Fastfood Friday: Chocoladetulband met cheesecakevulling

Ik vind het ergens altijd wat lastig om een recept als deze chocoladetulband met cheesecakevulling op Fastfood Friday te publiceren. Het is namelijk niet per se een heel snel recept. Maar anderzijds: ingewikkeld is het zeker niet en ik vind het een echte guilty pleasure. Vandaar de keuze.

Denk bij deze chocoladetulband aan een intense chocoladesmaak in een smeuïge, zachte cake met binnenin nog een verrassing van vanille cheesecake. Klinkt te gek toch? Nou, dat was deze chocoladetulband met cheesecakevulling ook echt! Qua smaak maar óók wat betreft de looks. Als je een tulbandvorm gebruikt zit het met de looks van een cake natuurlijk al gauw goed, het heeft ergens toch iets feestelijks. Maar de echte verrassing zie je natuurlijk pas als je de tulband aansnijdt. Zie die heerlijke cheesecake swirl aan de binnenkant. YUM!

Als basis voor de tulband heb ik gebruik gemaakt van dit recept. In plaats van rode wijn gebruikte ik echter chocolademelk en dat zorgt voor een nog intensere chocoladesmaak. Tip dus als je de volgende keer chocoladecake maakt: gebruik in plaats van water of melk eens chocolademelk!

Ik heb een beetje getwijfeld hoe je deze chocoladetulband met cheesecakevulling het beste kunt bewaren. Cheesecake bewaar je doorgaans in de koelkast terwijl je cake beter buiten de koelkast kunt bewaren in verband met uitdrogen. Uiteindelijk besloot ik dat laatste te proberen om te voorkomen dat de cake teveel zou uitdrogen. Ik ging er vanuit dat de cheesecakevulling wel voldoende verstopt zou zijn om goed te blijven. Ik bewaarde deze chocoladetulband luchtdicht buiten de koelkast in een taartdoos met deksel en daar bleef hij zeker vier dagen goed, dus die methode zou ik je willen aanraden.

Chocoladetulband met cheesecakevulling

Chocoladetulband met cheesecakevulling

5 van 1 stem

Chocoladetulband met cheesecakevulling

Intense chocoladesmaak, vanille cheesecake... Neem die twee samen en je hebt deze ongelofelijk lekkere chocoladetulband met cheesecakevulling. Een pareltje om te zien en een verrassing aan de binnenkant.
Porties1 tulband
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 4 dagen

Benodigdheden

  • 1 tulbandvorm
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Voor het tulbandbeslag

  • 300 g boter - zacht
  • 300 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 ml chocolademelk
  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 g ongezoete cacaopoeder
  • snufje zout

Cheesecakevulling

  • 200 g naturel roomkaas
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 el bloem
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de tulbandvorm grondig in.
  • Begin met het maken van het cakebeslag. Doe hiervoor de zachte boter en de kristalsuiker in een beslagkom en klop dit tot een romige mix.
  • Voeg een voor een de eieren toe tijdens het kloppen en roer daarna de melk door de mix.
  • Doe alle droge ingrediënten in de kom en spatel het geheel tot een glad cakebeslag.
  • Klop voor de cheesecakevulling de roomkaas met de suiker, bloem en het vanille-extract romig en voeg als laatste het ei toe.
  • Schep een paar lepels van het chocoladebeslag in de tulbandvorm en smeer met behulp van een lepel de randen van de vorm in met cakebeslag, zodat de cheesecakevulling echt wordt ingepakt.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de tulbandvorm en spatel tot slot de rest van het cakebeslag daar bovenop.
  • Bak de chocoladetulband 55-60 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de tulband helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Gang: dessert, taart
Trefwoord: cakes, cheesecake, cheesecakevulling, chocolade, chocoladetulband, fastfood friday, tulband, vanille

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chocoladetulband met cheesecakevulling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2022 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close