Kokos Banaan Havermoutbrood

Banaan en kokos zijn een gouden combi. Of eigenlijk een gouden Thaise combi, want in Thailand zijn banaan en kokos dé ingrediënten voor de lekkerste toetjes. Ik at er heerlijk zoete banaan in kokosmelk na mijn groene curry of op straat een crêpe met banaan en vanillesaus. Oké, dat was zonder kokos maar hoe dan ook, deze 2 zijn perfect samen. Het zijn allebei natuurlijke ingrediënten dus ook een goede basis voor een gezonde snack. Ik maakte kokos banaan havermoutbrood, een variant op het bekende bananenbrood (of cake, hoe je het noemen wilt) en ik weet nu al dat ik hem regelmatig zal blijven maken. Het wil niet zeggen dat er minder calorieën in een snack zoals deze zitten, want er bestaat ook zoiets als fruitsuiker. Maar, als je op zoek bent naar een verantwoorde snack, dan is dit ‘m.

Ook fijn, snijd het brood in plakjes en bewaar ze los van elkaar maar wel verpakt in de vriezer. Dan gaat de cake niet in 1 keer op (verstandig) en pak je alleen wat je nodig hebt.

Wat heb je nodig? (voor ong. 12 plakken)

 • 200 gram havermout (vlokken)
 • 3 rijpe bananen
 • 100 gram kokosrasp (ongezoet)
 • 6 eetlepels honing
 • 1 1/2 eetlepel kaneel
 • 2 theelepels vanille extract
 • 4 eieren

1. Verwarm je oven voor op 180 graden

2. Prak de bananen en meng met alle ingrediënten in de keukenmachine.

3. Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm. Verdeel het beslag gelijkmatig en zet in de oven voor 45 minuten.

 

OMF_Vivian_BanaanKokosHavermoutBrood

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

kokos banaan havermoutbrood

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Dat ziet er goed uit! Lijkt mij heel lekker. Ik sla hem sowieso even op, want ik denk dat ik hem wel een keer ga maken!

  1. Jacqueline Bos says:

   Ziet er erg lekker uit. Welke cakevorm is er gebruikt. 22cm?
   Groetjes Jackie

 2. Julie says:

  Ik ben meestel niet zo van het bananenbrood (shame on me), maar dit ziet er werkelijk heerlijk uit!

 3. Laura says:

  Kan ik het ook in de blender doen? Ik heb geen keukenmachine of mixer haha.

  1. Sanne says:

   Vast wel! Als ik bananenbrood maak doe ik in ieder geval altijd alles in de blender :)

  2. Vivian Author says:

   Hi Laura,

   Jahoor, dat kan. Maar je kunt het ook met een lepel goed door elkaar mixen.

   1. Mirella says:

    Weet iemand toevallig hoeveel kcal 1 plak bevat ?

 4. Lianda says:

  Dit lijkt me echt heerlijk.
  LOVE kokos en bananen!
  Yum.

 5. Tineke says:

  Hij staat nu in de oven en ruikt al heerlijk..

 6. Kirsten says:

  Heerlijk van smaak maar erg compact! Er zit ook helemaal geen bakpoeder of melk in… Grappig

  1. Brigitte says:

   Vind ik ook… beetje té compact.

  2. De banaan is het bakpoeder!

 7. Miranda Slagboom says:

  Heb hem van de week gemaakt en hij is echt superlekker.

 8. Leona says:

  Gisteravond deze gemaakt. Hele huis rook heerlijk naar kokos rn banaan! Erg lekker maar bij mij een beetje aan de droge/harde kant. Misschien dat hij wat minder lang in de oven had gemogen. Volgende keer dat ik deze maak eens wat spelen met de bereidingstijd…

  1. Brigitte says:

   Volgens mij ontbreekt een belangrijk ingrediënt in de beschrijving om de boel wat luchtiger te maken. Ik vind het jammer van mijn werk en mijn ingrediënten. Ook jammer dat het recept niet aangepast werd.

 9. Veerle says:

  Een overheerlijke hap! Ik heb de overschot in plakjes gesneden en ingevroren. Lekker makkelijk mee te nemen naar het werk. En je kan een voorraadje aanleggen.
  Vandaag nog eens gemaakt maar had geen kokos in huis dus dan maar amandelschilfers gebruikt. De honing was ook op dus geen zoetstof. En ik heb amandelconcentraat gebruikt. Zo lijkt het een beetje op marsepein! Echt supppppeeeeeeerrrr lekker en qua voorbereiding slechts 5 à 10 minuten.

  Een recept dat ik nog vaak ga klaar maken!

  1. Sabine says:

   Wat een super goede variatie! Een cake die smaakt als marsepein, heeeerlijk.

  2. Josette says:

   Lijkt mij super met amandel, ik hou niet zo van vanillepoeder. Goeie tip!

 10. Marga says:

  Heb ‘m net gemaakt,van 150 gr havermout 3 eieren en 3 b ananen en een hand rozijnen, toch 15 gr baking soda erbij gedaan , maar heel.compact, bijna niet gerezen. De smaak is matig. Morgen maar opnieuw proberen een dan ook wat honing erbij.

  1. Sabine says:

   Heb je er helemaal geen honing aan toegevoegd? In ons recept gaan 6 eetlepels honing.

 11. Shanti says:

  Waarmee kan ik de eieren vervangen??

