Rolls met zongedroogde tomaat en parmezaan

Zien deze rolls er niet fantástisch uit? Zo lekker glanzend, mooi bruin gebakken en van binnen super luchtig. Precies zoals ik van tevoren voor ogen had en ik kan je vertellen: het is bijzonder prettig als een recept precies zo uitpakt zoals je had gehoopt. Op OMF hebben we al veel vaker rolls met je gedeeld, veelal gevuld met een zoete vulling zoals aardbeien en amandelen of appeltjes. In ieder geval wel als we het maakten met zelfgemaakt deeg. De hartige varianten maakten we eigenlijk altijd met bladerdeeg of pizzadeeg. Ik wilde heel graag een keer hartige rolls maken mét zelfgemaakt deeg en dat werden uiteindelijk deze rolls met zongedroogde tomaat & parmezaan. Ok, en met pesto; dat had er ook wel bijgekund maar dan was de titel van het recept zo lang.

Deze rolls met zongedroogde tomaat en parmezaan zijn perfect om te eten bij een dampende kom soep. Geloof mij: meer heb je écht niet nodig! Mocht je ze alvast van tevoren willen maken, warm de broodjes dan nog 5-7 minuten op in de oven voordat je ze serveert, dan smaken ze namelijk het allerbeste!

Rolls met zongedroogde tomaat en parmezaan

4 van 1 stem

Rolls met zongedroogde tomaat & parmezaan

Normaal gesproken zie je dit soort broodjes gevuld worden met kaneelsuiker, appel, jam of iets anders zoets. Maar deze rolls met zongedroogde tomaat en parmezaan zijn minstens net zo lekker. Perfect om te eten bij een kom dampende soep.
Porties12 broodjes
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rijstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Waar te bewaren luchtdicht buiten de koelkast
Hoelang te bewaren 3 dagen

Benodigdheden

  • keukenmachine met deeghaken
  • deegroller
  • rechthoekige ovenschaal van 35x25 - ingevet

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 500 g patentbloem
  • 1 zakje instant gist - 7g
  • 250 ml melk
  • 25 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl zout

Vulling

  • 4 el pesto
  • 100 g zongedroogde tomaat - in reepjes
  • 100 g Parmezaanse kaas - geraspt

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het brooddeeg in een kom en kneed dit met de keukenmachine met deeghaak tot een zacht en soepel deeg. Dit kan rustig 10 minuten duren op de middelste stand.
  • Dek de kom met het deeg af met een theedoek en laat. het deeg 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Kneed het deeg na het rijzen een keertje vluchtig door en rol het uit tot een grote, rechthoekige plak van ong 1/2 cm dik.
  • Smeer de bovenkant van het deeg in met pesto en verdeel de pesto, zongedroogde tomaat en geraspte Parmezaanse kaas er overheen.
  • Rol het deeg over de lengte op en duw de naden goed dicht.
  • Snijd het opgerolde deeg in plakken van ong. 2 cm dik. Leg de broodjes met een beetje tussenruimte in de ovenschaal en laat ze nogmaals 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Bak de hartige broodjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Gang: brood
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Bakken, brood, broodjes, hartige broodjes, parmezaan, pesto, rolls, zongedroogde tomaat

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Rolls met zongedroogde tomaat en parmezaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close