Snelle Carrotcake Havermout

Hoewel ik dacht dat havermout vorig jaar een vooral erg gehyped product was, blijkt niets minder waar te zijn. Havermout is hot. Hoewel het product door een steeds grotere groep mensen wordt gegeten, zijn er nog twee dingen die ons allemaal tegen lijken te staan: havermout is een beetje saai en helemaal niet zo lekker (niet waar; dat ga ik je vandaag laten zien!) en havermout kost veel tijd om te bereiden (ook niet waar!). Quaker daagde mij uit om met hun Quaker Oats Express, handige portiezakjes Quaker Havermout die binnen twee minuten klaar zijn om te eten, twee lekkere en eenvoudige recepten te maken. Als foodie laat ik die kans natuurlijk niet aan me voorbij gaan en dus greep ik de #quakerchallenge met beide handen aan. Vandaag deel ik mijn eerste recept met jullie: Snelle Carrotcake Havermout. En ja, die smaakt écht zo lekker als ‘ie klinkt!

Carrotcake Havermout Ingrediënten

Wat heb je nodig? (1 portie)

 • 1 zakje Quaker Oats Express naturel
 • 200 milliliter melk (amandelmelk kan ook)
 • 1 middelgrote wortel
 • handvol ongebrande walnoten
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 1½ theelepel kaneel
 • ½ theelepel gemberpoeder
 • ¼ theelepel nootmuskaat
 • kokosroom
 • kokossnippers
 • snufje zout

1. Schil de wortel en rasp hem met een zo fijn mogelijke rasp. Dan wordt de wortel straks goed opgenomen in de havermoutpap.

2. Doe de melk in een steelpannetje en voeg hieraan de kaneel, het gemberpoeder en de nootmuskaat samen met een snufje zout toe. Roer alles met een garde door en breng de melk aan de kook.

3. Voeg zodra de melk kookt de geraspte wortel en de havermout toe. Draai het vuur laag en laat de havermoutpap vijf minuten zachtjes pruttelen tot het een dikke pap wordt.

4. Hak ondertussen vast de walnoten grof.

5. Haal de havermoutpap van het vuur en roer een deel van de walnoten en het vanille-extract erdoor. Doe de Carrotcake Havermout in een kommetje.

6. Garneer de Carrotcake Havermout met de rest van de gehakte walnoten, de kokosroom, kokossnippers en extra kaneel.

Heb je niet zoveel tijd ’s ochtends en wil je snel van jouw kommetje havermout genieten? Mik dan alle ingrediënten, afgezien van de kokosroom, bij elkaar in een kommetje en schuif deze, na even goed geroerd te hebben, twee minuten in de magnetron. Ik raad je aan om dan wel 180 milliliter melk te gebruiken in plaats van 200 milliliter. Dankzij Quaker Oats Express hoeft het klaarmaken van havermout dus helemaal niet zoveel tijd te kosten en dat is vooral ’s ochtends erg fijn.

Wat is jouw favoriete havermout ontbijtje?

Carrotcake Havermout

Dit is een gesponsord artikel

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 253428964&c=%%CACHEBUSTER%%
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 253428964&c=%%CACHEBUSTER%%
B8518041
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 253428964&c=%%CACHEBUSTER%%

Join the Conversation

 1. Tessa says:

  Mm dit klinkt echt heerlijk! Ik ben echt gek op havermout en vooral met een peertje en kaneel erdoor. Deze ga ik ook snel eens proberen, thanks!

 2. De Beautykoffer says:

  Lijkt mij heel erg lekker, ga ik een keertje proberen.

 3. nicole says:

  Ik ga hem zeker proberen, lijkt me heerlijk.

 4. Manon says:

  oeh klinkt heerlijk!

 5. Margot says:

  Dit ziet er wel heel erg lekker uit!

 6. elseniek says:

  Hmm lijkt me heerlijk!! Ik ben wel weer toe aan wat nieuwe variaties voor mijn havermout en deze ga ik snel eens proberen!

 7. Sabrina says:

  Aah dat klinkt lekker zeg!!

 8. Ellen says:

  Ik maak deze soms ook, maar dan zonder de kokos erbij. Dat ga ik volgende keer eens proberen! :)

 9. Marjoleine says:

  Dit klinkt zoo lekker!

 10. Oeh dat klinkt lekker! Die ga ik morgenochtend eens proberen :)

 11. Mylène says:

  Oei oei, wat moet dit lekker zijn. Ik eet iedere dag havermout, zo lekker is het.

 12. Ineke says:

  Een goed idee, ik zou er nooit op gekomen zijn. Ik ga morgen de veganversie maken met gewone havermout en sojaroom, ik ben erg benieuwd. :) Een goede manier om een deel van je dagelijkse groenten binnen te krijgen. Het ziet er heerlijk uit.

 13. sandra says:

  klinkt goed!
  Hoeveel havermout gebruik je als je die kant en klare zakjes niet in huis hebt? ?

  1. Sabine Author says:

   25 – 30 gram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close