Saucijzenbroodjes maken met Nduja (Fastfood Friday)

Saucijzenbroodjes maken heb ik al veel vaker gedaan, ik zal zometeen nog wat recepten met je delen. Deze saucijzenbroodjes met Nduja en mozzarella zijn extra bijzonder, het is een anders dan anders recept. Ontzettend smaakvol en pittig, maar alsnog een fluitje van een cent om te maken.

Saucijzenbroodjes recept

Voor een lekker saucijzenbroodjes recept is het belangrijkste ingrediënt bladerdeeg. Of je nou koelvers bladerdeeg of velletjes bladerdeeg uit de vriezer gebruikt maakt niet zoveel uit.

Voor het maken van saucijzenbroodjes vind ik zelf de diepvries varianten het makkelijkst; deze hoef je namelijk niet meer op maat te snijden. Zorg ervoor dat je de vellen deeg goed ontdooid en dat je ze tijdens het rollen onder een doek bewaart. Zo drogen ze namelijk niet uit.

Op OMF vind je al veel meer recepten voor saucijzenbroodjes. Wat denk je bijvoorbeeld van deze varianten?

Saucijzenbroodjes maken

Nduja kopen

Nduja is een pittige smeerbare varkensworst uit Zuid-Italië. Nduja is een natuurproduct zonder gekke toevoegingen. De enige ingrediënten zijn gemalen varkensvlees, vet, zout en pepers uit de regio Calabrië.

Nduja kopen is tegenwoordig niet heel ingewikkeld meer. Sowieso vind je online diverse verkooppunten maar ook kom je het tegen in de schappen van de grotere Albert Heijns.

Ik gebruikte voor deze saucijzenbroodjes zelf Nduja van Delizie di Calabria.

Zoals je zit als je op de link hierboven klikt, is Nduja een behoorlijk prijzig goedje. Het is dan ook echt een bijzonder product.

Mocht je het zonde vinden om de Nduja uitsluitend voor deze saucijzenbroodjes te gebruiken, dan kun je ook het bladerdeeg insmeren met een beetje Nduja en daar vervolgens een gehakt/chorizo-mixje overheen verdelen.

Nduja leent zich ook uitstekend om op te bakken als basis voor een lekkere pastasaus of als basis op een pizza.

Saucijzenbroodjes recept

Saucijzenbroodjes opwarmen

Met dit saucijzenbroodjes recept maak je 10 broodjes en ik kan me voorstellen dat je die niet allemaal in een keer opeet.

Gelukkig kun je ook deze saucijzenbroodjes met Nduja prima bewaren! Stop ze direct na het vullen, voor het afbakken, in de vriezer; dan zijn ze zeker 3 maanden houdbaar.

Maar ook als je ze allemaal al hebt afgebakken kun je de saucijzenbroodjes opwarmen. Ik doe dat zelf het liefst in de Airfryer, dan hebben ze zo’n 3-4 minuten nodig op 180 graden Celsius.

Geen Airfryer? Doe de broodjes dan weer even 10 minuten op 180 graden in de oven. De broodjes worden dan vanzelf weer knapperig.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Saucijzenbroodjes opwarmen
No ratings yet

Saucijzenbroodjes met Nduja & Mozzarella

Deze saucijzenbroodjes met Nduja & mozzarella zijn anders dan je gewend bent. Pittig, sterk van smaak maar alsnog heel makkelijk om te maken.
Porties10 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Waar te bewaren in de vriezer
Hoelang te bewaren 3 maanden

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 10 vellen bladerdeeg (diepvries) – ontdooid
  • 1 pot Nduja (135 g)
  • 3 gegrilde rode paprika's – uit pot: uitgelekt, in reepjes
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 1 ei
  • 1 el water
  • maanzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Smeer een flinke theelepel van de Nduja op een vel bladerdeeg en verdeel hier wat reepjes paprika en geraspte mozzarella overheen.
  • Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen aan met een vork.
  • Verdeel alle saucijzenbroodjes over de bakplaat.
  • Klop het ei met de lepel water los en smeer de bovenkant van de saucijzenbroodjes hiermee in.
  • Strooi maanzaadjes over de broodjes en bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Gang: lunch, tussendoortje
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: fastfood friday, mozzarella, nduja, saucijzenbroodje, warme broodjes

Join the Conversation

  1. Anneke says:

    Dit ziet er heerlijk uit! Ga het morgen proberen

    1. Sabine Author says:

      Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close