Op de planning: Italië! (Cavallino)

Ik ben stiekem al een paar dagen in mijn handen aan het wrijven want bijna BIJNA is het vakantie. Waar velen van jullie alweer terug zijn (of misschien nog weg zijn), heb ik de vakantie nog tegoed. Vorig jaar was het ons plan om met onze auto naar Italië te rijden om daar vervolgens twee weken op de camping te staan. Maar toen kwamen mijn ouders met de vraag of we met ze mee wilden naar Bali. Kijk, dat hoef je natuurlijk niet nog een keer te vragen. De keuze tussen Bali en Italië is vrij snel gemaakt. Onze campingvakantie schoven we een jaartje op en het is ongelofelijk, maar daar zijn we dus nu aanbeland. Ik ben op dit moment de laatste puntjes op de i aan het zetten en dan neem ik toch echt even voor twee weken afscheid van OMF. Voor het eerst! Ik heb de intense mazzel dat Vivian er is om op te passen op de blog en schoonzusje Lotte er is om op te passen op het huis en de katjes (Senna gaat logeren). Hierdoor heb ik voor het eerst écht vakantie. De laptop gaat mee, maar hopelijk gaat deze alleen open om een filmpje te kijken. Wat een luxe. Maar goed, Italië dus. Wat staat er op de planning?

Zon, zee en strand

Zoals ik jullie al vaker heb verteld is vakantie voor ons echt vakantie. Wij zijn geen mensen die er iedere dag op uit moeten om iets van de omgeving te zien. Ik heb de mazzel dat ik met mijn werk al aardig wat van de wereld mag zien dus onze zomervakantie is puur en alleen bedoelt om bij te komen. Dat is dan ook hetgeen we optimaal doen. Zon (de weersvoorspellingen zijn goed!), zee (onze camping zit pal aan zee) en strand (halloooooo stranddagen!) zullen de aankomende twee weken overvloedig aanwezig zijn.

Sommige mensen vinden dat ontzettend saai. Ik heb wel eens opmerkingen van mensen gehad dat ze absoluut niet snappen dat wij hele dagen niets kunnen doen. Hallo, weet je hoe druk wij zijn met bijkomen op het strand en boekjes lezen? Dat is een serieuze dagtaak hoor, zo’n hele vakantie lang. Maar nee, voor ons geen excursies en/of dagtripjes dus. Deze beperken we hooguit tot twee, maximaal drie keer tijdens zo’n vakantie. Verder zijn we vooral ultiem aan het genieten van rust zodat we compleet opgeladen weer aan het werk kunnen na de vakantie. Tijdens mijn vakanties krijg ik ook altijd de meeste inspiratie overigens, dus dat is voor jullie ook weer gunstig.

Venetië

Venetië

Ik realiseer me dat ik nog helemaal niet heb verteld waar we heen gaan, maar wij zitten dus bijna twee weken op een camping in Cavallino. Cavallino ligt op het schiereilandje rechtsboven Venetië aan de Adriatische Kust. Vrij toeristisch dus, maar dat vinden wij altijd wel gezellig als we op zoek zijn naar een campingvakantie. We hebben liever een drukke boulevard met tientallen restaurants naast de deur dan een tent in de middle of nowhere.

Omdat Venetië zo dichtbij ligt staat het op de planning om daar een dagje heen te gaan. Ja ik weet dat het er stikdruk is en dat het overspoeld wordt met toeristen, maar het zou een beetje stom zijn om er niet heen te gaan als je op een uurtje afstand bent toch? Ik geloof zelfs dat we in de buurt van de camping de boot kunnen pakken naar Venetië. Dat is helemaal ideaal. Ik heb me alleen totaal nog niet verdiept in deze stad dus als jullie tips hebben, zijn deze heel erg welkom!

Italiaans Eten

ETEN!

De afgelopen weken heb ik me enórm ingehouden wat betreft het eten. De hele maand juli was natuurlijk de OMF Fit Challenge en heb ik letterlijk niets gesnoept, geen wijntje gedronken of iets gegeten dat niet goed zou zijn. Voor het optimale resultaat besloot ik al vrij snel dat ik dit idee wilde doortrekken tot aan de vakantie, al dan niet met een paar aanpassingen. Het zal jullie dan ook vast niet verbazen dat ik deze vakantie nóg meer uitkijk naar het eten dan normaal. En hallo, we gaan naar Italië. Hoe fijn wil je het hebben! Ik ben dol op vrijwel alle internationale keukens maar de Italiaanse is altijd al een favoriet geweest. Ik kan niet wachten om heerlijk verse pizza, pasta en risotto te eten. Of burrata, iets dat ik nog steeds niet heb gehad maar waar ik iedereen lyrisch over hoor zijn. Echt lekkere Caprese salades, bruschetta’s of tiramisu… Ooh lordie lord, ik moet oppassen dat ik het gewicht dat ik inmiddels kwijt ben niet keihard aankom de komende twee weken.

