Nu we al een aantal weken mogen genieten van heerlijk lenteweer, vond ik het wel tijd worden om deze no bake witte chocolade & frambozencheesecake met jullie te delen. Het recept ligt al een hele poos klaar maar ik vind no bake taarten persoonlijk altijd wat meer geschikt voor zonnige dagen en de combinatie van witte chocolade en frambozen doet me op de een of andere manier altijd aan de lente denken.
Het basisrecept voor mijn no bake cheesecakes doet me altijd aan softijs denken. Het heeft een min of meer vergelijkbare smaak, vind ik dan. Door verse frambozen aan het beslag toe te voegen wordt het beslag lekker fruitig en mooi gespikkeld. Ik weet zeker dat dit een taart is die bij iedereen in de smaak gaat vallen.
Zelf heb ik de taart gedecoreerd met kleine toefjes slagroom en verse frambozen. Daarbinnen strooide ik verkruimelde, gevriesdroogde frambozen. Die zorgen voor een pop of color maar ook voor een lekker knappertje bij de romige cheesecake. AH verkocht een tijdje geleden altijd bakjes met gevriesdroogde frambozen als ‘ontbijtverrijker’, maar ik geloof dat ze die niet meer hebben. Hier kun je ze online bestellen!
Zoals met eigenlijk iedere cheesecake moet je ook deze no bake witte chocolade & frambozencheesecake de tijd geven om op te laten stijven. Na 4 – 6 uur in de koelkast is de taart stevig genoeg. Maak hem dus bij voorkeur een dagje van tevoren.

No bake witte chocolade & frambozencheesecake
Benodigdheden
- 1 springvorm van 24cm doorsnede
- foodprocessor of hakmolen
- elektrische (hand)mixer
Ingrediënten
Cheesecake
- 200 g Digestives biscuits
- 75 g boter
- 250 g witte chocolade
- 600 g naturel roomkaas - A-merk
- 75 g kristalsuiker
- 250 ml slagroom om op te kloppen
- 250 g verse frambozen
Decoratie:
- 50 g witte chocolade
- 200 ml slagroom om op te kloppen
- 25 g poedersuiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 18 verse frambozen
- 6 gevriesdroogde frambozen
Instructies
- Leg een bakpapiertje op de bodem van de springvorm.
- Verkruimel de koeken in de foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort het geheel in de springvorm. Druk de bodem goed aan.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade met de roomkaas, suiker en slagroom in een kom.
- Klop het geheel met een mixer of een garde tot een beslag dat lijkt op stijfgeklopte slagroom. Mix de verse frambozen even kort mee zodat ze uit elkaar vallen maar niet compleet opgaan in het cheesecakebeslag.
- Schep het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de cheesecake minimaal 4-6 uur in de koelkast opstijven.
- Verwijder de rand van de springvorm wanneer de cheesecake is opgesteven.
- Smelt voor de decoratie de witte chocolade au bain-marie. Garneer hiermee de bovenkant van de cheesecake.
- Klop de slagroom met de poedersuiker en slagroomversteviger stijf. Spuit hiermee toefjes langs de rand van de cheesecake.
- Leg op ieder toefje slagroom een verse framboos. Kneus de gevriesdroogde frambozen en strooi deze over de bovenkant van de cheesecake.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.