Brood bakken
Heb je zin om zelf brood te bakken? Dan geef ik je graag wat tips! Niets is namelijk zo lekker als eigen gebakken brood. Op OMF vind je heel veel soorten. Van bananenbrood, kaneelbroodjes, suikerbrood, zelfgemaakte hamburgerbroodjes tot mijn laatste ontdekking: zuurdesem brood!
Hoe maak je zelf brood?
Het maken van brood vereist enige kennis en ervaring, maar het is niet moeilijk als je de basisstappen kent. Probeer het gewoon eens, je zult zien dat het steeds makkelijker wordt! In de ochtend eet ik het liefst een vers gebakken broodje. Mij maak je al blij met een sneetje met een lik roomboter.
Wat heb je nodig om zelf een brood te bakken?
Basisingrediënten voor het bakken van een ‘standaard’ brood zijn bloem, gist, zout en warm water.
- Bloem, meel of volkorenmeel
- Rijsmiddel zoals gist of desem
- Zout
- Warm water of melk
Wil je een speltbrood bakken? Vervang dan de meel en bloem voor speltmeel en speltbloem.
Experimenteer met verschillende soorten brood!
Heb je een basisrecept gevonden die voor jou werkt? Probeer dan eens kaas, ui of rozijnen toe te voegen! Of voeg zaden en pitten toe, dat geeft je brood een extra bite.
Terug naar alle recepten