Sinaasappel-boekweitcake met kaneel

Toen ik net begon aan mijn #fitfoodmom challenge was ik op zoek naar gezonde tussendoortjes. Die zin in zoetigheid is niet van de een op de andere dag voorbij en om te voorkomen dat ik me helemaal te buiten ga aan chocolade of andere slechte dingen, heb ik graag iets zoets maar verantwoords in huis. Met nog een legio aan sinaasappels in de koelkast bedacht ik deze sinaasappel-boekweitcake met kaneel. Goed gelukt! Het jammere van boekweitmeel vind ik altijd dat de uiteindelijke baksels zo grijs uitslaan maar ach, die looks moet je dan maar even voor lief nemen. Het gaat natuurlijk om de smaak en voor een gezonde cake (ik zeg het op deze manier want niets verslaat een cake met veel boter en suiker als je het mij vraagt), is ‘ie hartstikke goed gelukt. Kwestie van alle ingrediënten mengen, in een cakevorm mikken en afbakken. Easy peasy.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Sinaasappel-boekweitcake met kaneel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Sinaasappel-boekweitcake met kaneel

4 van 9 stemmen

Sinaasappel-boekweitcake met kaneel

Porties1 cake (20cm)

Ingrediënten

 • 200 gr boekweitmeel
 • 2 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • 3 eieren
 • rasp van 1 sinaasappel
 • sap van 1/2 sinaasappel
 • 3 el honing
 • 2 el zonnebloemolie
 • 200 gr Griekse yoghurt
 • 2 tl kaneelpoeder

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een cakeblik goed in of bekleed hem met een vel bakpapier.
 • Mik alle ingrediënten bij elkaar in een kom en spatel dit tot een klontvrij cakebeslag.
 • Spatel het cakebeslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
 • Bak de cake in het midden van de oven in 30 minuten gaar. Laat hem goed afkoelen en bewaar de cake vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.

Join the Conversation

 1. Oh yes, wat heerlijk! Ik ben een sucker voor alles met een sinaasappelsmaakje, dus deze cake klinkt perfect. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat, want alles wat ik tot nu toe met boekweitmeel maakte werd veel te droog en compact :(

 2. Britt says:

  Oh wauw, dit lijkt me zo lekker, ik ga deze snel proberen!

 3. Marion says:

  Wat een leuk recept en lekker gezond.
  Ook fijn dat de cake on de vriezer kan!

 4. Laura says:

  Grijs? Ik klikte omdat ik dacht: “He dat ziet er lekker uit! Is vast iets van een kruidkoek!”. Chill zo’n gezond tussendoortje! Deze onthoud ik!

 5. Naomi says:

  Hoi Sabine, In je vlog zie ik zo’n super handige rasp. Mag ik vragen waar je die vandaan hebt?

  1. Sabine Author says:

   Dat is een rasp van Microplane. Fijnste raspen die er zijn!

 6. Lijkt me lekker! Het is dus niet nodig om een mixer te gebruiken voor het beslag ? Gaat dat wel goed met de eieren?

  1. Sabine Author says:

   Nee hoor, dat is niet nodig. Gewoon goed mengen met de spatel, dan worden de eieren ook opgenomen.

 7. jorien says:

  denk je dat het lekker zal zijn met citroensap en rasp? met mint misschien ipv kaneel?
  want ik probeer eigenlijk geen sinasappels te gebruiken, citroen en kaneel is misschien geen combi. Maar heerlijk om zomaar een gezond iets van boekweit te vinden als tussendoortje. Dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close