Spinaziefusilli

Weer een recept met spinazie? Ja! Waarom? Omdat het een lekkere groente is die enorm veelzijdig is en in allerlei gerechten gebruikt kan worden! Dit keer een pastagerecht! Deze spinaziefusilli kan ik elke week wel  twee keer eten, zo lekker vind ik het! Het is snel klaar en heel makkelijk (écht). Of je nou alleen eet, of een heleboel monden te voeden hebt, dit recept komt altijd van pas!

Ingrediënten voor ±4 personen;

– 300 gram pasta (ik gebruikte fusilli, maar maak het ook vaak met macaroni, kies wat je wilt!)
– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, gesnipperd
– 45 gram spinazie (diepvries, zo’n klein pakje, wel even ontdooien)
–  1 bakje kruidenroomkaas (zoals boursin of miree, etc)
That’s it!

Photobucket

Hoe maak je deze heerlijke pasta?
Kook de pasta volgens de verpakking. Bak de uien glazig op halfhoog vuur met wat olie. Voeg ook het gehakt toe en rul dit tot het helemaal gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Roer de ontdooide spinazie erdoor en warm het goed door. Doe daarna de gehele inhoud van het pakje roomkaas door het mengsel en roer tot deze helemaal gesmolten is.
Giet de pasta af en roer ook deze door het gehaktmengsel (of serveer ze apart, wat je wilt!) en klaar!

Photobucket

Zie je, geen woord gelogen, dit is écht heel simpel. Maar zó lekker! Laat je me even weten wat je ervan vindt als jij het ook maakt?

Join the Conversation

  1. Prima recept! Vaak maak ik dit gerecht met kip ipv gehakt & voeg ik nog spekjes toe. Ook een aanrader.

  2. Carmen says:

    Ik ga dit recept woensdag maken, het lijkt me echt heel lekker!Één vraagje: is alleen die spinazie genoeg groente, of is het verstandig om er nog wat extra (andere) groente bij te doen? xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close