Lobster Roll tosti

Deze lobster roll tosti mag direct op je favorietenlijstje!

Het is inmiddels JAREN geleden dat ik voor het eerst lobster roll at in Amerika en al eerder deelde ik zelf een makkelijk recept voor lobster rolls. Daarvoor gebruikte ik rivierkreeftjes in plaats van echte kreeft, want hoe dol ik ook ben op kreeft, ik vind het een tikkeltje te kostbaar om op een broodje te serveren. En het is ook knetterveel werk om echt kreeftenvlees te gebruiken. Dat doet een beetje teniet aan mijn ‘Fastfood Friday‘-concept, vind je niet?

Vandaag deel ik een variant op de lobster roll met je, namelijk: lobster roll tosti! En ja, dat is net zo lekker als het klinkt. Ook deze keer ging ik weer voor rivierkreeftjes en dat bleek een hit te zijn in combinatie met de gesmolten gruyère en krokante toast.

Vis, schaal- en schelpdieren blijven helaas vrij prijzig, maar je eet deze lobster roll tosti dan ook niet iedere week. En het is alsnog een goedkoper gerecht dan de bijna €30 die ik betaalde voor Luke’s Lobster Roll in New York.

rivierkreeftjes
lobster roll tosti

Lobster roll tosti recept

Er zijn eigenlijk twee lobster roll recepten voor de authentieke lobster roll. Je hebt er een uit Maine (Amerika), deze wordt geserveerd met mayonaise. De lobster roll aan de oostkust van Amerika wordt vaak geserveerd met in gesmolten boter gewentelde kreeft. Méga lekker, zeker als de kreeft nog een beetje warm is.

Deze Lobster roll tosti heeft de meeste overeenkomsten met de lobster roll uit Maine, maar dan gebruik ik de mayonaise om de broodjes mee in te smeren. Daar kun je natuurlijk ook boter voor gebruiken, maar mayonaise zorgt naar mijn idee voor nèt iets krokanter brood dan boter. Echt waar, probeer het maar eens!

De traditionele lobster rolls worden vaak geserveerd op een brioche broodje. Die langwerpige broodjes zijn hier wat lastiger te verkrijgen, maar voor de lobster roll tosti zou je natuurlijk wel heel goed plakken brioche kunnen gebruiken. Ook deze smeer je aan de buitenkant gewoon in met mayonaise voor een krokant korstje. De tosti wordt, als je brioche gebruikt, met name aan de buitenkant licht krokant maar blijft van binnen nog lekker zacht. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Eventueel kun je ook zachte melkbroodjes gebruiken, dan krijg je iets meer een panini-vorm aan de tosti.

Een normaal wit bolletje gebruiken kan echter ook. Dit werd ook gebruikt bij de lobster roll die ik in Boston at bij Red’s Best. En aangezien ik die bestempelde als ‘allerlekkerste lobster roll ooit’, zegt dat genoeg.

lobster roll recept
rivierkreeftjes salade

Rivierkreeftjes salade

Zoals ik al zei maakte ik de lobster roll tosti met rivierkreeftjes en daarvoor maakte ik eerst rivierkreeftjes salade. Deze rivierkreeftjes salade is lekker op toast, maar kan dus ook prima op een tosti zoals deze!

Normaal gesproken zou ik een flinke hoeveelheid mayonaise of yoghurt toevoegen aan de salade, maar aangezien ik de salade nu nog op een tosti stopte, heb ik dat een beetje geminderd. Mocht je de rivierkreeftjes salade willen maken voor een feestje en los willen serveren, voeg dan zeker nog een extra schepje mayo toe om de salade lekker romig te krijgen.

Voor nu gebruikte ik ingrediënten die ik ook zou gebruiken bij het maken van een lobster roll:

 • 200 g rivierkreeftjes
 • 1 sjalot – fijngesneden
 • 1 el mayonaise
 • 1 el bieslook
 • paar druppels tabasco naar smaak
 • snufje cayennepeper
 • snuf selderij zout of normaal zout
 • peper

Selderijzout kun je vinden in grotere supermarkten en is van het merk Verstegen. Het heeft een frisse, licht bittere smaak van selderij. Mocht je het nou niet willen kopen of kunnen vinden, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een halve stengel bleekselderij fijn te hakken en dit toe te voegen aan de rivierkreeftjes salade. De selderij zorgt wel voor de meer typische lobster roll smaak en is dus eigenlijk onmisbaar.

Ik ben zelf echter niet zo’n heel groot fan van (bleek)selderij, vandaar mijn keuze voor selderijzout. Dat bleek perfect.

De rivierkreeftjes salade kun je al goed van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Zo hoef je op het laatst alleen nog de tosti in elkaar te zetten en af te grillen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

tosti met rivierkreeftjes
5 van 1 stem

Lobster roll tosti

Lobster rolls zijn typische Amerikaanse broodjes met flink veel kreeft en boter. Ik bouwde de klassieker om tot een tosti en gebruikte rivierkreeftjes, die zijn hier een stuk makkelijker verkrijgbaar namelijk. Méga lekker en een goed vullende lunch.
Porties2 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Benodigdheden

 • Contactgrill

Ingrediënten

Rivierkreeftjessalade

 • 200 g rivierkreeftjes
 • 1 sjalot – fijngesneden
 • 1 el mayonaise
 • 1 el bieslook
 • paar druppels tabasco naar smaak
 • snufje cayennepeper
 • snuf selderij zout of normaal zout
 • peper

En verder

 • 4 sneden brood
 • 100 g gruyère – geraspt
 • 4 el mayonaise

Instructies

 • Meng alle ingrediënten voor de rivierkreeftjessalade door elkaar en verdeel de salade over twee sneden brood.
 • Verdeel de geraspte gruyère over de salade en dek af met de twee overige sneetjes brood.
 • Smeer de tosti aan de buitenkant in met mayonaise en bak de tosti 5-7 minuten onder de contactgrill, tot de tosti krokant is en de kaas helemaal is gesmolten.
Gang: lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: fastfood friday, lobster roll, rivierkreeftjes, tosti

Join the Conversation

 1. Even om precies te zijn :). Je zegt Maine en dan de lobster roll uit het oosten alsof Maine niet in het oosten ligt. Maar Maine ligt helemaal aan de noordoostkyst van Amerika. De variant met boter is van iets zuidelijker, vooral uit Connecticut (ook Oostkust).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close