Lobster roll tosti
Lobster rolls zijn typische Amerikaanse broodjes met flink veel kreeft en boter. Ik bouwde de klassieker om tot een tosti en gebruikte rivierkreeftjes, die zijn hier een stuk makkelijker verkrijgbaar namelijk. Méga lekker en een goed vullende lunch.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: fastfood friday, lobster roll, rivierkreeftjes, tosti
Servings: 2 stuks
Rivierkreeftjessalade
- 200 g rivierkreeftjes
- 1 sjalot - fijngesneden
- 1 el mayonaise
- 1 el bieslook
- paar druppels tabasco naar smaak
- snufje cayennepeper
- snuf selderij zout of normaal zout
- peper
En verder
- 4 sneden brood
- 100 g gruyère - geraspt
- 4 el mayonaise
Meng alle ingrediënten voor de rivierkreeftjessalade door elkaar en verdeel de salade over twee sneden brood.
Verdeel de geraspte gruyère over de salade en dek af met de twee overige sneetjes brood.
Smeer de tosti aan de buitenkant in met mayonaise en bak de tosti 5-7 minuten onder de contactgrill, tot de tosti krokant is en de kaas helemaal is gesmolten.