Rolls met zongedroogde tomaat & parmezaan
Normaal gesproken zie je dit soort broodjes gevuld worden met kaneelsuiker, appel, jam of iets anders zoets. Maar deze rolls met zongedroogde tomaat en parmezaan zijn minstens net zo lekker. Perfect om te eten bij een kom dampende soep.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Rijstijd2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 50 minuten min
Gang: brood
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Bakken, brood, broodjes, hartige broodjes, parmezaan, pesto, rolls, zongedroogde tomaat
Servings: 12 broodjes
Voor het deeg
- 500 g patentbloem
- 1 zakje instant gist - 7g
- 250 ml melk
- 25 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 tl zout
Vulling
- 4 el pesto
- 100 g zongedroogde tomaat - in reepjes
- 100 g Parmezaanse kaas - geraspt
Doe alle ingrediënten voor het brooddeeg in een kom en kneed dit met de keukenmachine met deeghaak tot een zacht en soepel deeg. Dit kan rustig 10 minuten duren op de middelste stand.
Dek de kom met het deeg af met een theedoek en laat. het deeg 1 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Kneed het deeg na het rijzen een keertje vluchtig door en rol het uit tot een grote, rechthoekige plak van ong 1/2 cm dik.
Smeer de bovenkant van het deeg in met pesto en verdeel de pesto, zongedroogde tomaat en geraspte Parmezaanse kaas er overheen.
Rol het deeg over de lengte op en duw de naden goed dicht.
Snijd het opgerolde deeg in plakken van ong. 2 cm dik. Leg de broodjes met een beetje tussenruimte in de ovenschaal en laat ze nogmaals 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor 180℃ boven- en onderwarmte.
Bak de hartige broodjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.