Cheesecakebrownies met kersen en aardbeien

Omdat OMF mijn werk is komt het vaker voor dat ik gepland in de keuken sta met een handgeschreven recept erbij dan dat ik spontaan ineens bedenk dat ik iets wil gaan maken. Laatst had ik echter wel weer zo’n ingeving. Ik kwam een pot met kersen, jeweetwel – zo’n gevaarte dat altijd in kerstpakketten zit, tegen in de koelkast en bedacht me toen al dat ik daar binnenkort iets mee wilde doen. En toen ik na een aflevering van The Blacklist op de bank hing had ik ineens zin om te bakken. Maar dan ook echt direct. Niet eens zo’n zin om iets zoets te eten overigens, ik wilde gewoon echt bakken. Toen dacht ik weer aan die pot met kersen. Kersen met chocolade is een hemelse combinatie, 1 + 1 (en nog heel wat andere ingrediënten meer) = 2 en uiteindelijk waren deze cheesecakebrownies met kersen en aardbeien geboren. En oh jongens, die zijn me nog een partijtje lekker. Smeuïge maar toch stevige brownies, een zachte en zoete cheesecakelaag en dan die kersen… Foei. De volgende dag zette ik de brownies voor OMF op de foto en maakte ik de collega’s van Tim weer blij. Ik teken voor zulke ingevingen hoor!

Cheesecakebrownies met kersen en aardbei

No ratings yet

Cheesecakebrownies met kersen en aardbeien

Porties16 stuks

Ingrediënten

Voor de brownielaag:

 • 200 gr roomboter
 • 300 gr pure chocolade
 • 4 eieren
 • 200 gr donkerbruine basterdsuiker
 • 150 gr zelfrijzend bakmeel

Voor de cheesecakelaag:

 • 200 gr naturel roomkaas
 • 1 ei
 • 50 gr poedersuiker
 • 1 vanillestokje
 • 2 el aardbeienjam
 • 50 gr kersen uit pot, uitgelekt

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier.
 • Doe voor de brownies de boter en pure chocolade bij elkaar in een steelpannetje en laat dit onder af en toe doorroeren op laag vuur smelten.
 • Klop ondertussen de eieren samen met de donkerbruine basterdsuiker op. Schenk terwijl je blijft kloppen hier de gesmolten boter en chocolade bij.
 • Voeg tot slot het zelfrijzende bakmeel en een snuf zout toe. Spatel het geheel tot een klontvrij browniebeslag en stort dit in de bakvorm.
 • Spreid goed uit en strijk de bovenkant glad met behulp van een spatel.
 • Klop voor de cheesecakelaag de naturel roomkaas samen met het ei romig. Voeg hier de poedersuiker, het vanillemerg en de aardbeienjam aan toe en spatel dit tot een klontvrij beslag.
 • Spatel vervolgens voorzichtig de kersen door het beslag en stort het geheel op de brownielaag in de bakvorm.
 • Bak de cheesecakebrownies in het midden van de oven in 40 minuten gaar. Laat ze compleet afkoelen en vervolgens bij voorkeur een nacht in de koelkast opstijven voordat je ze aansnijdt en proeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close