Appelcake met havermout
Gezonde snacks zoeken is altijd een uitdaging vind ik, maar deze appelcake met havermout is een topper. Bommetjevol met lekkere ingrediënten en alsnog verantwoord om te snacken.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd1 uur uur 5 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: appelcake, cake bakken, gezonde snack, havermoutcake
Servings: 1 cake (10-12) plakken)
- 3 kleine appels in kleine blokjes
- 2 el kaneel
- 1/2 citroen, alleen sap
- 300 gram havermoutvlokken tot meel malen
- 6 eieren
- 1 rijpe banaan geprakt
- 1 tl baking soda
- 2 tl vanille-aroma
- 6 el honing
- 50 gram havermoutvlokken
- 100 gram rozijnen
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Meng de blokjes appel met 1 el kaneel en een paar druppels citroensap. Zet apart.
Maal 300 gram havermoutvlokken tot meel en mix het meel met de 6 eieren tot een gladde massa. Voeg de banaan, het vanille-aroma, een eetlepel kaneel en de honing toe en mix het beslag nogmaals tot een gladde massa.
Voeg nu het overige citroensap en de baking soda toe. Werk vanaf nu snel want het beslag moet nu snel in de oven.
Voeg 50 gram havermoutvlokken en 100 gram rozijnen toe aan het beslag en mix het nog even kort. Als laatste voeg je de stukjes appel toe en roer deze voorzichtig door het beslag totdat de blokjes goed verdeeld zijn.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm (31cm) en schuif de cake in de oven voor 45 minuten.