Schaafijs van galiameloen

Het weer laat ons weliswaar een klein beetje in de steek deze zomer, zeker in tegenstelling tot vorig jaar!, maar tijd voor ijs is het wat mij betreft ook. Stiekem vind ik alle soorten ijs wel lekker maar water- of sorbetijs zijn voor mij op warme dagen echte must haves. Nu vind ik het zelf maken van ijs altijd heel leuk om te doen, maar ik ben me ervan bewust dat niet iedereen beschikking heeft over een ijsmachine. En daarom deel ik vandaag een schaafijs recept met je waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt. Een vriezer zou bijzonder handig zijn, evenals een foodprocessor (of eventueel een blender) waarin je bevroren fruit kunt vermalen, maar buiten dat is het een fluitje van een cent. Schaafijs is overigens een combinatie van sortbetijs en waterijs, althans… daar doet het mij aan denken. Super verfrissend dus! Ik maak vandaag schaafijs van galiameloen maar voor dit ijs kun je prima ieder ander soort meloen gebruiken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Schaafijs van galiameloen

Schaafijs van galiameloen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Schaafijs van galiameloen

No ratings yet

Schaafijs van galiameloen

Porties400 gram

Ingrediënten

  • 1 rijpe galiameloen
  • sap van 1 limoen
  • 1 el honing
  • 2 el water

Instructies

  • Schil de galiameloen, verwijder de pitjes en snijd de meloen in stukken.
  • Vries de stukken meloen minimaal 5-6 uur in of bij voorkeur een hele nacht.
  • Stop de bevroren stukken meloen in een foodprocessor en voeg hier de andere drie ingrediënten aan toe. Vermaal het geheel tot een glad sorbetijs.
  • Schep het ijs in een (cake)blik en vries het nogmaals 1 uurtje in. Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close