Pindakip uit de slowcooker #2

Al eerder heb ik een recept voor Pindakip uit de slowcooker gedeeld maar het recept dat ik nu met je ga delen is net iets anders. Ik werd al blij van de geur die opsteeg uit de slowcooker wanneer ik de deksel eraf haalde maar toen ik dit gerecht proefde deed het me denken aan de kipsaté van de Chinees. En laat ik die nou gruwelijk lekker vinden. Dit recept kun je eigenlijk op talloze manieren aanpassen. Zo gebruikte ik kipfilet die ik uiteindelijk uit elkaar trok met vorken, maar ik kan me voorstellen dat het ook erg lekker is met kippenpoten of om kipsaté van te maken. Ideaal zo’n gerecht. Mocht je nou geen slowcooker hebben, onderaan het artikel vertel ik je hoe je het gerecht in de pan klaarmaakt. Het idee voor dit recept komt van de blog Five Heart Home.

Ingrediënten (2 – 3 personen)

  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 100 gram pindakaas
  • 400 milliliter kokosmelk
  • sap van een halve limoen
  • snuf cayennepeper
  • 1 eetlepel maizena
  • peper en zout

1. Leg de kipfilets onderin de slowcooker.

2. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Voeg deze aan de kip in de slowcooker toe.

3. Doe alle overige ingrediënten in een kom en klop dit met een garde tot een klontvrij mengsel. Schenk dit bij de kip in de slowcooker.

4. Draai de slowcooker op stand Low en gaar de kip in ongeveer 6 uur.

5. Trek de kipfilets met behulp van twee vorken uit elkaar en laat de saus nog even 30 minuten in de kip trekken.

6. Roer de maizena samen met een beetje water tot een papje en voeg dit toe aan de pindakip. Roer goed door tot het mengsel dik genoeg is. Serveer met rijst, gewokte groenten of op een broodje.

Geen slowcooker? Je kunt dit recept ook makkelijk maken op het fornuis. Bak dan de kipfilets apart in een koekenpan en maak de saus door eerst de knoflook en ui te fruiten en vervolgens alle andere ingrediënten toe te voegen. Laat het geheel zachtjes doorkoken en bind de saus met de maizena.

Pindakip uit de slowcooker

Join the Conversation

  1. Marlotte says:

    Een blik op de ingrediëntenlijst zegt al genoeg, dit moet wel hartstikke lekker zijn!

  2. Anniek says:

    Alright. Ik heb geen slowcooker, maar gelukkig maakt dat niet uit. Want wauw, dit klinkt en ziet er ZO lekker uit!

  3. Kelly says:

    Ziet er weer super lekker uit! Ook fijn dat het zonder slowcooker kan

  4. Cheese and Chinese says:

    Toevallig hebben wij net deze week een slowcooker aangeschaft en we zijn er nu al zoooo gek op! Dit of een soortgelijk recept zullen we zeker ook eens maken, ik ben dol op zo’n beetje alles met pindasaus!

  5. Margot says:

    Oh dat lijkt me lekker!

  6. Birgit says:

    Wow, dit lijkt me echt heerlijk. Helaas kan mijn man sinds kort niet meer tegen pinda’s (of pindasaus en pindakaas). Ik denk dat ik dit dan maar eens voor mij alleen ga proberen als lunch.

    1. Sabine Author says:

      Oh, wat zonde! Je kunt het eventueel ook maken met amandelboter..

  7. Roxanne says:

    Ohhhhh, het water loopt in mijn mond! Net nu ik een slowcooker voor kerst heb gekregen! Alle ingrediënten heb ik in huis, op de rijstazijn na. Waar kan ik dit door vervangen?

    1. Sabine Author says:

      Heb je wel witte wijnazijn? Dit kun je ook gebruiken, samen met een schepje suiker en een snufje zout.

  8. Mieke van Rijn-Remans says:

    Hij staat hier vanavond op tafel. Je eerste versie vonden wij ook lekker maar ik denk dat deze gaat winnen.

