Fastfood Friday: Gefrituurde cheesecakebites

Cheesecake is inmiddels onlosmakelijk met mij en Ohmyfoodness verbonden. Ik daag mezelf dan ook continu uit om nieuwe dingen te bedenken met cheesecake. Nieuwe variaties op de taart of juist iets heel anders te bedenken met cheesecake. En nu…. gooide ik de taart in de frituur. I kid you not. Ik heb voor Ohmyfoodness natuurlijk al eens Oreo’s gefrituurd, een groot succes als je het mij vraagt, en nu vroeg ik me af of dit met cheesecake ook zou kunnen. Gefrituurde cheesecakebites dus, of cheesecakebeignets… hoe je het ook wilt noemen. Ik denk dat je aan het zuurstof moet zodra je meer dan twee van deze bolletjes eet want omg wat zijn ze machtig, maar wat is het verschrikkelijk leuk om te maken en lekker om te eten. Als je cheesecake normaal gesproken al wat te zoet vindt dan kun je deze cheesecakebites wellicht beter aan je voorbij laten gaan, want dit is een gigantische suikerbom. Maar hé, daar is het Fastfood Friday voor vandaag.

Voor deze cheesecakebites kun je iedere cheesecake gebruiken die je wilt, maar zorg wel voor een ietwat stevige variant. Zelf gebruikte ik mijn basis gebakken cheesecakerecept en dat werkte uitstekend. Of je deze bites zou kunnen maken met een no bake cheesecake betwijfel ik, ik vrees dat die taart namelijk niet compact genoeg is en sneller smelt in de hete olie. Dat willen we natuurlijk niet! Aan het basisrecept voor de gebakken cheesecake kun je natuurlijk wel andere smaakmakers toevoegen. M&M’s bijvoorbeeld, Oreo’s of chocolade… Of gebruik een van de 50 recepten uit mijn Cheesecakeboek!

Gefrituurde cheesecakebites

Gefrituurde cheesecakebites

Gefrituurde cheesecakebites

No ratings yet

Gefrituurde cheesecakebites

Porties49 stuks*

Ingrediënten

Voor de cheesecake:

  • 200 gr Digestives - verkruimeld
  • 75 gr boter
  • 400 gr naturel roomkaas
  • 1 tl vanille-aroma
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 el bloem
  • 2 eieren
  • 1 eidooier

Beignetbeslag:

  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr kristalsuiker
  • 250 ml volle melk

En verder:

  • olie om in te frituren
  • jam
  • poedersuiker

Instructies

  • Begin een dag van tevoren met het maken van de cheesecake. Bekleed hiervoor een vierkante bakvorm van 25x25 cm met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven voor op 150℃ en zet een schaal met water onderin de oven.
  • Smelt de boter en roer de koekkruimels hier doorheen. Stort de bodemmix in de bakvorm en druk goed aan met je handen of bolle kant van de lepel.
  • Klopt voor het cheesecakebeslag alle ingrediënten m.u.v. de eieren op tot alles goed gemengd is.
  • Spatel vervolgens de eieren en eidooier rustig door het beslag.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de bakvorm en bak de cheesecake 1 uur boven het water bad.
  • Zet de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake een uur in de oven afkoelen en vervolgens naar kamertemperatuur op het aanrecht.
  • Zet de cheesecake een nacht in de koelkast om volledig op te stijven.
  • Snijd de cheesecake de volgende dag in blokjes en leg de cheesecakeblokjes minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Klop voor het beignetbeslag alle ingrediënten tot een egaal beslag dat iets dikker is dan pannenkoekenbeslag. Verwarm de olie in een frituurpan of grote wok naar 190℃.
  • Prik een bevroren cheesecakeblokje aan een satéprikker en wentel de cheesecake door het beignetbeslag.
  • Laat de cheesecake in de hete olie vallen en frituur de cheesecakebites 3-4 minuten in de hete olie goudbruin. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Stapel de cheesecakebites op en serveer ze met jam (maak deze eventueel een beetje warm om hem vloeibaarder te krijgen) en poedersuiker.

Notities

*Ik sneed mijn vierkante cheesecake uiteindelijk in 7x7 banen, maar hier kun je natuurlijk mee variëren. Hoe groter je de stukken snijdt, hoe minder beignets je uit dit recept haalt. Maar 49 vond ik persoonlijk prima en het zorgde voor hapklare stukken.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gefrituurde cheesecakebites

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close