Mijn koffie journey + Mini Snickers Cheesecake voor erbij!

gesponsord

Koffie moet je leren drinken”, ik kan het aantal keren dat dit tegen me is gezegd niet meer op twee handen tellen. Het heeft héél lang geduurd voordat ik begon met het drinken van koffie. Toen ik echt nog klein was vond ik dat niet zo erg. Ik zag familie en vrienden van mijn ouders altijd koffie drinken en ik vond dat zó volwassen. Van mezelf hoefde ik dat nog niet. Ik hield het wel bij ranja, dat is immers nog geoorloofd op die leeftijd. Op de middelbare school zag ik denk ik voor het eerst kinderen van mijn leeftijd koffie drinken. Toen begon het een beetje te knagen: wat nou als ik nooit koffie zou lusten? Ik was in die tijd ook helemaal niet gek op thee en tja, de mogelijkheden bij afspraken en meetings zijn natuurlijk niet eindeloos. Inmiddels ben ik 26 en drink ik pas sinds vorig jaar echt koffie. Cappuccino dan, of latte macchiato’s. Een bakje zwarte koffie gaat er bij mij (helaas) niet in. En met echt koffie drinken bedoel ik een paar keer per week. Aangezien koffie niet geserveerd kan worden zonder iets lekkers, maakte ik er Mini Snickers Cheesecakes bij. Met gezouten karamelsaus als bonusrecept, want dat maakt alles lekker. En de koffie nog lekkerder!

Douwe Egberts Oploskoffie

Douwe Egberts Oploskoffie
Als je nog nooit van Douwe Egberts hebt gehoord heb je hoogstwaarschijnlijk onder een steen geleefd. Als klein meisje (dat dus geen koffie dronk) wist ik dat mijn moeder altijd de spaarpunten uit de rode pakken filtermaling knipte om daar vervolgens bij de Douwe Egberts winkel in Arnhem iets van uit te kiezen. Indertijd was dat vooral servies of (koffie)glazen. Hele boterhamzakjes vol had ze in de keukenlades liggen. Oma trouwens ook. Ik heb het even opgezocht en dat spaarprogramma bestaat dus nog steeds. Inmiddels al meer dan 90 jaar, hoe leuk is die traditie.

douwe_egberts_glas

Door de jaren heen is er veel veranderd en toegevoegd aan het assortiment van Douwe Egberts. Die grote rode pakken filtermaling (Aroma Rood) staan inmiddels allang niet meer alleen in de supermarktschappen. Capsules, pads, koffiebonen, ijskoffie… Douwe Egberts is flink met haar tijd meegegaan. En nu is er weer iets nieuws: toegevoegd aan het Instant koffie assortiment zijn de drie smaken Latte Caramel, Latte Macchiato en Cappuccino. Ideaal voor ’s ochtends als je nog wakker moet worden en, in mijn geval, snel aan het werk wilt.

douwe_egberts_oploskoffie3

Wat je soms ziet bij instant koffies is dat alle smaken op elkaar lijken maar dat is bij deze nieuwe smaken van Douwe Egberts absoluut niet het geval. Ik zette een kopje Latte Caramel omdat deze perfect samengaat met de mini Snickers cheesecakes die ik je zo ga laten zien, en de karamelgeur steeg echt op uit het kopje. Ik vond het ook verrassend dat er een volle schuimlaag op de koffie kwam te liggen. Dat had ik niet verwacht! Wel iets om rekening mee te houden trouwens, het eerste kopje dat ik gebruikte was namelijk te klein voor de schuimlaag die ontstond na het roeren, haha.

Als je zoals Tim nog niet helemaal kunt wennen aan de sterke smaak van verse koffiebonen of filtermaling, zijn deze instant koffies echt een goede oplossing. Ze hebben een vrij milde, maar verrassende smaak. Ook erg leuk als je visite krijgt, met deze instant koffies kun je iedereen voorzien van zijn/haar eigen favoriete smaak.

Mini Snickers Cheesecake

Mini Snickers Cheesecake

Speciale gelegenheid of niet, koffie kun je natuurlijk niet serveren zonder iets lekkers. En daarom ging ik aan de slag met een recept voor Mini Snickers Cheesecake. Zoals jullie weten ben ik gek op cheesecake maar het nadeel van zo’n hele taart, is dat je al-tijd met restjes komt te zitten. Althans, als ik de taart niet weggeef weet ik zeker dat ik me a. buikpijn eet aan cheesecake of b. de cheesecake moet weggooien na een aantal dagen. Beide niet de bedoeling, vandaar deze mini variant. Die ook nog eens als groot voordeel hebben dat ze een stuk sneller bakken in de oven.

Een kleine bonus bij dit recept is de gezouten karamelsaus. Deze saus is onderdeel van een recept uit mijn nieuwe kookboek, dus jullie hebben alvast een primeur te pakken. Voel je vrij om deze saus te maken maar ik verklap wel dat deze de cheesecake nóg lekkerder maakt. De saus laat zich goed bewaren in de koelkast, dus je hebt eigenlijk geen excuus om hem niet te maken.

Wil je trouwens een twist geven aan dit recept, voeg dan een zakje van de Latte Caramel instant koffie van Douwe Egberts toe aan het cheesecakebeslag. Hartstikke lekker!