 12. Anneke says:

  Lekker maar te zoet! Je kan de honing, wat mij betreft, best achterwege laten.

 13. Niehof says:

  Kan ik het ook invriezen een voorraadje en hoelang kan ik het bewaren? Vriendelijke groet en dank!

  1. Sabine says:

   Ja hoor, ik zou dan wel aparte plakjes invriezen en niet het hele brood. Het brood is 3 maanden houdbaar.

 14. Manon says:

  Hallo weet je ongeveer hoeveel calorieën er in een plakje zitten? Heb hem vanmiddag gemaakt ruikt heerlijk!

  1. Sabine says:

   Geen idee, we tellen geen calorieën :)

 15. Marian says:

  Vandaag een totaal eigen variant, zo mooi aan dit recept, je kan er alles ingooien. Had nog een restje amandelen (60 gram denk ik), havermout (75 gram denk ik), kokosrasp tijdje geweekt in melk (ongeveer 70 gram denk ik), koffielepel wijnsteenbakpoeder, 2 overrijpe bananen,wat oude zachte volkorenbiscuitjes uit de trommel, scheut stevia honing (4 El denk ik), 3 eieren, snufje zout en een dopje vanilleconcentraat. Alles in de keukenmachine, uurtje in de oven 160 graden, heerlijk!

  1. Marian says:

   Oh, en een klont roomboter…

 16. Astrid says:

  Bij gebrek aan een aantal ingredienten in huis heb ik hem met 2 bananen gedaan (ipv 3), 6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker (ipv honing), speculaaskruiden (ipv kaneel) en voor de smeuigheid een goeie scheut zonnebloemolie er bij gedaan (calorieen maakt me geen zak uit ;). Ohja en rozijnen! Het resultaat… een heel erg lekkere cake! Ik ga hem snel nog een keer maken.

 17. Mieke says:

  Ik heb hem vandaag gemaakt en het is een blijvertje. Het rook al heerlijk toen het in de oven stond en de smaak is ook erg lekker.

  1. Vivian Author says:

   Wat leuk! Ik maak hem zelf ook nog steeds af en toe.

 18. Mieke says:

  Hij zit nu weer in de oven en dit keer een theelepel wijnsteenbakpoeder erbij gedaan.

  1. Brigitte says:

   Deed ik ook die wijnsteenpoeder maar alsnog té compact

 19. Karen says:

  Hoi, is het de bedoeling dat je alle ingrediënten heel fijn maalt in de koeknmachien? Of houd je alles redelijk grof en mix je het alleen allemaal goed door elkaar?

  1. Sabine says:

   Nee hoor, dat is niet nodig. Je mixt alles gewoon rustig door elkaar.

 20. Natascha says:

  Ik wil dit graag maken omdat ik komende zondag een hele drukke dag krijg! Dit leek me ideaal voor even snel tussendoor, mijn vraag: hoelang blijft het goed nadat het uit de oven is gekomen en is afgedekt?

  1. Sabine says:

   Ik vind baksels met banaan altijd tot maximaal 2-3 dagen na het bakken het lekkerst. Mocht dit te kort zijn dan kun je eventueel het ‘brood’ ook nog in plakken invriezen.

 21. Valérie says:

  Moet er geen bakpoeder bij?

 22. Briëlle says:

  Een heerlijk brood! Maak het nu al een paar maanden wekelijks.
  Mijn dochter vind het op de indische kwee mangkok lijken. Echt leuk…die maakte ik vroeger vak….zijn gestoomde cakejes met kokos, meel en suiker….vaak ook nog in leuke kleurtjes :-)

  1. Brigitte says:

   Briëlle, is de cake bij jou goed gerezen? Zo ja, welke ingrediënten heb je daarvoor gebruikt?

   1. Brielle says:

    Nee hij rijst niet…maar is prima zo toch…
    Heb er zojuist weer eentje in de oven geschoven…

 23. Elbertine says:

  Hallo, is dit ook een glutenvrij recept?

  1. Brielle says:

   Ik eet strikt glutenvrij en gebruik glutenvrije havermout vlokken

 24. Felicia says:

  Hoeveel gram gaat er ong. per EL honing?

  1. Sabine says:

   1 eetlepel is ong. 15 gram

 25. Bettie says:

  Op hoeveel graden moet deze cake gebakken worden? Dank en groet Bettie

  1. Sabine says:

   Zie stap 1 van het recept.

 26. RUTTEN FREDDY says:

  ik vind dit recepten een heerlijk lekker voor bij de koffie of vier uutje

 27. G. Hoogeboom says:

  Ik heb m net gemaakt, met zoetstof ipv honing, ivm m’n koolhydraatarm dieet. De havervlokken heb ik gemalen tot meel, en ik dacht dat ik bakmeel vergeten was, maar dat was niet t geval, en ook helemaal niet nodig. Een echt blijvertje, ik vond m erg lekker, en idd, de rest maar snel in de vriezer gelegd, anders was hij zo op . T enige wat ik mis, zijn de gegevens van hoeveel calorieën en/ koolhydraten het recept bevat. Maar dat is t enige wat ik mis.

  1. Sabine says:

   Wat een mooie aanpassingen heb je gedaan!

   1. G. Hoogeboom says:

    Dank je , en t grappige is, dat mijn jongste zoon het recept van mij heeft gehad, en hij gaf aan dat het hem ook moest lukken, en wil dit binnenkort, als hij verhuist, ook gaan maken. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close