Havermout Appel Kaneel Cake

Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder maar toen ik nog maar net met Sabine samenwerkte en dus ook begon met het verzinnen van allerlei lekkers voor OMF, was de kokos banaan havermoutcake een van de eerste recepten die ik online zette. Ik was er zelf heel enthousiast over en ik hoopte maar dat jullie dat ook zouden zijn. Niets bleek minder waar, de cake werd massaal geliked en gedeeld op Facebook en ook hier merkten we dat het een hitje was. En nu nog, want ik hoor nog steeds met enige regelmaat van verschillende mensen dat ze hem af en toe maken.

Ik ook? Nee, ik niet. Een hele tijd schoof ik ‘m wekelijks in de oven maar op een gegeven moment maakt zoiets dan weer plaats voor wat anders. Zo gaat dat altijd bij mij; tijdelijk in de ban van een recept totdat ik een nieuwe ontdekking doe. Zo ook met dit recept van een o zo fijne havermout appel kaneel cake. Eigenlijk een variant op de kokos banaan havermoutcake, maar dan anders. Zeker qua structuur want dit is een luchtiger brood en die met banaan is aardig compact. Doordat ik ruimschoots kaneel heb toegevoegd in combinatie met stukjes appel, is het net appeltaartcake. Maar dan verantwoord!

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

3.06 van 51 stemmen

Havermout Appel Kaneel Cake

Porties1 cake

Ingrediënten

  • 3 kleine appels in kleine blokjes
  • 2 el kaneel
  • 1/2 citroen, alleen sap
  • 300 gram havermoutvlokken tot meel malen
  • 6 eieren
  • 1 rijpe banaan geprakt
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl vanille-aroma
  • 6 el honing
  • 50 gram havermoutvlokken
  • 100 gram rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de blokjes appel met 1 el kaneel en een paar druppels citroensap. Zet apart.
  • Maal 300 gram havermoutvlokken tot meel en mix het meel met de 6 eieren tot een gladde massa. Voeg de banaan, het vanille-aroma, een eetlepel kaneel en de honing toe en mix het beslag nogmaals tot een gladde massa.
  • Voeg nu het overige citroensap en de baking soda toe. Werk vanaf nu snel want het beslag moet nu snel in de oven.
  • Voeg 50 gram havermoutvlokken en 100 gram rozijnen toe aan het beslag en mix het nog even kort. Als laatste voeg je de stukjes appel toe en roer deze voorzichtig door het beslag totdat de blokjes goed verdeeld zijn.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm (31cm) en schuif de cake in de oven voor 45 minuten.

Join the Conversation

  1. Nicole says:

    Dat ziet er heerlijk uit. Deze ga ik binnenkort maken. Is hij geschikt om in te vriezen?

    1. Ja hoor, dat ga ik zelf ook doen!

      1. Ilijes says:

        Moet je de cake laten afkoelen en ja voor hoelang. Of kan je hem meteen eten?

      2. Cake moet je altijd even laten afkoelen, het liefst minimaal 30 minuten. Dan wordt hij ook nog wat steviger.

  2. Ilijes says:

    Kan je de cake ook een dag van te voren bakken dat er ongeveer 24uur tussen zit dat je hem op eet? En zo ja in de koelkast bewaren of gewoon op kamertemparatuur?

    1. Ja hoor, dat kan. Luchtdicht bewaren buiten de koelkast!

  3. Hoi Vivian,

    Ik heb de cake gemaakt en hij smaakt echt super lekker! Bedankt voor het fijne gezonde recept.

    Groetjes,

    Kelly

  4. Esmée Duiveman says:

    Hoihoi, twee theelepels kaneel denk ik? Of echt twee eetlepels?

  5. Hoi hoi,

    Onwijs lekker recept! Wat zijn de voedingswaarde van deze cake per plak?:)

    1. Ik heb geen idee, daar houden we ons niet zo mee bezig.

  6. Goede morgen,

    Ik ben deze cake nu aan het maken! Heb hem nu in de oven staan…heb hem wel veganistisch gemaakt, met rijstdrink en chiazaadjes en lijnzaad( is een mix)’en heb er ook nog een halve zoete aardappel door gedaan, wat blokjes zoete aardappel en helft van gekookte zoete aardappel geprakt, en twee geprakte bananen omdat ik ook meer meel heb…havermeel en speltmeel en beetje sojameel, de losse havermout vergeten…maar maakt ook niet uit, zit al genoeg meel in…en beetje van de appelblokjes bovenop de cake gedaan…en oh ja ook nog wat gehakte amandelen door beslag geroerd…en ook nog het vocht van de zoete aardappelen…want als je geen eieren er in doet, heb je meer vocht nodig!
    Heb ook nog paar muffinvormpjes met het beslag gevuld, die kan ik mooi meenemen naar mn werk…heel makkelijk! Nou ben heel benieuwd hoe hij smaakt!”’vast lekker!! Want hou van appel en rozijnen in cake of brood!
    Groetjes,Coby

    1. Kortom: je hebt er een heel andere cake van gemaakt haha. Creatief hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close