Sab’s Eetoverzicht week 15/2019

Aaah jongens, wat hebben wij lekker gegeten afgelopen week! We hadden een ietwat gekke week achter de rug. Gek als in: afgelopen vrijdag zijn we met vrienden naar Landal gegaan waar we nu nog zijn en eten in zo’n huisje is altijd maar een beetje aanmodderen. En verder had ik zo’n drukke werkplanning afgelopen week dat ik het qua avondeten vooral heel simpel heb gehouden. Maar het was allemaal echt heel lekker, hoe fijn is dat! Ik had van tevoren verwacht dat het niet zo’n inspirerend eetoverzicht zou zijn, maar dat vind ik achteraf best meevallen. Omdat we met OMF zo lekker aan het vooruitwerken zijn, heb ik zelf wat meer mogelijkheden om ’s avonds bekende OMF-recepten te maken voor het avondeten en dat is ook best leuk – eigen succesnummertjes herhalen. Gebeurt vrijwel nooit, maar momenteel geniet ik ervan.

zondag 1

Zondag

Tim had vanaf de beurs vrijdag zoveel lekkere dingen meegenomen dat onze koelkast en vriezer vol lag met lekkere snacks. We besloten dus ook maar een snackdinertje in te latten op zondagavond. Brood, gehaktballetjes, kipkluifjes, kaas, chippies… Het was al een hele poos geleden dat we snackdiner hadden, zo samen voor de tv. Vic hebben we iets fatsoenlijks te eten gegeven, wij peuzelden dit op onder het genot van een filmpje. Even een lekker weekendje afsluiten met z’n tweeën.

maandag 1

Maandag

Maar maandag stond ik gewoon weer in de keuken hoor. Ik maakte wel een hele simpele maaltijd want ik was vrijwel de hele dag in de weer met van alles en de boodschappen zouden pas na etenstijd worden bezorgd. Ik maakte noedels met knoflookgarnalen en lekker veel wokgroenten. Om alles op smaak te brengen gebruikte ik alleen een beetje oestersaus en sesamolie, meer heb je ook eigenlijk niet nodig. Mijn favoriete noedels blijven overigens Udon, die zijn zo lekker dik! Dit bordje aten we overigens in de tuin in het zonnetje op, de eerste echte keer buiten eten van het jaar, hoe lekker is dat.

dinsdag 1

Dinsdag

Voor het avondeten dinsdag had ik in eerste instantie iets heel anders in gedachten, maar aangezien ik in de ochtend een gerecht moest bereiden voor een campagne – besloten ik dat ’s avonds gewoon op te waren en op tafel te zetten. Was hartstikke lekker! Het was Linzen & Kikkererwten Madras, het recept hiervan komt deze week online, met rijst. Super smaakvol, echt een bommetje van kruiden en specerijen. Wel had ik al wat kipfilethaasjes uitgehaald dus die besloot ik er maar bij te bakken voordat ze overstuur zouden gaan. Vic heeft vooral daar lekker van gegeten, haha.

woensdag 1

Woensdag

Pastaaaa! Eén van de populairste pastagerechten op Ohmyfoodness is toch wel de Caprese ovenpasta met kip en die besloot ik woensdag zelf maar eens te maken. Met een hele eigen gemaakte tomatensaus, wat kippendijen, super smaakvolle Joya tomaatjes en flink veel mozzarella. We aten hier overigens met zijn vieren van woensdag, mijn schoonzusje bleef eten. En Vic bunkerde ook flink van de macaroni en tomaatjes trouwens.

donderdag

Donderdag

Een paar jaar geleden deelde ik tijdens het aspergeseizoen dit fijne recept. Krieltjes, asperges, ham en kaas uit de oven – altijd goed. Nu was afgelopen week de witlof in de aanbieding en daar had ik ook wel weer eens zin in. Ik bouwde het recept dus een klein beetje om en gebruikte witlof in  plaats van asperges. Ook maakte ik van tevoren een dikker sausje van de kookroom en wat kaas. Heerlijk, lekker Hollands – haha.

vrijdag 1

Vrijdag

Na een ochtendje werken reden we door naar Landal Esonstad in het Noorden van Friesland. We gingen samen met Ken, Annemie en hun kleine man. Zij zorgden voor het eten vrijdagavond en toen de kindjes op bed lagen gingen wij aan tafel zitten om homemade sushi, kipkluifjes en kipsaté’tjes te eten.

zaterdag 1

Zaterdag

Vaste prik tijdens een weekendje weg is natuurlijk een avondje uit eten gaan. Op het park zitten verschillende restaurants en wij kozen uiteindelijk voor de pizzeria. Was geen slechte keus, wat zijn de pizza’s hier heerlijk! Ik koos voor een pizza pepperoni met champignons.

Vandaag zitten we nog in Landal; morgen gaan we weer richting huis. Wat we morgenavond gaan eten weet ik nog niet, maar het zal vast iets makkelijks zijn in de vorm van ergens een hapje eten of iets bestellen – vaste prik wel als we ergens zijn geweest en bovendien hebben we bij thuiskomst nog heel wat te doen. Echt tijd voor boodschappen en koken is er dus eigenlijk ook niet. De rest van de week is het eigenlijk heel normaal, zonder bijzonderheden. Ik heb al een soort van eetplanning in mijn hoofd, dus hopelijk weet ik me hieraan te houden.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close