Broodje kip van La Place

Compleet lós gingen jullie laatst op Instagram toen ik dit broodje kip van La Place snel voorbij liet flitsen. En ik snap het he-le-maal. Jarenlang is het broodje met gekruide kipfilet, een heerlijk sausje van crème fraîche en een lading taugé mijn favoriet geweest.

Ik heb ik-weet-niet-hoe-vaak dit broodje gekocht en in 2012 maakte ik het recept al voor het eerst voor OMF, zie de foto’s onderaan dit artikel om te lachen.

Het recept kon echter wel een upgrade gebruiken want niet alleen kan ik het broodje tegenwoordig véél smakelijker op de foto zetten, mijn recept is ook wat aangepast waardoor het nog beter lijkt op het origineel!

broodje kip La Place

Omdat ik graag om mezelf lach en jullie niet wil onthouden hoe de beelden uit 2012 eruit zagen, bij deze:

Broodje kipfilet

Jullie weten inmiddels dat ik niet graag kipfilet gebruik in mijn recepten. Ja, ik snap dat het een magerdere (gek woord is dat eigenlijk…) variatie is op kipdijfilet, maar ik vind het gewoon wat te droog.

Maar hé, het broodje kipfilet van La Place vraagt natuurlijk om kipfilet, dus voor deze keer maak ik een uitzondering.

Voorheen kookte ik voor dit broodje de kip altijd in een laagje water, maar het is veel lekkerder om de kip in de oven te grillen. Daarvoor kruid je de kip eerst met Italiaanse kruiden, peper en zout en daarna bak je de kip zo’n 30 minuten in het midden van de oven.

Hierdoor krijgt de kip een veel intensere smaak dan wanneer je het vlees kookt natuurlijk.

Zorg ervoor dat de kip flink is afgekoeld voordat je het vlees over de broodjes verdeeld, anders wordt de saus namelijk te vloeibaar en wordt het één grote kliederbende. En neem van mij aan: dit broodje kip is al lastig om netjes te eten!

broodje kip maken

Broodje kip maken

Afgezien van het bakken van de kip, kost het maken van dit broodje eigenlijk maar heel weinig tijd en moeite. Bovendien is dit ook nog eens een broodje dat heel goed te preppen is. Zo kun je de crème fraîche saus al prima van te voren maken en de kip al van tevoren bakken. Op het moment zelf hoef je dan alleen nog alles samen te brengen.

Oftewel: dit broodje zou je dus zélfs als uitgebreide lunch mee kunnen nemen naar je werk. En dat is geen straf, vind je wel?

broodje kip

Crème fraîche saus

Ik heb het nu wel steeds over het broodje kip, maar wat dit broodje eigenlijk écht een succesnummer maakt is natuurlijk de saus. Die is romig, licht zurig maar ook heel fris!

De ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van de saus zijn:

 • 2 el crème fraiche
 • 3 el mayonaise
 • 1 tl mosterd
 • 1/2 tl cajun kruiden
 • 2 augurken, in kleine blokjes

Mocht je het lekker vinden, dan zou je ook nog een klein gesnipperd uitje aan de saus toe kunnen voegen, maar persoonlijk vind ik dat al gauw te overheersend. Dus ik hou ‘m lekker zo!

Door de crème fraîche smaakt de saus licht en fris, de mayonaise zorgt dan weer voor het romige. Onwijs lekker deze saus, ik zou het ook prima kunnen serveren als dipsaus of sausje op wraps bijvoorbeeld!

broodje kipfilet

Andere recepten van La Place

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik even moest zoeken naar hoe het nou precies zit met La Place. Het hoorde in eerste instantie bij V&D natuurlijk. Wie kent die winkel nog?! Och, ik mis het af en toe best wel. De schoolcampus, lunchen bij La Place… Ik kan me nog zo voor de geest halen hoe de winkel er vroeger uit zag in Apeldoorn.

Enfin, toen V&D failliet ging, verdween La Place ook even. Toen toch weer niet, toen weer wel en inmiddels zijn er toch hier en daar wat restaurants. Op Schiphol Plaza natuurlijk, maar ook op verschillende plekken langs de Nederlandse snelwegen.

Zoals het vroeger was, is het echter niet meer. Dus met mijn broodje kip ga je hoogstwaarschijnlijk weer even terug in de tijd, zodra je hem eet.

Wat helemaal leuk is, gedurende de jaren heen maakte ik ook nog twee andere recepten van La Place. Dat zijn de Hot sandwich Mexicaanse kip van La Place, ook waanzinnig lekker, en het Broodje Tonijnsalade van La Place.

Wat was jouw favoriet?

