Super Healthy Sunday: Portobelloburgers

Op OMF hebben we al veel vaker iets gedaan met portobello’s, we hebben ze voornamelijk gebruikt om ze te vullen. Dat je er echter veel meer mee kunt was mij al langer bekend en al tijden wilde ik ze gebruiken om burgers mee te maken. Vaak hoor je dat bij een recept voor portobelloburgers de paddenstoelen worden gebruikt in plaats van het vlees, maar mij leek het juist wel leuk om de (koolhydraatrijke) broodjes te vervangen. Het resultaat? Een bijzonder fijne samenkomst van smaken en een licht en gezond gerecht. Ideaal voor Super Healthy Sunday.

Niet alle ingrediënten in dit recept zijn even gezond maar hey, genieten doe je met mate. Laat de geitenkaas en de truffelmayonaise bij voorkeur dan ook niet achterwege, beide ingrediënten zorgen voor een geweldige smaak in dit gerecht.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 200 gram extra mager rundergehakt
 • 1 plak geitenkaas
 • 4 portobello’s van flink formaat
 • 1 theelepel truffelmayonaise
 • gehaktkruiden naar smaak
 • peper en zout
 • 1 tomaat
 • 1 ui
 • olijfolie

1. Meng de gehaktkruiden met het gehakt en breng het vlees op smaak met peper en zout. Vorm twee platte burgers van het gehakt.

2. Hol de portobello’s uit en besprenkel ze lichtjes met wat olijfolie. Leg ze vervolgens met de bolle kant naar beneden op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster ze 20 minuten in het midden van de oven op 180°C tot ze zacht zijn.

3. Laat de portobello’s op een stukje keukenrol uitlekken wanneer je ze uit de oven haalt. Geen zorgen, ze verliezen erg veel vocht.

4. Snijd de ui in halve ringen en bak deze in een beetje olijfolie glazig. Zodra de uitjes zacht beginnen te worden leg je ook de burgers in de pan. Bak de burgers aan een kant in 2-3 minuten bruin.

5. Draai de burgers om en leg op ieder exemplaar een half plakje geitenkaas. Bak de burgers vervolgens ook aan de andere kant bruin, net zolang tot de kaas gesmolten is. De uitjes bakken intussen vrolijk mee, schep deze af en toe om.

6. Leg op twee portobello’s de burgers. Top af met de gebakken ui, de tomaat en een klein beetje truffelmayonaise. Dek de burger af met de laatste twee portobello’s.

Zoals je kunt zien at ik de portobelloburgers samen met zoete aardappelfrietjes, een ideale combinatie. Mocht je geen truffelmayonaise in huis hebben dan kun je natuurlijk ook een andere saus gebruiken (of helemaal geen saus, wat je wil). Ik moet wel zeggen dat de truffelmayonaise voor een positieve smaaksensatie zorgde.

Portobelloburgers

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Dit lijkt me ontzettend lekker!

 2. Hester says:

  Ziet er heel leuk uit! Ik heb toevallig gisteren sinds lange tijd weer eens een plakje geitenkaas op. Smaakt toch ook echt wel anders en ik vind het heerlijk, net wat ‘sterker’!

 3. Comfortfood wat ook nog eens super healthy is. Dat is pas genieten!

 4. Glamourista says:

  OMG perfect voor als je minder carbs binnen wilt krijgen :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close