Ketoproof Cinnamonroll cheesecake

Keto, oftewel het ketogeen-dieet is de afgelopen maanden razend populair geworden. Waar jaren geleden Paleo helemaal het ding was, lijkt het nu Keto te zijn. Het keto dieet (of ketogeen dieet) is een koolhydraatarm dieet waarbij 60 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Het brengt je lichaam in ketose omdat je de natuurlijke brandstofbron (de koolhydraten) wegneemt. Oftewel: je verbrandt vet. Ik raad je aan om Google te raadplegen als je meer over het ketogeen-dieet wilt weten want nu ga ik over op het beste van dit artikel: CHEESECAKE!

Als je het woord ‘dieet’ hoort dan kan ik me voorstellen dat je niet direct aan cheesecake denkt máár deze cinnamonroll cheesecake is toch compleet ketoproof. Hij bevat geen koolhydraten, geen suikers maar wel de nodige vetten. Ik maakte de keto cheesecake voor een vriendinnetje die op visite kwam en keto-eet en zij vond hem fantastisch en heeft de ingrediënten ook direct even voor me getoetst. Ik wil jullie geen ketoproof recept aansmeren en dan met iets aankomen dat niet 100% keto is natuurlijk.

Eet je niet ketoproof maar wil je deze cheesecake wel graag maken? Vervang de SPLENDA Stevia dan voor kristalsuiker en de poedersuiker van Greensweet voor normale poedersuiker. In de receptenbox heb ik achter SPLENDA Stevia en de poedersuiker van Greensweet linkjes geplaatst die je naar het juiste product brengen. Met name Greensweet is niet zo makkelijk in reguliere winkels te koop namelijk.

Ketoproof cinnamonroll cheesecake

Ketoproof cinnamonroll cheesecake

Ketoproof cinnamonroll cheesecake

No ratings yet

Ketoproof cinnamonroll-cheesecake

Deze cinnamonroll-cheescake is ketoproof gemaakt en past daarom geheel binnen een ketogeen-dieet. Genieten zonder zorgen dus, hoe fijn is dat. En geloof mij: aan de smaak heb ik geen concessies gedaan hoor!
Porties1 taart (23 cm)
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
wachttijd 6 uur
Totale tijd 7 uur 25 minuten
Waar te bewaren in de koelkast of vriezer
Hoelang te bewaren 3 dagen in de koelkast, 3 maanden in de vriezer

Benodigdheden

  • springvorm, 24 cm doorsnede
  • vel bakpapier
  • ovenschaal met laagje water

Ingrediënten

Voor de bodem

Cheesecakebeslag

  • 600 g suikervrije roomkaas - bv Philadelphia naturel
  • 125 g zure room
  • 1 vanillestokje
  • 100 g SPLENDA Stevia kristalpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

Cinnamonroll vulling

  • 30 g roomboter - gesmolten
  • 100 g SPLENDA Stevia kristalpoeder
  • 1/2 el kaneelpoeder

Topping

  • 200 g suikervrije roomkaas - op kamertemperatuur
  • 75 g roomboter - op kamertemperatuur
  • 1 vanillestokje
  • 50 g Greensweet poedersuiker

Instructies

  • Plaats de ovenschaal met het laagje water onderin de oven en verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte.
  • Bekleed de springvorm met het vel bakpapier en vet de randen in.
  • Roer voor de cheesecakebodem alle ingrediënten door elkaar en duw de bodemmix goed op de bodem van de springvorm.
  • Doe voor het cheesecakebeslag de roomkaas, zure room, het merg van een vanillestokje, kaneelpoeder en de SPLENDA Stevia kristalpoeder in de kom van een keukenmachine en klop het geheel tot een glad beslag.
  • Voeg vervolgens een voor een de eieren en tot slot de eidooier toe. Spatel deze rustig door het cheesecakbeslag.
  • Schep voor de cinnamonroll vulling alle ingrediënten door elkaar.
  • Schenk de helft van het cheesecakebeslag in de springvorm en verdeel hier lukraak de helft van de cinnamonroll vulling overheen.
  • Schenk dan de rest van het cheesecakebeslag in de vorm en laat hier de rest van de cinnamonroll vulling invallen.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven in 75 minuten gaar.
  • Zet de deur van de oven op een kiertje en laat de cheesecake minimaal een uur in de oven met de deur open staan.
  • Haal de cheesecake na een uur uit de oven en laat hem op het aanrecht afkoelen. Dikke kans dat de cheesecake is gescheurd aan de bovenkant maar maak je daar vooral niet druk om.
  • Zet de cheesecake een paar uur, bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast tot hij volledig is opgesteven.
  • Maak de topping door alle ingrediënten met het vanillemerg op te kloppen tot een glad glazuur. Verdeel het glazuur over de hele cheesecake en snijd de taart in punten.
Gang: nagerecht, traktatie, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, cinnamonroll cheesecake, kaneelcheesecake, keto, koolhydraatarm, taart

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Ketoproof cinnamonroll cheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close