  9. Ik had alles in huis behalve de rijstazijn… ik heb basamicoazijn gekozen en moet nu even 6 uur wachten voordat ik kan proeven! Ben zeer benieuwd!

    1. Sabine Author says:

      Ik ben benieuwd! Balsamico is wel echt iets héél anders dan rijstazijn. Volgende keer kun je beter natuurazijn kiezen of het weglaten.

  10. Jessica says:

    Heb je een alternatief voor kokosmelk?
    Kookroom misschien?

    1. Sabine Author says:

      Ja, dat is een prima alternatief :)

      1. Jessica says:

        Zou je dan nog iets extra’s toevoegen voor de smaak? Ik hou niets zo van kokos. Of is de smaak van kokosmelk niet zo overheersend?

      2. Sabine Author says:

        Ooooh, de smaak van kokosmelk is totaal niet overheersend bij dit recept. Dus ik zou het dan zeker niet vervangen als het daarom gaat.

  11. Jessica says:

    Dank je wel! Dan ga ik het gewoon met kokosmelk proberen

    1. De kokosmelk maakt het wel érg machtig. Volgende keer probeer ik ’t met koksroom.

  12. gwendy says:

    Afgelopen zondag gemaakt in de slowcooker. Had nog bedacht een foto te maken en naar je te mailen. Echter het was zoooooo lekker dat we meteen zijn gaan eten en het ook volledig op was. Super bedankt voor het recept:-) ik had er los nog gembersambal en knoflooksambal bij geserveerd. Wij houden hem er in. Ook makkelijk recept als je eters krijgt.

    1. Sabine Author says:

      Vergeten een foto te maken is al-tijd een goed teken, haha. Fijn dat het in de smaak viel!

  13. David says:

    Hoi hoi Sabine, ook hier helemaal enthousiast over je recepten ( en over de nieuwe slowcooker), thnx.
    Het heeft nog niet staan pruttelen maar
    de saus lijkt vrij licht van kleur….ik heb exact de hoeveelheden aangehouden.
    Heb ik iets gemist of verandert dat nog na die 6 uur op low :-)
    Bedankt voor al de leuke en lekkere recepten.
    Greetz David

    1. Sabine Author says:

      Is het nog goedgekomen afgelopen nacht?

      1. David says:

        Hahaha, nou hij blijft vrij licht van kleur maar de smaak is goed.
        Misschien nog een suggestie?
        Greetz

  14. susanne says:

    Nog een half uurtje wachten en dan is mijn gerechtje klaar. Ben erg benieuwd, het ruikt hier in ieder geval heeeeerlijk!
    Sinds deze week eigenaar van een crockpot, maar ik vind het nog erg moeilijk om leuke (nederlandse) recepten te vinden. Dus mocht je nog meerdere recepten hebben hoor/zie ik ze graag tegemoet.

    1. Sabine Author says:

      Als je onderaan het recept op de tag ‘slowcooker’ klikt kom je ze allemaal tegen :)

  15. Wouter says:

    Hallo,
    Misschien lekker bij de brunch met de paas.
    Wat voor soja gaat er in zoete of zoute, neem aan zoete maar wat je aanneemt is meestal fout

    1. Sabine Author says:

      Ik gebruik altijd zoute sojasaus :)

  16. Tamara says:

    Ik kan niet goed tegen honing, kan ik dat weglaten of vervangen door iets anders? Het recept klinkt heerlijk en wil m dit weekend uitproberen!

    1. Sabine Author says:

      Ahornsiroop kun je gebruiken :)

  17. Tessa says:

    Ik heb alle ingrediënten in huis, behalve de sojasaus. Is deze te vervangen door iets anders? Ketjap?

    1. Sabine Author says:

      Als je zoute ketjap in huis hebt kun je dat gebruiken. Zoete (manis) bij voorkeur niet, dat lijkt niet op sojasaus. Je kunt wat extra zout of anders een bouillonblokje gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close