Zomercocktails met Bacardi Pineapple Fusion

Vlak na mijn vakantie kreeg ik de nieuwste Bacardi opgestuurd: Bacardi Pineapple Fusion. Om eerlijk te bekennen ben ik geen echte drinker. Sporadisch vind ik het erg lekker of wanneer het warm is gaat een verkoelende cocktail er wel in, maar iedere avond een wijntje bij het avondeten is niet zo mijn ding. Ik wilde deze zomer graag nog een cocktailartikel schrijven, maar steeds kwam het er maar niet van. En inmiddels is de meteorologische herfst alweer begonnen (ja echt!) dus de weken waarin zo’n artikel geoorloofd is slippen langzaam voorbij. Tót vandaag want oh jongens wat wordt het weer lekker warm. De temperaturen kunnen de dertig graden wel aantikken vandaag en daarom vond ik dat zo’n After Summer Cocktailparty nog best wel kon. Samen met vriend Tim en vriendinnetje Annemie gingen we op een zondagavond aan de slag met het maken van drie heerlijke cocktails, allemaal met Bacardi Pineapple Fusion. De perfecte zomercocktails zijn hieruit komen rollen als je het mij vraagt en dus deel ik graag de ‘recepten’ met je. Enne, mocht het nu ineens slecht weer worden… Cocktails kunnen stiekem toch altijd?

frozen pineapple fusionFrozen Pineapple Fusion

 • crushed ice
 • 1 partje ananas (zo groot als die op het glas)
 • 1/3 glas Bacardi Pineapple Fusion
 • 2/3 glas Fanta

bacardi dutchBacardi Dutch

 • crushed ice
 • 1/4 glas Bacardi Pineapple Fusion
 • 1/8 glas sinaasappel limonadesiroop
 • 1/2 glas 7-up

Voor de twee bovenstaande cocktails geldt dat je alle ingrediënten gewoon in een glas doet en dit vervolgens goed doorroert. Je kunt uiteraard ook een cocktailshaker gebruiken, dit is eigenlijk nog beter omdat de vloeibare ingrediënten dan goed met elkaar mengen.

Mocht je een blender hebben met de functie om ijs te vermalen dan raad ik je aan die te gebruiken. Heb je dit niet dan zou je ook prima ijsblokjes kunnen gebruiken. Zolang je er maar voor zorgt dat de cocktails lekker koud zijn.

sunny sundaySunny Sunday

 • 8 blokjes ijs
 • 60 ml Bacardi Pineapple Fusion
 • 1 ring ananas

Deze cocktail zit iets anders in elkaar en hoewel je aardig wat rum gebruikt is de smaak erg fris. Voor de Sunny Sunday gooi je alle drie de ingrediënten bij elkaar in de blender en blijf je net zo lang mixen tot er een glad drankje ontstaat. Deze cocktail moet je wel direct opdienen, de alcohol gaat zich na enige tijd weer scheiden van het ijs en de ananas en dan is je drankje niet zo lekker meer. Uiteraard kun je de cocktail wel weer even doorroeren wanneer dit gebeurd.

Heerlijk verfrissend zijn deze drie zomercocktails! Ik vond zelf de Bacardi Dutch het lekkerst, Annemie was fan van de Frozen Pineapple Fusion en Tim had volgens mij niet echt een voorkeur.

Bacardi Pineapple Fusion is nu te koop in diverse slijterijen en supermarkten. 

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Ik drink nog even geen alcohol, maar het ziet er wel erg lekker uit! Alleen bij de laatste, je hebt het over rum maar volgens mij ben je die vergeten toe te voegen aan het ingrediëntenlijstje of niet? In de zin ‘Uiteraard kun je de cocktail wel weer even doorroeren wanneer dit gebeurd’ moet het trouwens ook ‘gebeurt’ zijn.

  1. Nanda says:

   Ik denk dat ze de Bacardi bedoelt, dat is rum, maar dan met een smaakje.

   1. Sabine Author says:

    Klopt, Bacardi is inderdaad rum met een smaakje.

 2. krijg zowaar de neiging om naar de slijterij te rennen om een fles Bacardi Pineapple Fusion te halen jammie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close