Chocolate-chip & Rolo cheesecakebars

Cheesecake, ik krijg er gewoon geen genoeg van. Toen ik alle recepten voor mijn CHEESECAKE-boek (bestel ‘m hier!) had ingeleverd kon ik even geen cheesecake meer zien en ik had ook niet verwacht dat ik zo snel alweer aan de slag zou gaan met een ander recept. Niets is minder waar, het begint toch op een verslaving te lijken – haha! Ik liep in de supermarkt om inkopen te doen voor andere baksels toen ik bedacht dat ik wel zin had om cheesecakebars te maken. Wat ik erin moest doen was echter nog de vraag maar in het snoepschap spotte ik Rolo’s. GOED IDEE! Ik nam een zak mee naar huis en thuis maakte ik deze chocolatechip & Rolo cheesecakebars. Word je blij van als je deze eet hoor, geloof mij. En Vic ook zoals je ziet, haha.

Chocolate-chip & Rolo Cheesecakebars

Chocolate-chip & Rolo Cheesecakebars

Chocolate-chip & Rolo Cheesecakebars

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chocolate chip Rolo cheesecakebars

No ratings yet

Chocolate-chip & Rolo cheesecakebars

Porties16 stukken

Ingrediënten

 • 200 gr Digestive biscuitjes
 • 600 gr naturel roomkaas
 • 150 gr kristalsuiker
 • 1 el maïzena
 • 125 gr crème fraiche
 • 3 eieren
 • 1 eidooier
 • 200 gr Rolo's
 • 100 gr chocolate chips

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 150°C en vet een vierkante bakvorm goed in. Bekleed deze eventueel met een vel bakpapier, dan krijg je de cheesecake er straks goed uit. Plaats tijdens het voorverwarmen ook een schaal met water onderin de oven.
 • Verkruimel de biscuits en stort ze in de bakvorm. Druk de bodem goed aan met je handen, boter toevoegen is niet nodig.
 • Doe de roomkaas, kristalsuiker, maizena, en crème fraîche in een kom en klop dit tot een romig, klontvrij mengsel.
 • Voeg vervolgens een voor een de eieren en tot slot de eidooier toe. Spatel deze rustig door het cheesecakebeslag.
 • Stort de Rolo's en chocolate-chips in de kom en spatel deze door het beslag.
 • Schep het cheesecakebeslag in de bakvorm en plaats de bakvorm in het midden van de oven. Bak de cheesecake in 60 minuten gaar.
 • Zet na een uur de ovendeur open en laat de cheesecake nog een uur in de oven rusten.
 • Laat de cheesecake vervolgens helemaal afkoelen op het aanrecht en vervolgens een nacht in de koelkast opstijven.
 • Haal de cheesecake de volgende dag uit de vorm en snijd hem in 16 stukken. Bewaar de cheesecake maximaal 3 dagen luchtdicht verpakt in de koelkast of vries de stukken in. Ingevroren cheesecake is ongeveer 1 maand houdbaar.

Join the Conversation

 1. Wow, ziet er heel lekker uit. Mijn vriend viert zaterdag zijn verjaardag en ik denk dat ik dan deze ga maken.

 2. Lotte says:

  Hnm, dit ga ik zeker oroberen, kan ik de chocolate chips vervangen? Ikweet dat ze nl niet zo makkelijk in de ‘gewone’ supermarkt te krijgen zijn….

  1. Je kan een chocolade reep in stukjes hakken :-)

 3. Hoi, vlgd week ga ik deze maken, heb geen vierkante vorm, welke ronde vorm zou jij gebruiken bij dit recept? 24cm of groter / kleiner? Groetjes Leanne

  1. Sabine Author says:

   24 cm is prima!

 4. Annemieke says:

  Hoi Sabine,

  Twee vraagjes…
  * 150 C… is dat gewone oven of heteluchtovenstand?
  * En je bakvorm, welke afmetingen hebben de zijkanten?

  Groetjes!

  1. Sabine Author says:

   De ovenstand maakt niet uit, ik bak zelf op hetelucht. En wat bedoel je met de zijkanten? De hoogte daarvan? Die zal zo’n 4/5 centimeter zijn denk ik.

 5. Anouk says:

  Moet de schaal met water uit de oven gehaald worden als je de rolo-cheesecake erin zit? Of moet die tot het einde toe blijven staan? Omdat er staat ’tijdens het voorverwarmen’ twijfel ik…

 6. Anouk says:

  Moet de schaal mer water uit de oven gehaald worden als je de cheesecake erin zit? Of moet die tot het einde blijven staan? Omdat er staat ’tijdens het voorverwarmen’ twijfel ik…

  1. Sabine Author says:

   Die laat je tot het einde staan.

 7. Petra says:

  Ik ben echt grooot fan van jouw website en heb al meerdere baksels & recepten gemaakt die altijd goed zijn! Dus inmiddels test ik ze niet eens meer voor ik ze aan mensen voorschotel omdat ik weet dat het goed is. Dit recept viel me echter heel erg tegen. De rolo’s vielen weg in de cheesecake (smaak was niet echt opvallend, ik denk door het bakken) en de digestive koekjes waren ook best smaakloos. Ik heb het uiteindelijk opgelost door er zelf karamelsaus bij te maken en die over de bovenkant te gieten en een nieuwe bodem te maken van bastognekoek met boter (het recept van jouw chocoladefudgetaart). Daardoor was het veel beter (wel MEGA machtig), maar helaas voor mij het eerste recept van je site wat tegenviel :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close