Romige tomatengnocchi met burrata

Mijn favoriete kaasje moet toch wel burrata zijn: zachte mozzarella gevuld met room. Ik bedoel, hallo, dat klinkt toch al als de hemel op aarde? Burrata is zalig op een stukje ciabatta of op een pizza maar bij deze romige tomatengnocchi is het ook erg lekker. De verse basilicum frist het hele gerecht een beetje op dus gebruik daar zoveel van als je wil. Dit gerecht is een beetje zomer op je bord en ik geloof dat we daar inmiddels allemaal naar snakken. En mochten we nu heel toevallig aankomende zomer tóch op vakantie kunnen, dan wordt dit een van mijn favoriete campingmaaltjes.

Romige tomatengnocchi met burrata

4.84 van 6 stemmen

Romige tomatengnocchi met burrata

Burrata maakt deze tomatengnocchi zo lekker romig dat je ervan blijft eten. Een beetje zomer op je bord, dat is alles wat je wilt toch?
Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Waar te bewaren in de koelkast (zonder burrata)
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik cherrytomaatjes
  • 150 ml slagroom of kookroom
  • 10 g verse basilicum - grof gescheurd
  • 2 bollen burrata
  • peper en zout
  • olijfolie - extra vierge

Instructies

  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Schenk de cherrytomaatjes in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Schenk dan de slagroom in de pan en voeg de basilicum toe. Roer een keertje door en schep dan de gnocchi bij de saus in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep alles even goed om en schep de gnocchi in diepe borden. Verdeel de burrata over de borden, besprenkel het gerecht met extra vierge olijfolie en maak eventueel af met nog wat extra basilicum.  
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: burrata, gnocchi, hoofdgerecht, makkelijke maaltijd, pastagerecht, tomaten, tomatengnocchi, zomergerecht

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Neelke says:

    Een blik cherrytomaatjes? Bedoelen jullie daarmee een blik tomatenblokjes?

    1. Nee, echt cherrytomaatjes in blik! Deze zijn van het merk Mutti, o.a. te koop bij Albert Heijn.

      1. Channa says:

        Heerlijk! Ik heb gesmuld!

  2. Marjolein says:

    Ik heb dit gister gegeten met gebakken gnocchi en nog wat oregano door de saus; zooooooo lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close