Op de planning: Short trip Ho Chi Minh

In april van dit jaar ga ik iets doen wat ik nog nooit eerder heb gedaan: voor een paar dagen op en neer naar de andere kant van de wereld. Wat? Je lijkt wel gek! Ja, misschien wel een beetje. Samen met mijn foodie-vriendinnetjes Brenda, Philippine, Francesca en samen met Simone en Jelmer vertrek ik namelijk voor een paar dagen naar Vietnam om daar de fabriek van vismerk Queen’s te bezoeken. Nu gaan jullie daar binnenkort nog veel meer over lezen, maar vandaag wil ik het graag over Ho Chi Minh hebben, dé uitvalsbasis van onze short trip. Wat moet ik er doen en wat moet ik zeker zien? Ik heb jullie tips nodig!

Reisschema

Goed, ons reisschema is nogal hectisch dus ik verwacht niet héél veel tijd vrij te hebben, maar als ik dan toch in Ho Chi Minh ben kan ik maar beter alles eruit halen wat erin zit. Ik vlieg op dinsdagavond naar Dubai waar ik vervolgens een stop-over heb van een paar uur. Mochten jullie tips hebben voor het vliegveld van Dubai (ik kan er helaas niet af, daarvoor is de stop-over te kort): shoot! Uiteindelijk kom ik woensdag rond een uur of 21.00 uur plaatselijke tijd aan bij ons hotel in Ho Chi Minh. We slapen in het het Eden Saigon Hotel.

Ik ben er maar twee nachten en heb alleen de donderdagmiddag, vooralsnog, een paar uurtjes vrij maar deze uren wil ik natuurlijk wel optimaal benutten! In ons reisprogramma staat dat we donderdagmiddag sowieso een paar toeristische highlights gaan bezoeken, maar welke dit precies zijn weet ik niet. En daarom heb ik voor het gemak zelf maar een lijstje gemaakt met de dingen die ik eigenlijk wil doen in die paar uur Ho Chi Minh. Of het allemaal haalbaar is is een tweede, maar dat zien we dan wel.

To do in Ho Chi Minh

Ben Thanh Markt

Ben Thanh Markt

Ben Thanh Markt
Eén van de meest populaire markten in Ho Chi Minh schijnt de Ben Tanh Markt te zijn en gelukkig ligt ons hotel daar heel dichtbij. De markt wordt immens goed bezocht door locals die langs de kraampjes struinen op zoek naar verse ingrediënten voor hun eten, maar ook voor toeristen is het een populaire plek vanwege de vele souvernirwinkeltjes. Ik probeer overal waar ik ben een markt te bezoeken, daar proef je wat mij betreft namelijk het best de cultuur van een bestemming. Hopelijk vind ik tijd om ook even naar de Ben Thanh Markt te gaan.

War Remembrance Museum

War Remembrance Museum
Ik heb er al veel over gelezen en vriendinnetje Nanda tipte me hier ook al over, maar in Ho Chi Minh ligt het War Remembrance Museum waar veel overblijfselen en herinneringen te vinden zijn van de Vietnam Oorlog. Nu deed ik op de middelbare school mijn profielwerkstuk over de Vietnam Oorlog en ben ik sowieso gefascineerd door alles wat met oorlogen en vroeger te maken heeft, dus ik wil sowieso even een bezoekje brengen aan dit museum. Ook al heb ik maar een uur de tijd.

Vietnamees eten

Eten!
Wat ik vooral wil doen in Vietnam is heel veel eten, haha. Ik wil sowieso verse springrolls eten en noedelsoepjes uiteraard. Nu ben ik met alleen maar foodies op reis dus ik verwacht dat dit allemaal wel gaat lukken. Mocht je nog gerechten weten die ik ab-so-luut moet proberen: let me know!

Ik zou nog veel meer bezienswaardigheden willen opnemen maar omdat de reis zo kort is weet ik niet wat haalbaar is. Sowieso moet ik bekennen dat ik niet heel erg veel weet over Ho Chi Minh. Vraag me naar bezienswaardigheden in Bangkok – Thailand en ik help je een heel eind op weg, maar over Vietnam an sich weet ik niet zoveel. Ik weet dat we op vrijdag sowieso een aantal farms gaan bezoeken in de Mekong Delta, dus wat dat betreft is er ook een stukje buiten Ho Chi Minh gedekt.

Heb jij nog tips voor me? Wat moet ik eten wanneer ik in Ho Chi Minh ben, waar moet ik heen en wat moet ik meenemen naar huis? Tips voor Dubai Airport zijn ook welkom!

Met dank aan Shutterstock voor de foto’s.

Join the Conversation

 1. Marcella says:

  Wat gaaf joh, zo’n bliksembezoek! Een tof vooruitzicht!

 2. anouk says:

  Die marktjes lijken me super leuk!

