Gingerbread man brownies

gesponsord

December is mijn favoriete maand van het jaar. Overal lampjes, overal lekker eten, de mensen zijn over het algemeen relatief vrolijk, we hebben een goede reden om iedereen cadeaus te geven en ikzelf kan lekker losgaan in de keuken. Ik vind het leuk om gerechten en baksels net dat beetje extra te geven in december. Net iets meer nadenken over smaakcombinaties en net dat stapje extra zetten in decoratie. Nu Sint het land weer uit is gaan we verder met Kerst en dat is bij uitstek de gelegenheid om de keuken in te duiken om iets lekkers te bakken. Ik kan niet wachten tot Vic oud genoeg is om met mij in de keuken te staan om koekjes te bakken of taarten te decoreren. Bakken met kinderen is iets dat veel gezinnen in de decembermaand doen en speciaal voor hen, maar ook zeker voor ieder ander die het leuk vindt om met zoetigheid bezig te zijn, deel ik de komende drie weken op zaterdag wat decoratie-inspiratie met je. De basis van deze recepten is vrij eenvoudig, maar ik wil je laten zien dat je met de juiste decoratie al iets heel kerstigs op tafel kunt toveren. Vandaag trappen we af met Gingerbread man brownies. Gingerbread man is in Amerika onlosmakelijk verbonden met Kerst maar daar kennen we ze vooral in de vorm van een kruidig koekje. Ook lekker, zie bijvoorbeeld mijn recept dat ik een paar jaar geleden maakte, maar in deze brownievorm vind ik ze nog net even iets lekkerder. En ook hier kun je met decoratie helemaal los gaan. Zo aangekleed serveren de brownies net iets leuker bij de koffie in deze decembermaand.

Voor het maken van deze Gingerbread man brownies maakte ik gebruik van producten van Dr. Oetker. De brownies maak je gewoon volgens de aanwijzingen op de verpakking (of je gebruikt een eigen recept – mag natuurlijk ook!), het glazuur gebruikte ik echter net iets anders. Op de zakjes glazuur van Dr. Oetker staat dat je het zakje iets moet verwarmen in een pannetje warm water. Echter wilde ik voor deze Gingerbread man brownies stevig glazuur hebben dat goed op zijn plek bleef zitten. Daarom heb ik het zakje enkel een beetje gekneed zodat het glazuur iets soepeler werd maar nog wel goed dik bleef. Door een klein hoekje van het zakje af te knippen heb ik het zakje kunnen gebruiken als spuitzak en zo de decoratie op de brownies aangebracht.

Gingerbread man brownies

Gingerbread man brownies

gingerbreadman brownies 3
In alle winkels kun je momenteel eetbare kerstdecoratie vinden; voor deze gingerbread man brownies gebruikte ik Kerstfantasie van Dr. Oetker. Deze vind je nu o.a. bij Albert Heijn en is ideaal voor het aankleden van kerstbaksels. In het busje zitten verschillende suikercreaties waaronder sneeuwvlokken, sterretjes en kleine kerstboompjes.

Meer inspiratie nodig voor de Kerst? Naast de recepten die ik nog ga delen vind je op Bakken.nl een heel scala aan kerstbaksels en ook kun je er kerstfiguurtjes downloaden ter decoratie. Ga je nog aan de slag voor Kerst, vergeet dan niet om jouw creaties te delen met #kerstopdetaart zodat iedereen jouw baksel kan zien.

In samenwerking met Dr. Oetker

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gingerbread man brownies

No ratings yet

Gingerbread man brownies

Porties4 stuks*

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker brownies mix
  • 1 zakje Dr. Oetker glazuur wit
  • Dr. Oetker Kerstfantasie decoratie

Instructies

  • Bereid de brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze volledig afkoelen wanneer ze uit de oven komen voordat je verder gaat.
  • Steek met behulp van een gingerbread man vormpje, deze zijn momenteel bij veel winkels te koop - waaronder online, de gingerbread man uit de brownies. Draai de brownies vervolgens om zodat de gladde onderkant boven komt te liggen.
  • Kneed het zakje Dr. Oetker glazuur even door zodat het glazuur iets soepeler wordt. Decoreer de gingerbread man vervolgens op een manier die jij het leukste vindt. Gebruik het glazuur ook om eventuele andere decoratie op de brownies te 'plakken'.
  • Bewaar de brownies luchtdicht buiten de koelkast en eet ze binnen twee/drie dagen op, maar zo lang redden ze het vast niet.

Notities

*Als ik de bijgeleverde bakvorm uit de bakmix van Dr. Oetker gebruik haal ik daar 2 brownies uit. Omdat deze relatief dik zijn raad ik je aan een eigen bakvorm te gebruiken van bijv. 15x15 of 20x20cm zodat je meer Gingerbread man brownies kunt maken die iets minder dik zijn.
Snij-resten snoep je lekker op of gebruik je voor andere recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close