2. Laura - Dagelijkse hap says:

  Dit komt goed uit! Ik heb nog wat kip en avocado over :D Ik weet al wat ik vanavond ga maken ;)

 3. Danouk says:

  Jahoor, volgehouden tot het eind! Wat een top combi joh. Het ziet er heerlijk uit! Staat bij deze op de planning voor woensdag

 4. Kirsty says:

  Dit lijkt mij wel erg lekker zeg! Fijn ook dat de kip wat meer overheerst van smaak, dat lijkt mij wel het lekkerst.

 5. Marloes says:

  Heb het zojuist voor de lunch gemaakt..Glory glory halleluja!

  1. Sabine Author says:

   Hahahahaha!

 6. Jessica says:

  Wat een heerlijk eenvoudig receptje! Ik sla hem op om niet te vergeten :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close