Gingerbread brownies
Door de ietwat kruidige smaak zijn deze Gingerbread brownies zeer geschikt als lekkernij in de decembermaand.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: brownies, chocolade, gingerbread, kerst
Servings: 12 stuks
- 125 g ongezouten roomboter
- 175 g pure chocolade*
- 200 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 75 g bloem
- 50 g ongezoet cacaopoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- snuf zout
- poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de bakvorm in. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier.
Doe de boter en chocolade in een steelpan en smelt beide ingrediënten. Draai het vuur niet te hoog en roer af en toe even door.
Klop ondertussen de kristalsuiker met de eieren luchtig.
Schenk al kloppend de gesmolten chocolade en boter bij het eimengsel.
Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten (m.u.v. de poedersuiker) toe en spatel dit tot een glad browniebeslag.
Schenk het browniebeslag in de bakvorm en bak de brownies in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
Laat de brownies volledig afkoelen en bestrooi ze ter garnering met poedersuiker.