Mini Snickers cheesecake

No ratings yet

Mini Snickers Cheesecakes

Porties12 stuks

Ingrediënten

Voor de mini cheesecakes:

 • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 400 gram naturel roomkaas
 • 60 gram kristalsuiker
 • 1 vanillepeul
 • 2 eieren
 • 4 Snickers
 • 100 gram biscuitjes

(Bonus) Voor de karamelsaus:

 • 100 gram kristalsuiker
 • 3 eetlepels water
 • 200 gram slagroom
 • 1/4 theelepel zout

Instructies

Voor de cheesecakes ga je als volgt te werk:

 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met papiertjes of siliconen muffinvormpjes.
 • Smelt voor de bodem 75 gram boter en maal de biscuitjes fijn. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en schep vervolgens een eetlepel van de mix in ieder muffinvormpje. Druk lichtjes aan.
 • Doe de kristalsuiker, eieren, het vanillemerg en de rest van de boter (50 gram) bij elkaar in een kom. Klop dit op.
 • Voeg vervolgens de roomkaas toe en klop het geheel tot een romig en egaal mengsel. Stort het beslag in de muffinvormpjes.
 • Snijd de Snickers in stukken en druk in ieder muffinvormpjes een paar stukjes Snicker.
 • Bak de mini cheesecakes in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen op het aanrecht.
 • Garneer de mini Snickers cheesecakes met overige stukjes Snickers en eventueel met karamelsaus.

Gezouten karamelsaus maak je zo:

 • Doe de kristalsuiker en het water bij elkaar in een steelpannetje. Breng dit aan de kook en laat het bruin kleuren.
 • Voeg terwijl je met een garde roert de slagroom en het snufje zout toe. Laat de karamelsaus nu zachtjes pruttelen tot hij de gewenste dikte heeft gekregen. De karamelsaus dikt nog iets in wanneer deze afkoelt.

Notities

Deze karamelsaus wilde ik vrij licht houden waardoor ik minder lang heb gewacht met het toevoegen van de slagroom. Wil je een intense, donkere karamelsaus dan wacht je met het toevoegen van de slagroom tot het suiker donkerbruin is gekleurd. Let er wel op dat de suiker niet verbrandt! 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Douwe Egberts

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 432241444 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 432241444 1

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Hihi, ik drink nog steeds geen koffie. Misschien moet ik het inderdaad leren drinken, maar tot nu toe is dat nog niet gebeurt.

 2. Sandra says:

  Deze koffie wil ik nog steeds proberen, die van Nescafe vind ik een tikkeltje laf smaken dus wie weet.
  Een goede vriendin van mij drinkt sinds een paar jaar de cappuccino van Lidl (zit in een bus), ik vind hem amper naar koffie smaken (de caramel en vanille) maar zij vindt ze heerlijk (en ze lust geen gewone koffie) en zo kunnen we gezellig samen koffie drinken, ik een koffie verkeerd uit mijn Nespresso apparaat en zij die van Lidl.
  Recept van de cheesecake sla ik op, perfect voor een ‘cheat say’ ;)

 3. Lianne says:

  Haha ik ben druk bezig met oefenen. Zwarte koffie gaat er bij mij goed in, maar het is niet mijn favoriete drankje. Toch wilde ik het leren drinken, omdat ik het gewoon heel gezellig vind en altijd water is ook zo saai!

 4. Eline (Foodes.nl) says:

  Pas maar op, zodra je koffie leert drinken, kom je er niet meer vanaf ;) Ik heb de geur en smaak van koffie ook altijd heerlijk gevonden, dat dan wel. Vroeger hield ik al van de geur van een versgezette pot koffie die mijn ouders zetten. Ik kan me voorstellen dat instantkoffie fijn is om te leren drinken, maar straks vind je die smaak maar niks denk ik. Haha. Overigens leuke manier waarop je een gesponsord artikel verwerkt.

 5. Chantal says:

  Ik heb koffie leren drinken op stage en nu kan ik geen dag meer zonder, helaas! Want iets minder koffie zou denk ik wat gezonder zijn. Ik vind oploskoffie met een smaakje zoals deze echt heerlijk maar ik drink ze eigenlijk nooit omdat er super veel suiker etc in zit. Een kopje koffie met een scheutje magere melk is toch iets verantwoorder. Maar als uitzonderingsproduct wel lekker.

 6. Laura says:

  Ik ontdek dus net pas dat je het aantal porties aan kunt passen in deze nieuwe receptentool en dat de hoeveelheden dat automatisch worden aangepast. Superhandig! :D De mini cheesecakes zien er heerlijk uit! De instant koffies vind ik trouwens erg handig en heb ik ook in huis :)

 7. Rachel Kromdijk says:

  ik sla deze op! ziet er mega lekker uit!

 8. Ik lust ook pas sinds een paar jaar echt koffie, sinds mijn 18e gok ik zo. Mijn moeder drinkt alleen maar zwart en dat is een beetje heftig om mee te beginnen. Daarbij komt dat ik lactose intolerant ben, dus ergens een cappuccino proberen zat er ook niet in. Gelukkig werd een paar jaar geleden sojamelk een stuk normaler, ook bij ‘normale’ restaurants en café’s. Cappuccino vind ik erg lekker, en af en toe een bakje zwart lust ik ook wel, maar echt niet dagelijks. Ik woon wel tegenover een koffiebranderij, dat ruikt me toch lekker (nee niet naar koffie helaas, maar toch)

 9. Julie says:

  De foto’s doen mij watertanden! Overigens heb ik zelf mijn koffie het liefst sterk, zwart en een tikje zurig.

 10. Gerda Schuurer says:

  Hallo de verwenkoffie van Douwe Egberts is echt heerlijk vooral de latte Macchiato en caramel.
  Ik heb steeds nu de latte macchiato, maar kunnen jullie ook zeggen hoeveel koolhydraten en suiker er zit in de verwnkoffie Caramel.
  Is dar meer dan de latre macchiato?
  Bedankt alvast.
  Groetjes Gerda

 11. Gerda Schuurer says:

  Sorry van bovenstaande foutjes de t is een r geworden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close