Video: Broodje Tonijnsalade van La Place

Op YouTube kreeg ik een aantal keer de vraag of ik een keer aan de slag wilde gaan met het broodje tonijnsalade van La Place. Al eerder deelde ik op OMF een broodje van La Place, het gekruide kipfiletbroodje is nog altijd favoriet hier in huis, en van dit broodje tonijnsalade word ik ook heel gelukkig. Het recept voor de salade is net iets anders dan mijn eerdere recept en smaakt heerlijk fris. Ideaal voor de zomer en de salade zorgt er echt voor dat ik direct weer verliefd word op tonijnsalade. Het liefst eet ik het iedere dag momenteel (doe ik niet), lekker ook op een crackertje. Hmm!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

 • 1 broodje naar keuze
 • 1 blikje tonijn op waterbasis
 • ¼ – ½ Elstar appel
 • ½ tomaat
 • ½ ui
 • 2 – 3 eetlepels mayonaise
 • peper en zout

1. Laat het blikje tonijn uitlekken en doe vervolgens de tonijn in een kom.

2. Snijd de appel en de tomaat in blokjes en snipper de ui. Voeg dit allemaal aan de tonijn toe.

3. Voeg vervolgens de mayonaise toe. Het is even kijken hoe smeuïg je de salade wil hebben dus varieer hier een beetje mee.

4. Breng de tonijnsalade op smaak met peper en zout en smeer ‘em op het broodje.

Broodje tonijnsalade van La Place

Join the Conversation

 1. Marlotte says:

  Ah, zo’n broodje tonijnsalade is ook hier groot favoriet. Altijd als ik bij La Place kom, ga ik voor de tonijnsalade. Yum!

 2. Margot says:

  Ik heb nog niet eerder appel door een tonijnsalade gedaan, maar dat ga ik zeker proberen!

 3. Kelly says:

  Klinkt erg lekker, ik kende hem nog niet

 4. Lianne says:

  Ah, i luvv tonijnsalade! :) Zo lekker op zo’n ovenvers en knapperig broodje.

  1. Sabine Author says:

   Haha, ik vind tonijnsalade overal lekker op! Ook op toastjes, hmm.

 5. Diana says:

  Er gaat ook nog ketchup door!

 6. milou | Shimmer-pie says:

  Ik hou meestal meer van tonijn salade met kappertjes ed er in, maar op de een of andere manier vind ik deze, met zoete appel toch ook altijd wel heel lekker!

 7. Ik heb nog nooit tonijn gegeten, op de een of andere manier vind ik het er niet smakelijk uitzien en ben ik bang dat ik het vies vind haha. Ik durf dan ook niet bij de La Place of een andere zaak zomaar een broodje tonijnsalade te proberen. Het klinkt alleen wel erg lekker met appel en tomaat, lekker fris en wat zoetig!

 8. Laura - Dagelijkse hap says:

  Ik ben echt gek op tonijnsalade en maak het graag in de zomer :) Er gaat ook altijd een appeltje door, lekker fris :)

 9. Rachel says:

  ik hou alleen niet zo van de appel erdoor! ik heb er ook een gemaakt met tonijn, kappertjes, mayonaise, kwark, kruiden, kruidenkaas en een eitje!

 10. Elisa Berry says:

  Dit is één van mijn favorieten bij La Place! Die appel erbij maakt het nog beter, echt heerlijk!

 11. Sterre says:

  Ik heb een halfjaar fulltime bij la place gewerkt en om je recept nog even een heeel klein beetje aan te passen: er gaat ook een klein beetje citroensap doorheen en ketchup! Dan is ie helemaal zoals bij La Place

 12. Dat ziet er heerlijk uit! Ook een leuk filmpje.

 13. Petra says:

  Huh haha is dit artikel en die van vandaag op 2wmn.nl nou toeval?

  1. Sabine Author says:

   Haha, ik zie het! Great minds think alike ;)

 14. Fabienne says:

  Hmm, de foccacia tonijnsalade is mijn favoriet bij de La Place! Zelf heb ik laatst ook een hele lekkere versie gemaakt. Vond hem stiekem misschien zelfs nog lekkerder. Ik ben zo’n doos die zo nu en dan per ongeluk een top recept bedenkt, maar het vervolgens niet opschrijft en compleet vergeet wat er in zat, haha! maar als ik even goed nadenk was het ongeveer zoiets:

  – een blikje tonijn op water
  – een kwart van een friszoete appel
  – een paar cocktail augurkjes in kleine stukes gesneden
  – wat tomaat, denk een halve ongeveer
  – een eetlepel kappertjes
  – een eetlepel magere kwark
  – een flinke kneep citroensap
  – klein theelepeltje mayonaise
  – drupje ketchup
  – peper en zout

  Heerlijk met wat gemengde sla op een triangelbroodje!

 15. M luttikhuis says:

  Haï
  Je kan ook kantklare tonijn in blik kopen met bonen en kruiden dat heet Mexicana je hoeft er alleen een beetje mayonaise doorheen doen en klaar is kees
  Te koop in gronau supermarkt

 16. Van de week gegeten en lekker, de appel maakt het lekker fris. Ik kon er wel 3 keer een broodje mee beleggen. Een blijvertje.

 17. Marjolein says:

  In het originele recept van La Place wordt ook nog ketchup toegevoegd. Verder komt ie aardig overeen. Ik heb de tonijnsalade erg vaak gemaakt tijdens mijn werk daar :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close