Saucijzenbroodjes met Nduja & Mozzarella
Deze saucijzenbroodjes met Nduja & mozzarella zijn anders dan je gewend bent. Pittig, sterk van smaak maar alsnog heel makkelijk om te maken.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: lunch, tussendoortje
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: fastfood friday, mozzarella, nduja, saucijzenbroodje, warme broodjes
Servings: 10 stuks
- 10 vellen bladerdeeg (diepvries) - ontdooid
- 1 pot Nduja (135 g)
- 3 gegrilde rode paprika's - uit pot: uitgelekt, in reepjes
- 150 g geraspte mozzarella
- 1 ei
- 1 el water
- maanzaadjes
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Smeer een flinke theelepel van de Nduja op een vel bladerdeeg en verdeel hier wat reepjes paprika en geraspte mozzarella overheen.
Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randen aan met een vork.
Verdeel alle saucijzenbroodjes over de bakplaat.
Klop het ei met de lepel water los en smeer de bovenkant van de saucijzenbroodjes hiermee in.
Strooi maanzaadjes over de broodjes en bak de saucijzenbroodjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.