Als je een kléin beetje herkenning ziet in dit ravioli recept dan kan dat. Sinds ik mijn recept voor Toscaanse kip uit de slowcooker heb gepubliceerd, is dat een van de populairste recepten op OMF.
Laat ik nou de saus uit dat recept ONWIJS lekker vinden en dat specifieke gerecht het lekkerst vinden om te eten met pasta… 1 + 1 is voor mij nog altijd 2 en dus besloot ik de saus van dat recept te combineren met één van mijn favoriete pastasoorten: ravioli.
Het resultaat? Een super simpel, snel gerecht dat perfect is voor doordeweekse dagen. Een vegetarisch smaakbommetje als je het mij vraagt, heerlijk.
Ravioli maken
Ravioli maken vind ik persoonlijk altijd net iets teveel gedoe. Het is een van mijn favoriete pastasoorten, maar deze pasta helemaal zelf maken… nee bedankt.
Er zijn ook zóveel goede en lekkere koelverse ravioli’s in de supermarkt te krijgen. Zeker die koelverse varianten hebben vaak maar 2 minuten kooktijd en tja, dat zie ik toch heel wat liever dan een paar uur werk aan het maken van pasta.
Sorry! Wat een nep foodie ben ik eigenlijk hè?
Voor dit ravioli recept kun je iedere ravioli nemen die jij lekker vindt. Zelf koos ik voor pasta met een vulling van tomaat en kaas.
Ben je juist helemaal geen fan van gevulde pasta, dan is dit recept ook prima te maken met bijvoorbeeld tagliatelle.
Oh, en wil je wél een poging maken om zelf pasta te maken. Hier lees je over mijn ervaring met de eerste keer zelf pasta maken.
Wil je meer Italiaanse pasta recepten?
Ik kan persoonlijk nooit genoeg krijgen van pasta recepten. Jij ook niet? Hier vind je een overzicht van alle pasta recepten op de website.
We freestylen behoorlijk met de pasta recepten die we maken. We maken ook regelmatig gerechten waar een Italiaan zijn ogen voor zou sluiten waarschijnlijk. Maar hieronder een klein lijstje met échte Italiaanse pasta recepten.
- Cacio e Pepe
- Carbonara
- Cannelloni met ricotta & spinazie
- Pasta Puttanesca met geroosterde cherrytomaatjes
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Toscaanse ravioli
Ingrediënten
- 1 ui – gesnipperd
- 3 teentjes knoflook – fijngehakt
- 200 g verse spinazie
- 50 g zwarte olijven
- 150 g zongedroogde tomaten
- 1 el mosterd
- 1 el gedroogde oregano
- 150 ml (kook)room
- 50 g Parmezaanse kaas – geraspt
- 250 g koelverse ravioli – vulling naar wens
Instructies
- Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan, tot de ui glazig ziet.
- Voeg de spinazie toe en bak deze mee tot de spinazie is geslonken.
- Doe dan de olijven, zongedroogde tomaat, mosterd, oregano, (kook) room en geraspte Parmezaan in de pan.
- Roer alles goed door en laat zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de gaargekookte ravioli in de pan met Toscaanse saus. Schep om en breng op smaak met peper en zout.
Heerlijk gerecht! Makkelijk te maken en heerlijk van smaak. Ben ook fan van de Toscaanse kip uit de slowcooker!
Heerlijk, komt zeker vaker op tafel