4 tempels in Bangkok die je gezien moet hebben

Mijn liefde voor Bangkok en Thailand hoef ik inmiddels niet meer onder stoelen en banken te steken, jullie weten daar alles van. Thailand veroverde vier jaar geleden mijn hart al tijdens mijn halfjaar durende stage en in september van dit jaar tijdens een perstrip naar het Land van de Glimlach gebeurde dit weer. Van veel mensen hoor ik dat Bangkok vies is, te groot en te chaotisch. Maar geloof mij als ik zeg dat de stad ook parels huisvest die zeker het bezoeken waard zijn. In dit geval heb ik het over tempels en die vind je letterlijk overal in het land. Maar dit zijn naar mijn idee 4 tempels in Bangkok die je gezien moet hebben.

Wat Arun

Wat Arun

We beginnen met de Wat Arun, een tempel die ligt aan de Chao Praya rivier. Wat Arun is een Boeddhistische tempel en hij wordt ook wel de Temple of Dawn genoemd. Zijn naam dankt de tempel aan de Hindu god Aruna, die regelmatig wordt afgebeeld als zonnestralen. De tempel heeft een centrale pagode van maar liefst 79 meter hoog en deze is gebouwd volgens de architectuur van de Khmer. De pagode is rijkelijk versierd met stukjes porselein en hierdoor kan ik het me voorstellen dat je deze tempel meer Chinees dan Thais vindt aanvoelen. Wat Arun is helemaal tot de top te beklimmen en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de Chao Praya rivier en de andere tempels in Bangkok.

Vergeet niet om eenmaal weer beneden een verse kokosnoot te kopen om daarvan het kokossap te kunnen drinken. Het kan flink warm worden in Bangkok en zeker wanneer de zon schijnt is een beetje verkoeling erg welkom.

Wat Pho

Wat Pho

De Wat Pho vind je aan de overkant van de rivier, vrijwel tegenover Wat Arun. Het is de tempel van de liggende boeddha en is met 80.000 vierkante meter de grootste en oudste tempel van Bangkok. Het complex biedt onderdak aan meer dan duizend Boeddha-vertoningen, meer dan iedere andere tempel in het land. Kopstuk is echter de liggende Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog. De Boeddha is versierd met bladgoud en parelmoer.

Vergeet niet om helemaal om de Boeddha heen te lopen. Van de zijkant is deze al imponerend, maar de voetzolen zijn ook zeker het bekijken waard. Deze tonen namelijk 108 afbeeldingen in Chinese en Indische stijl, allemaal om voorspoed te beloven.

Wat Benchamabophit

Wat Benchamabophit

Hoewel ik alle Boeddha-vertoningen in Thailand indrukwekkend vind, werd ik het meest verrast door Wat Benchamabophit. Deze tempel wordt ook wel de marmeren tempel genoemd en staat bekend als een van de mooiste van Bangkok. Hoewel het lijkt alsof de tempels in Bangkok er al honderden jaren staan, werd deze Wat pas in 1899 gebouwd.

Sinds 2005 staat deze tempel, die volledig is gebouwd van Italiaans marmer op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ik vond vooral het Boeddhabeeld Phra Buddhajinaraja erg mooi om te zien. Hoewel deze verreweg niet de grootste en meest imposante van de stad is, liet het wel indruk achter. Wellicht omdat het as van koning Chulalongkorn, de persoon die opdracht gaf tot het bouwen van dit tempelcomplex, bij het beeld begraven ligt. Naast het grote boeddhabeeld vind je in de galerij nog 52 andere boeddhabeelden.

Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew

En tot slot kan Wat Phra Kaew niet ontbreken aan dit lijstje: de Grand Palace, het huis van de meest heilige boeddha van Thailand. Het hele complex is een parel om te zien en je zult verrast worden door de verschillende bouwstijlen die je tegenkomt, maar hetgeen waar het allemaal om gaat is de Emerald Buddha. Met een lengte van slechts 66 centimeter is dit zeker geen grote boeddha en misschien is het niet eens de mooiste, maar het verhaal achter dit beeld is prachtig.

Volgens legendes komt het beeld oorspronkelijk uit India maar werd het in 1434 voor het eerst gezien in Chiang Rai, een stad in het noorden van Thailand. Pas in 1784 werd het beeld naar Wat Phra Kaew gebracht, nadat het verschillende steden in Thailand en Laos had gezien.

Leuk weetje: dit boeddhabeeld krijgt ieder seizoen andere kleding aan en alleen de koning van Thailand mag dit ritueel uitvoeren. Het verwisselen van de kleding gaat ieder seizoen gepaard met een uitgebreide ceremonie.

Eerlijk: ik krijg nooit genoeg van tempels. Tientallen heb ik er gezien tijdens mijn verblijf in Thailand, maar het verveelt nooit. Er staan nog tientallen tempels in verschillende landen op mijn lijst om te bezoeken. De historie, de magie en het uiterlijk fascineren me iedere keer weer.

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Fijne tips!

 2. Annebelle says:

  Van Wat Arun kreeg ik spontaan hoogtevrees, zulke steile trappen. Maar het uitzicht is wel een beloning!

 3. Eline says:

  Zo ontzettend mooi!

 4. Fleur says:

  Bangkok is zooo mooi of nee Thailand is gewoon geweldig!
  De white temple in Chiang Mai is ook een aanrader, totaal wat anders dan de reguliere tempels in Thailand, maar zo ontzettend mooi en dus uniek!

 5. Hester says:

  Ik heb vanavond een uur lang klassieke culturele vorming samengevat over alle tempels in Griekenland, dat was niet de meest interessante manier van kennismaken maar toch intrigeren ze me wel inderdaad!

 6. Rianne says:

  Oh zo prachtig inderdaad! Mijn favoriet in Bangkok is de Wat Pho :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close