Natuurlijk zitten we op de camping en betekent dit dat we niet iedere avond uit eten gaan. Maar Tim en ik zijn beide bourgondiërs en houden ervan om bijna iedere dag buiten de deur te lunchen. Dit zullen we dan ook vast met enige regelmaat gaan doen. En hoewel ik het lekker vind om niet uitgebreid te hoeven koken op vakantie, kan ik niet wachten om aan de slag te gaan met de verse Italiaanse producten. Alleen die tomaten daar al, zó zoet. En Tim wordt daarnaast vast gelukkig van alle olijven.

Maar ook de wijn. Ik ben iemand die makkelijk een glaasje wijn of een biertje afslaat. Als er iemand de BOB moet zijn vind ik dat nooit een probleem. Maar sinds ons weekje Frankrijk in juni heb ik geen druppeltje alcohol meer gehad en ik kan je vertellen: ik gok zo dat het allereerste wijntje straks in Italië de lekkerste gaat zijn in héle lange tijd.

Zoals ik al zei is het de bedoeling dat mijn laptop zoveel mogelijk dichtblijft. Dit betekent ook dat er van mijn hand geen eetoverzichten online komen de komende weken. Gelukkig neemt Viv het van me over en kunnen jullie haar eetoverzichten zien, maar al mijn Italië food zien jullie uiteraard later voorbij komen in een Foodie in Italië.

Oh MAN wat kijk ik uit naar deze vakantie. Al maanden natuurlijk, maar de afgelopen dagen alleen maar meer. Mochten jullie nog een aantal last minute tips voor ons hebben, qua eten, qua doen of zelfs boekentips: let me know!

Tot gauw! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Oh ik krijg meteen trek als ik jou over al dat eten hoor, ik ben gek op Italiaans! Heel veel plezier!

 2. Het is al lang geleden dat ik in Venetië ben geweest dus kan je geen tips geven. Wat maakt het uit dat het druk is met toeristen, ook dat is een charme van Venetië.

  Heel veel plezier samen, lekker eten en mooi weer toegewenst.

 3. Mijn tip voor venetie is: ga vroeg en ga de St Marco in! Er staat al snel een lange rij en je mag geen rugzak mee naar binnen nemen. Er hangen geen schilderijen, maar alles is bezaaid met mosaieksteentjes. Van buiten is het al mooi. En als je bijpassende lectuur wilt Inferno van Dan Brown? Wij zijn toen met de trein naar Venetië geweest omdat we van familie iets hoorde dat je je autosleutel daar moest inleveren omdat het parkeerterrein klein was en ze je auto moeten kunnen verplaatsen. Trein was niet duur en simpel, en niet vergeten je ticket af te stempelen. Wij hebben het toen in 2 dagen gereden en hebben er nog een dagje in innsbruck aanvast gemaakt. Verder heel veel plezier!

 4. Bezetenvaneten says:

  Vergeet Nduja niet te proeven in Italië! smeerbare pikante salami.

 5. Deborah says:

  Wij komen net uit Toscane en wat was het heerlijk. Goed dat je tot aan de vakantie op je eten hebt gelet, want hier ga je natuurlijk helemaal los! Maareh er is niks mis met het mediterrane dieet, dus geniet van het eten, de wijnen, de sfeer, de omgeving… ik ben benieuwd naar je verhalen!

 6. Marion van de Sande says:

  Vino e viscole, kijk uit naar deze heel uitzonderlijke wijn, niet te krijgen in Nederland. Het is speciaal een wijn uit de Marche maar net daarboven meteen beetje geluk ook. Het is een waanzinnig lekkere en heel speciale wijn. Een wijn gemaakt met behulp van krieken, een rode dessertwijn en wel zo ontzettend lekker en fris, lang te bewaren in de koelkast. Zeker dóen!!

 7. Brenda says:

  Oh wat super, Italie en Venetie.
  Mijn tip zou zijn: verdwaal. Dan kom je op de leukste en mooiste plekjes. Sla rechts waar iedereen links ga. Super!
  En in September vond ik het niet zo overdreven druk hoor. Vorig jaar althans.
  Geniet er van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close