Chocolade Bananenbrood

Bananenbrood is favoriet hier in huis bijna altijd aanwezig. Op het moment dat ik nog 3 rijpe bananen heb liggen mik ik ze vrijwel direct in een kom om er beslag van te maken. Even in de oven en klaar, zo gepiept! En fijn om altijd een lekker tussendoortje in huis te hebben, verantwoord ook. Maar ik kan er ook prima een dikke laag pindakaas op smeren, dat is namelijk een hele goede combi.

Afhankelijk van wat ik in huis heb maak ik dit bananenbrood, of een kokos banaan havermoutbrood óf deze nieuwe variant, met chocolade, want ook banaan en chocolade zijn een hele goede combi. Eigenlijk is mijn bananenbrood de basis, maar heb ik rauwe cacao en pure chocolade toegevoegd, heel simpel eigenlijk. Het was even zoeken naar de verhouding en poging 2 gaf dan ook een beter resultaat dan de eerste poging. Het eerste chocolade bananenbrood wat ik bakte was namelijk een beetje bitter, iets te puur en niet zo zoet. En aangezien ik toch echt van zoet hou, heb ik de verhoudingen aangepast. Goed gelukt!

IMG 8296

IMG 8280

IMG 8277

3.25 van 8 stemmen

Chocolade Bananenbrood

Porties12 plakken

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram spelt bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 citroen sap
  • 6 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 25 gram rauwe cacao
  • 100 gram pure chocolade in stukjes gehakt

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen en mix samen met de eieren en bloem tot een glad beslag. Bloem voeg je beetje bij beetje toe, om stuiven te voorkomen.
  • Voeg nu de baking soda, het citroensap, de honing en de vanille aroma toe en mix nog even goed door.
  • Voeg de rauwe cacao toe en mix tot het beslag egaal bruin is geworden. Als laatste voeg je de chocoladestukjes toe, mix kort door het beslag.
  • Schuif in de oven voor 40 minuten.

Join the Conversation

  1. Christina says:

    Hi Sabine, lekker hoor! Bij de ingrediënten staat alleen sap ipv citroensap .

    1. Christina says:

      Oh laat maar zie nu citroensap

  2. Lekker! Ga m nu maken :)

  3. Liliane says:

    Hi! Er staat niet bij hoeveel citroensap erin moet..? Alleen 1/2, meer niet. Bedoel je een half flesje..?

    1. Vivian Author says:

      Hi Liliane, Sabine en ik werken eigenlijk meestal wel met verse producten. Dus in het geval van dit chocolade bananenbrood bedoelen we met ‘1/2 citroen sap‘ het sap van een halve citroen. Dus geen half flesje :-)

  4. Laura says:

    Lekkerrrr! Dankjewel en groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close