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

la place broodje kip
5 van 1 stem

Broodje kip van La Place

Wie kent 'm nog? Het broodje gekruide kip met taugé van La Place? Voorzien van het heerlijke crème fraîche sausje… Een ultieme favoriet van mij. Maar gelukkig kun je het broodje zelf ook (weer) thuis maken!
Porties2 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Waar te bewaren in de koelkast (losse onderdelen)
Hoelang te bewaren 1 dag

Benodigdheden

 • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

 • 2 kipfilets
 • 2 tl Italiaanse kruiden
 • 2 el crème fraîche
 • 3 el mayonaise
 • 1 tl mosterd
 • 1/2 tl Cajunkruiden
 • 2 augurken – in kleine blokjes
 • peper en zout

En verder:

 • 2 broodjes
 • handje taugé

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.⁠
 • Kruid de kipfilets met peper, zout en de Italiaanse kruiden en bak de kip zo'n 30 minuten in de oven. Snijd daarna in plakken en laat afkoelen.⁠
 • Meng de crème fraîche met de mayonaise, mosterd, Cajunkruiden en in kleine blokjes gesneden augurk.⁠
 • Neem twee van je favoriete broodjes en snijd deze doormidden. Smeer de onderste helft van het broodje in met het sausje.⁠
 • Verdeel de plakken gekruide kip er overheen.⁠
 • Blancheer de taugé als je dat wil (doe ik nooit) en verdeel deze vervolgens over de kip. Smakelijk!⁠
Gang: brood, lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: broodje kip, kip recept, La place, lunch, lunchrecept

Join the Conversation

 1. Oeh heeerlijk!

 2. Hester says:

  Wat leuk dat je het zelf probeert na te maken :’) La Place is inderdaad een heel leuk restaurantje! Jammer genoeg heb ik een melkallergie, en dat gaat niet zo goed in combinatie met de crême fraiche. Mag ik trouwens nog een opmerking maken, bij stap 2 de tweede zin staat er ‘… maar iedereen zij wat anders’, dat ‘zij’ moet ‘zei’ zijn. Denk ik wel even handig om te veranderen :$.
  Oja, Sabine had gereageerd op mijn blog waar ik vertelde dat ik ‘cake in a mug’ ging maken. Ik heb er nu een post opgezet met foto’s en tekst hoe het ging hihi, als je nog benieuwd bent.
  Ik blijf jullie zeker volgen!

  1. Sabine says:

   Goed dat je op de typfout wijst. Wat stom zeg! Heb het gelijk aangepast.

   En leuk dat je er zelf ook een artikel van hebt gemaakt, ik ga even kijken!

 3. oh geweldig lekker! ik ga hem proberen na te maken

 4. Lekker en Simpel says:

  Dit is ook echt mijn favoriete broodje van de La Place. Ik was toevallig ook al van plan hem na te maken, maar nu heb jij het al gedaan dus ga ik hem zeker nog een keertje thuis uit proberen! Mmm ik heb er nu helemaal zin in!

 5. Esther says:

  Lekker vanavond maken. Vind dit ook het lekkerste broodje bij la place.

 6. Tommy says:

  Weet je ook dat lekker sausje van die Mexicaanse kip te maken , niet de kip kruiden maar een soort zelf gemaakte tomaat knoflook dressing op de bodem , best pittig ook ? Zou mooie zijn als je die kan maken

 7. Jamie says:

  Dit broodje is inderdaad heerlijk! Ik heb bij La Place gewerkt en om het sausje helemaal af te maken kan je er nog wat mosterd voor het scherpe randje en fijngesneden augurk en ui bij doen, dan klopt het recept helemaal! :)

 8. La Place ex says:

  Ik heb zelf bij la place gewerkt en dit is niet het goede recept. Het enige wat je voor de saus nodig hebt is mayonaise en cajun kruiden, that’s it. Ook is her beter om de kip the braden in de oven in plaats van te koken. Dit geeft een scherpere smaak aan de kip. Succes!

 9. Naomi says:

  Heb het gemaakt en het was heerlijk! Bedankt voor het recept!

 10. La Place heeft voor ons het recept online gezet ;-)
  Ga het binnenkort eens uitproberen

  https://www.laplace.com/nl/recepten/foccacia-gemarineerde-kip

 11. Judith says:

  Dit broodje..nostalgie, Sabine!
  Leuk om te zien je hoe je jezelf ontwikkeld hebt in de fotografie van je gerechten :)

  1. Christianne says:

   Het recept lijkt me lekker en ga ik zeker een keer proberen. Ik begrijp je gevoel bij kipfilet helemaal.
   Tegenwoordig maak ik een snelle brine van 1 el zout op 250 cc water en vul dit aan met wat rozemarijn en tijm bijvoorbeeld.
   Even een half uurtje tot een uur in laten trekken en je kipfilet is stukken minder droog.
   Of jet het nu bakt in de pan of later op de grill legt.

 12. Odette Krijthe says:

  Mijn favoriet was altijd het broodje kruidenkaas, maar dit ziet er goed uit! Ik ga het ook eens proberen. Wist je trouwens dat er twee kookboeken met de authentieke La place recepten uitgegeven zijn? Ik heb ze allebei en ben er erg blij mee nu La place helaas niet meer meer bereikbaar is voor mij.

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk! Ik wist dat er eentje was, maar niet dat er inmiddels twee zijn. Handig, dan kun je inderdaad lekker thuis aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close