Rode kool stamppot met Engelse saucijs – HelloFresh

Tijd voor het eerste gerecht uit de HelloFresh box! Ik moet eerlijk bekennen dat mijn verwachtingen van dit gerecht extreem laag waren. Uiteraard heb ik het recept van te voren al iets ingekeken en ik zag dat aan deze stamppot kaneel en yoghurt moest worden toegevoegd. Yoghurt vind ik op zich nog niet zo vreemd, wellicht een magere optie om de stamppot smeuïg te maken. Over de kaneel was ik minder enthousiast, ik ben hier niet zo’n fan van in warme gerechten. Maar goed, om de box goed te kunnen te kunnen testen wilde ik niet al teveel aan de recepten sleutelen en dat heb ik dan ook niet gedaan. Helaas… na een hapje van deze stamppot geproefd te hebben belandde hij regelrecht in de kliko en zijn we aan de overkant bij de snackbar patatjes gaan halen. Maar voor de volledigheid hieronder het recept, mijn mening en hetgeen dat wél smaakte aan dit gerecht.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 600 gram kruimige aardappelen
 • ½ rode kool
 • 1 goudreinet
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel kaneel
 • 3 eetlepels yoghurt
 • 2 stuks saucijs (deze zijn van Brandt & Levie)

1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de rode kool in dunne/kleine reepjes. Schil ook de appel en snijd deze in blokjes.

2. Kook de aardappelen in ruim water in de pan met deksel in 15-20 gaar. De rode kool heeft 15 minuten nodig om te koken, hier hoef je niet veel water voor te gebruiken, zo’n 300 ml.

3. Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de Engelse saucijs eerst rondom bruin en vervolgens op matig vuur per kant 6 minuten. Om het worstje rondom bruin te bakken kun je hem tegen de rand van de pan aan leggen. De saucijsjes hebben zo’n 20 minuten nodig om goed te garen.

4. Stamp de aardappelen en de rode kool met de yoghurt en de kaneel door elkaar. Roer de stukjes goudreinet door de stamppot. Server de rode kool stamppot met de saucijs.

rodekool stamppotDus… Excuses voor de lelijke foto maar ik heb niet eens de moeite genomen om de stamppot uit de pan te halen. Mijn mening? Ik vond de stamppot bitter, niet zoet genoeg en erg droog. Mocht je yoghurt willen gebruiken zul je hier zeker meer eetlepels voor nodig hebben om het enigszins smeuïg te krijgen. Overigens ben ik er ook uit dat rode kool niet voor mij weg is gelegd, het is mij te vlak en bitter van smaak. Alle foodies knijp je ogen dicht: ik ben toch meer fan van de rode kool met appel uit een potje. Wellicht dat de rode kool beter smaakt wanneer je de appel al samen met de rode kool zo van de ‘krop’ laat stoven en ook al samen met de kaneel. De kool zal dan het zoete van de appel en de smaak van de kaneel opnemen waardoor die smaken niet zo hard naar voren komen als nu het geval is. Idee voor de volgende keer.

engelse saucijsWat ik wél erg lekker vond was de saucijs die bij dit gerecht werd geleverd. Twee stuks van flink formaat voor twee personen. Vanwege de beperkte houdbaarheid van de saucijs (er zijn geen conserveringsmiddelen in de saucijs verwerkt) werd aangeraden om dit gerecht als eerst te eten. De saucijsjes hebben we maar bij de patat opgegeten.

Jammer, deze eerste ervaring met de HelloFresh box. Maar eerlijk is eerlijk: zelf maak ik ook wel eens iets wat niet erg succesvol is. En bovendien hebben we nog twee dagen te gaan!

HelloFresh.nl

Join the Conversation

 1. Rode kool vind ik ook niet heel lekker hoor. Gelukkig waren de sauzijcen wel lekker bij de patat! ;)

 2. Hester says:

  Ik houd ook niet echt van rode kool, vind het zo droog en een beetje smakeloos…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close