Viv’s Eetoverzicht #36-2022

Ik had de afgelopen week weer lekker het ritme te pakken met onze eetplanning. Op zondag maakte ik de planning, op maandag deed Tobias de boodschappen en dat was eigenlijk wel heel ideaal. Ik werk met een app waarbij je kan afvinken wat je al in je karretje gegooid hebt en die lijst kan je dus ook delen met een ander. Lekker overzichtelijk je boodschappen doen zo. Hoe dan ook, zondag werden het nog twee verse pizza’s die we deelden (waarvan er eentje echt niet persé heel lekker was ofzo), en de rest van de week stond er op verzoek Hollandse pot op het menu, maar ook twee gnocchi gerechten én een gerecht voor twee dagen.

Eetoverzicht Vivian week36 1 Eetoverzicht Vivian week36 2

Zondag

Oké. Zondag kan bij ons vaak een dag zijn dat we last minute beslissen wat we gaan eten. Soms bestellen we wat, soms doen we zoiets als dit en soms kook ik. Het is maar net hoe onze dag loopt. Een middag eindigen op een terras met borrelhapjes is ook geen uitzondering. Deze keer haalden we verse pizza’s en die met vier kazen is echt wel heel lekker vind ik. Die andere was niet heel bijzonder en halen we niet meer. Van de Dirk bij ons om het hoekie.

Eetoverzicht Vivian week36 3

Maandag

Hollandse pot at ik vroeger thuis heel vaak. En deze, een prakkie krootjes (bietjes, ik noem het krootjes) maakte ik op verzoek van Tobias en áltijd zeggen we tegen elkaar; lekker eigenlijk, zo’n Hollandse pot-hap. En makkelijk ook want Louie eet hier gewoon van mee.

Eetoverzicht Vivian week36 4

Dinsdag

Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe recepten voor de afgelopen week vond ik deze van OMF. Het is gnocchi in romige tomatensaus met officieel burrata maar ik gebruikte buffelmozzarella. Ik paste het recept nog een klein beetje aan (ik ben niet zo’n fan van slagroom in sauzen, met de gnocchi was het al zwaar genoeg). Héle lekkere hap dit.

Eetoverzicht Vivian week36 5

Woensdag & Donderdag

Het kwam wel heel goed uit om een keer voor twee dagen te koken dus ik plande een bordje nasi in. Maak ik altijd met verse gember, ui, sambal, Spaanse peper en knoflook als basis. Satésaus mag niet ontbreken en de gebakken ui ook écht niet. Soms maken we er nog een gebakken eitje bij en komkommer. Sloegen we deze keer even over.

Eetoverzicht Vivian week36 6

Vrijdag

Ik wilde eigenlijk deze salade met bulgur maken maar we hadden nog een pak gnocchi en ik ben aardig gek op gnocchi dus ik bakte alles op. Verder: gebakken spek, avocado, veldsla, citroensap, knoflook, cottage cheese en geroosterde cashewnoten. Staat vrij snel op tafel dus mocht je een keer minder tijd hebben dan is dit een lekkere.

Eetoverzicht Vivian week36 7

Zaterdag

Risotto is hier in huis behoorlijk favoriet en dan ook met een flinke lading Parmezaan erover. Ik maak vaak de variant met kastanjechampignons maar nu weer eens met pompoen. Óók heel lekker. Louie at weer vrolijk mee en die krijgt het vandaag weer. Wij maken wat anders lekkers voor onszelf.

Voor de rest van de week ga ik straks aan de slag met een planning en ik gok dat het boodschappenuitje weer door de mannen gedaan wordt.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close