Fastfood Friday: Gingerbread brownies

Dat de decembermaand ook dit jaar een beetje anders dan anders is hoeven we niemand te vertellen. Dikke kans dat je niet met de héle familie om de tafel zit en dat je wellicht ook niet iedereen kunt zien die je graag wilt zien. Om je geliefden te laten weten dat je wel aan ze denkt hebben we een recept voor je dat je per post kunt versturen: gingerbread brownies! Maak deze gingerbread brownies, snijd ze in stukken en verpak ze goed in bakpapier. Leg een paar stukken brownie met bakpapier in een brievenbusdoosje en verstuur dit vervolgens met een kerstkaartje erbij. Hoe leuk is dat als verrassing en iedereen wordt toch blij van foodpost!

Deze gingerbread brownies zijn net even iets kruidiger dan je gewend bent van normale brownies maar dat is juist lekker in deze decembermaand. Mocht je ze nou nog iets kruidiger willen dan kun je ervoor kiezen om een halve theelepel gemberpoeder toe te voegen. Gember zit ook al in koek- en speculaaskruiden maar is vaak niet zo heel erg aan de oppervlakte te proeven. Extra toevoegen kan dus altijd!

Uiteraard zijn de brownies wel lekker fudgy, want daar houden we van.

En mocht je nou wel met iedereen om tafel zitten tijdens de feestdagen, dan serveer je de gingerbread brownies lekker bij de koffie, wordt iedereen blij van hoor!

Extra feestelijk maken? Steek de brownies als koekmannetjes uit zoals ik in dit recept ook heb gedaan.

Gingerbread brownies

No ratings yet

Gingerbread brownies

Door de ietwat kruidige smaak zijn deze Gingerbread brownies zeer geschikt als lekkernij in de decembermaand.
Porties12 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • steelpan
  • beslagkom
  • garde
  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • bakpapier
  • oven

Ingrediënten

  • 125 g ongezouten roomboter
  • 175 g pure chocolade*
  • 200 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de bakvorm in. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier.
  • Doe de boter en chocolade in een steelpan en smelt beide ingrediënten. Draai het vuur niet te hoog en roer af en toe even door.
  • Klop ondertussen de kristalsuiker met de eieren luchtig.
  • Schenk al kloppend de gesmolten chocolade en boter bij het eimengsel.
  • Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten (m.u.v. de poedersuiker) toe en spatel dit tot een glad browniebeslag.
  • Schenk het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownies in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
  • Laat de brownies volledig afkoelen en bestrooi ze ter garnering met poedersuiker.
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: brownies, chocolade, gingerbread, kerst

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gingerbread brownies

*Dit ingrediënt bevat een gesponsorde link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close