Sab’s Eetoverzicht week 34-2023

Zo, de kop is er weer af van het schooljaar hoor! Heeft natuurlijk vrij weinig met eten te maken, maar het beïnvloedt wel gedeeltelijk de eetplanning van een week.

Het zorgde er namelijk ook voor dat de avondspits op dinsdagavond weer AAN was (inclusief de karateles). Verder werd er behoorlijk wat afgesjouwd in de avonden afgelopen week, op donderdag werd namelijk de nieuwe vloer gelegd!

Morgen meer hierover; eerst maar eens kijken wat er allemaal op tafel stond!

IMG 9315

Zondag

We begonnen de eetweek zéér makkelijk. In mijn vriezer lagen nog mini salami pizza’s en aangezien er verder niets in huis was, en allebei de jongens zeer veel zin hadden in pizza, besloot ik die in de oven te sluiten. Lekkere afsluiter van de vakantieperiode.

IMG 9336

Maandag

Maandag stond ik in de keuken voor OMF. Ik kookte verschillende gerechten die ik kon gebruiken voor het avondeten. Maandagavond aten we lekker heerlijke pasta met champignonroomsaus.

Grappig: mijn jongens zijn allebei niet zo’n fan van champignons, maar dit vonden ze echt gruwelijk lekker. Komt omdat de champignons niet herkenbaar waren denk ik. Een kinderbrein is zo makkelijk te foppen soms.

IMG 9343

Dinsdag

Een makkelijke maaltijd die ik al goed kon voorbereiden dinsdag. We hebben dan altijd een uurtje om te eten en ons klaar te maken voor karateles. Ik maakte shakshuka met spinazie en tomatenblokjes. Klinkt als een gekke combi, maar het smaakte heel goed. Een stokbroodje erbij om te dippen. Primaaaa!

IMG 9352

Woensdag

Voor woensdag deed ik aanspraak op mijn koelkast en vriezer. Ik maakte uiteindelijk een soort Surinaamse nasi, met mais erdoor want die moest op. Erbij hadden we kippenbouten. Die had ik ook al eerder op de markt gekocht en schoof ik de oven in.

Donderdag

Donderdag werd mijn nieuwe vloer gelegd en dat betekende dat ik de hele dag niet binnen kon zijn. Tegen 17.00u waren de mannen klaar, maar mijn complete benedenverdieping was nog leeg van meubels. Ik besloot mezelf te trakteren op Thuisbezorgd en bestelde bij Poke Poke een heerlijke poke-wrap met kip en wat flame grilled salmon sushi. Die ik at ik, zittend op mijn nieuwe vloer op. Ge-nie-ten.

IMG 9399

Vrijdag

Ik kookte vrijdag met de dingen die ik nog in huis had. Er lag nog 5-kazen ravioli in de koelkast en die besloot ik te koken. Er overheen ging porcini-truffel topping die een vriendin voor me mee had genomen uit Italië en ik maakte het geheel af met gebruinde boter. Super simpel, maar echt heel lekker.

IMG 9407

Zaterdag

Gisteren maakte ik restjes op. Ik warmde een beetje Surinaamse nasi op en at daarbij Turks brood met dips die nog over waren van mijn lunchdate.

Ik hoop aankomende week iets meer tijd te hebben om voor OMF te koken. Over twee weken ga ik namelijk een weekje op vakantie en ik zou het heel fijn vinden als de hele maand september qua nieuwe recepten dan klaar staat.

Ik heb sowieso een shoot met Iglo gepland staan morgenmiddag en ik neem aan dat we daarvan kunnen eten ’s avonds. Verder is op donderdag het zomerfeest van Workmode (jij bent ook welkom! Je hoeft je alleen even gratis aan te melden) en is mijn vader zaterdag jarig.

Als ik kijk naar de recepten die nog staan om gekookt te worden, denk ik dat we de hele week kunnen eten van de kookdagen. Ideaal.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close