Broodje kip van La Place
Wie kent 'm nog? Het broodje gekruide kip met taugé van La Place? Voorzien van het heerlijke crème fraîche sausje... Een ultieme favoriet van mij. Maar gelukkig kun je het broodje zelf ook (weer) thuis maken!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: brood, lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: broodje kip, kip recept, La place, lunch, lunchrecept
Servings: 2 stuks
- 2 kipfilets
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 el crème fraîche
- 3 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl Cajunkruiden
- 2 augurken - in kleine blokjes
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Kruid de kipfilets met peper, zout en de Italiaanse kruiden en bak de kip zo'n 30 minuten in de oven. Snijd daarna in plakken en laat afkoelen.
Meng de crème fraîche met de mayonaise, mosterd, Cajunkruiden en in kleine blokjes gesneden augurk.
Neem twee van je favoriete broodjes en snijd deze doormidden. Smeer de onderste helft van het broodje in met het sausje. Verdeel de plakken gekruide kip er overheen.
Blancheer de taugé als je dat wil (doe ik nooit) en verdeel deze vervolgens over de kip. Smakelijk!