Video: Chocolatechip Perencake

Ik had al weer een tijdje zin om cake te bakken. Van alle dingen die je kunt bakken vind ik cakes denk ik de leukste. Sowieso vind ik ze lekker, maar het levert je ook het meeste op en het mislukt vrijwel nooit. Koekjes daarentegen vind ik helemaal niet zo leuk om te maken. Het uitrollen van dat deeg bleh. En dan zijn de koekjes weer iets te stevig naar smaak of juist te zacht. Nee, doe mij maar een good old cakeblik en een lekker recept voor het beslag, dan maak je mij gelukkig. Vandaag deel ik sinds lange tijd weer eens een lekker cakerecept. Eentje die past bij de zomer maar die je in het najaar ook nog prima kunt maken. Lang leven de peren die bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn! In de video van vandaag laat ik je mijn recept zien voor Chocolatechip Perencake.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Chocolatechip perencake

In de eerste jaren van OhMyFoodness heb ik al eens een artikel geschreven over het mislukken van cakes. Wat zijn bijvoorbeeld de redenen dat een cake instort of scheurt aan de bovenkant? Zulke oude artikelen raken nog wel eens in de vergetelheid, maar mocht jij nou altijd problemen hebben met het bakken van cakes lees het artikel dan hier terug. Wellicht heb je er iets aan!

Houd er wel rekening mee dat iedere oven anders is. Zo weet ik na 2,5 jaar dat mijn over echt een power monster is. Ondanks dat de oven al bijna 20 jaar oud is, heeft de monteur mij doen geloven dat dit echt een van de betere in zijn soort is. En dat merk ik, ik mag altijd rustig 10 minuten van de oventijd afhalen want in no-time zijn bij mij gerechten gaar of gegratineerd. Houd dus altijd de werking van jouw oven in gedachten. Wanneer de oven aan de bovenkant bijvoorbeeld beter verhit dan van onderen, plaats dan de bakplaat of het -rooster iets lager in de oven. Gebruik een oventhermometer als je niet zeker bent van de temperatuur binnenin en pas de baktijd aan als je net zo’n monsteroven hebt als ik of een juist iets minder krachtige.

Chocolatechip perencake

No ratings yet

Chocolatechip Perencake

Porties1 cake

Ingrediënten

 • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
 • 200 gram kristalsuiker
 • 4 eieren
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • snuf zout
 • 150 gram chocolate chips
 • 1 1/2 peer of 2 kleintjes

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 150°C en vet een cakeblik goed in met een beetje boter.
 • Klop de boter samen met het kristalsuiker tot een romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe terwijl je blijft kloppen. Wacht met het toevoegen van het volgende ei tot de vorige is opgenomen.
 • Doe vervolgens het zelfrijzende bakmeel en een snuf zout in de kom en spatel dit tot een egaal cakebeslag.
 • Snijd de peer in stukken en voeg deze samen met de chocolatechips aan het cakebeslag toe. Spatel nog één keer door en stort het beslag vervolgens in het cakeblik.
 • Bak de cake in het midden van de oven in 65 - 70 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake vijf minuten afkoelen in het cakeblik en daarna volledig op een taartrooster.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

chocolatechip-perencake

Join the Conversation

 1. karlien says:

  Ziet er heerlijk uit! Ik heb juist zo’n oven die er extra lang over doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close