Video: Havermoutmuffins met nectarine

Dit recept voor Havermoutmuffins met nectarine heeft vele vormen gekend voordat ik het besloot te plaatsen. Eerst was het de bedoeling om Perzik crumblemuffins te maken maar toen had ik geen perzik in huis. Uiteindelijk was het zeker dat ik de perziken zou vervangen door nectarines maar eigenlijk had ik ook geen zin in een muffinrecept met boter en suiker waardoor dat plan weer van tafel werd geveegd. Toen kwam ik bij mijn lieve foodinnetje Pauline een recept tegen voor havermoutmuffins. En ik vond dat er zó lekker uitzien dat ik maar besloot een variatie daarop te maken. En aanschouw hier het resultaat: havermoutmuffins met nectarine. Op en top zomer en lekker gezond. Heel fijn!


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (10 stuks)

 • 125 gram havermout
 • 1 banaan
 • 2 nectarines
 • 2 eieren
 • 100 milliliter sojamelk
 • 2 theelepels bakpoeder

Check de video voor de werkwijze!

Havermoutmuffins met nectarine

Join the Conversation

 1. Lotte says:

  Ik ben gek op dit soort recepten, past precies in mijn straatje:) Ik ga ze zeker een keer proberen!

 2. Margot says:

  Ik heb ze meteen opgeslagen, wat een goed idee!

 3. Laura - Dagelijkse hap says:

  Dit klinkt echt goddelijk :D

 4. Tamara says:

  Leuk idee! En volgens mij is het ook nog best wel gezond toch?

  1. Sabine Author says:

   Zeker! :)

 5. Ineke says:

  Ik vind het jammer dat je het recept niet uitschrijft, ik merk nu dat de lust me vergaat om de video te gaan kijken voor de werkwijze. Als je dan iets mist moet je weer terug naar het bewuste punt. Waarom niet en/en?

  1. Sabine Author says:

   Ik ben nog aan het twijfelen of ik de recepten weer ga uitschrijven. Ik merk namelijk ook dat mensen geen zin hebben om de video te kijken als het hele recept toch al uitgeschreven staat. En in zo’n video gaat veel meer werk zitten dan het schrijven van een recept :)

   1. Ineke says:

    Dan is uitgeschreven met een paar mooie foto’s erbij toch prima? Waarom moeilijk als het gemakkelijk kan? ;)

 6. Astrid says:

  Ik heb ze gisteren gemaakt met aardbeien ipv nectarine en zonder melk maar een klein beetje water! Werkte perfect en ze zijn heel erg lekker!

  1. Sabine Author says:

   Goede vervangers, lekkeeeer! Fijn dat de muffins in de smaak vallen :)

 7. Gerbrich says:

  Gisteren gemaakt met mango ipv nectarine, heerlijk!! Heb je enig idee hoeveel calorieën er in 1 stuk zitten als je er ongeveer 11 maakt van bovenstaand recept?

  1. Sabine Author says:

   Nee sorry, ik besteed geen aandacht aan calorieën :)

 8. Rosanne says:

  Nouuu, ik wilde ze vanavond maken maar zie in het filmpje pas dat er zonnebloemolie door moet.. stond niet in de ingrediëntenlijst. Jammer! Of kan het ook met olijfolie? ;)

  1. Gerbrich says:

   Ik heb dat er ook niet doorheen gedaan hoor, ging prima!

   1. Rosanne says:

    Dankjewel! Heb ze net gemaakt (toch met zonnebloemolie), ben erg benieuwd.

   2. Sabine Author says:

    En en en?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close