 3. Marije says:

  Wat leuk joh, ‘even’ naar Vietnam. Ik ben zelf meerdere dagen in Ho Chi Minh geweest, dus ik kan je nog wel wat tips geven. De Ben Thanh markt vond ik de grootste tegenvaller ooit. Op de foto hierboven ziet het er heerlijk sereen uit, maar de werkelijkheid is anders: nauwe looppaden, veel geschreeuw, nog meer geschreeuw en getrek en oh ja: nog wat geschreeuw. Als je toeristische dingetjes wil kopen (zoals een kaart, een mooie handgemaakte tas of een prachtige sjaal), neem dan eens een kijkje bij het oude postkantoor. Veel rustiger en mooier en het gebouw zelf is ook prachtig, vind ik.

  Wat ik ook heel leuk vond om te doen is om rond zonsondergang een chique hotel (wij waren bij het Sheraton Saigon hotel) op te zoeken voor cocktails en hapjes (jaaaaa, springrolls…. hmmm!) op het rooftopterrace. Heel leuk en prachtig om de lichtjes langzaam aan te zien gaan.

  Qua eten zijn springrolls en noedelsoepjes inderdaad fantastisch. Je hebt er ook Vietnamese ‘fastfood’ ketens waar je echt fantastische noedelsoepjes, gerechten met crunchy varkensvlees en loempia’s kunt eten. Ik moest even hard denken, maar het heet Wrap & Roll. Hoe toepasselijk, haha.

  Een must-see is 1 van de pagodes, vind ik. Een serene tempel in een drukke stad, niks is heerlijker om de drukte even te ontvluchten.

  De Mekong delta vond ik trouwens prachtig, dus daar gaan jullie vast hele mooie dagen beleven. Héél veel plezier tijdens jullie trip! Geniet en bewonder :-)

 4. Karlijn says:

  Wat gaaf! Ik ben afgelopen zomer 6 weken in Hanoi geweest voor een vrijwilligersproject. Helaas heb ik geen tijd gehad om Ho Chi Minh stad te bezoeken, dat vind ik heel jammer. Mijn tip voor Vietnam, zoveel mogelijk eten proberen :) Maar dat ga je waarschijnlijk sowieso wel doen. Er is zoveel streetfood en zo anders dan wij gewend zijn. Ik vond het echt geweldig :)
  Als je de kans krijgt, probeer egg coffee! Dat is koffie met een opgeklopt ei en gecondenseerde melk erin. Het klinkt raar, maar het is echt super lekker!

  Al kwam de rijst me na een paar weken wel mijn neus uit, want ik woonde bij een gastgezin waar ik drie keer per dag witte rijst kreeg voorgeschoteld. Maar op straat is er genoeg variëteit te vinden :)

 5. Margot says:

  Wat een gave (en heftige) trip! Heel veel plezier alvast!

 6. Simone says:

  Jaaa, zin in! En Ho Chi Minh is leuk. Ik ben er al eerder geweest dus ik weet er alles van (nou ja alles… ) Genoeg te doen om ons te vermaken in ieder geval!

  1. Sabine Author says:

   Oh beeeeter! Dan bestempel ik jou mooi als gids ;)

 7. Linda says:

  Gaaf, veel plezier alvast! Wat betreft tips: ben er nog nooit geweest maar ik dacht dat er op het vliegveld in Dubai een Shake Shack zat… :-)

  1. Sabine Author says:

   No way? Ooooh…

 8. Sheela says:

  In ieder geval heel veel foto’s nemen en vloggen! Zou heel leuk zijn :)

  1. Sabine Author says:

   Vloggen is inderdaad wel een leuk idee! Misschien ga ik dat wel doen :)

 9. Mylène says:

  Oeh wat gaaf zeg. Ben er helaas nog nooit geweest dus tips kan ik niet delen. Wel echt tof dat je daar naartoe gaat, al is het maar voor even. Sowieso dat je al je tijd dan optimaal wilt benutten. Uitrusten en bijkomen komt daarna wel weer als je weer hier bent, haha.

  1. Sabine Author says:

   Haha, zo is dat! Paar dagen buffelen en dan komt de tijd om te relaxen wel weer een keer ;)

 10. Leuke tip om de tijd op Dubai door te komen is om een bezoek te brengen aan de tax free shops en je te verbazen over de hoeveelheid goud er over de toonbank gaat en zelfs hele goudstaven.

 11. Denise says:

  Wat gaaf! Ho Chi Minh is zo leuk! Ben ook naar de Mekong Delta geweest en heb daar bij de locals thuis de lekkerste spring rolls EVER gegeten. Ze werden vers aan de tafel bereidt. Ik sliep zelf in het New World hotel vlakbij een heel mooi park en een gezellig avondmarkt. Uiteindelijk ook nog een hele leuke dinner cruise gedaan :)

 12. Hi!
  Ik ben zelf als stewardess 2x in Ho Chi Minh geweest. Wat qua ’toeristische’ dingen leuk is, is een bezoek aan de Cu Chi tunnels en een toch over de Mekong River (dan ga je ook met een klein bootje door de mangroves en dat is heel mooi)

  Liefs,

  Kim
  eatcleanqueen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close