We weten allemaal hoe belangrijk een goed ontbijt is, maar houden ook erg van makkelijk. En dan bedoel ik niet de ham-kaascroissant op het station die je gauw in 4 happen naar binnen werkt omdat je haast hebt, maar een makkelijk en gezond ontbijtje thuis! Veel mensen beginnen hun dag met een bakje yoghurt of kwark en muesli, maar in deze muesli zit vaak veel suiker verwerkt. Dit zorgt voor een lekkere smaak, maar echt gezond is dat niet. Goeie Grutten is anders!

Photobucket

Goeie Grutten is een  op-en-top Hollands merk, alle ingrediënten zijn van Nederlandse bodem en met zorg bij elkaar gezocht. Zelf zegt Goeie Grutten over hun muesli: ‘Goeie Grutten staat voor Hollands, verantwoord en lekker.’ Dat Hollandse, dat snap je vast. Alle ingrediënten komen uit Nederland. Van haver uit Brabant tot de bosbessen uit Limburg. Het is verantwoord, omdat er minder suiker aan toegevoegd is dan een reguliere muesli bevat en er extra vezels in de producten zitten. Maar ook is er aan het milieu gedacht, aangezien alle producten uit ons eigen kikkerlandje komen, hoeft er ook niet ver gereden te worden door vrachtwagens, dus minder uitlaatgassen! En lekker, dat is het zeker!

Goeie Grutten heeft vier verschillende smaken; Heerlijk Naturel, Limburgse Bosbes, Betuwse Kers en Hollandse Appel.
Photobucket

Ik ontving de Betuwse Kers om lekker te proeven. Zelf vind ik muesli niet alleen lekker als ontbijt, maar ook als toetje! Het is lekker knapperig doordat het in de oven gebakken is en de kersen zorgen voor genoeg zoetigheid, zodat je geen suiker of andere zoetstof hoeft toe te voegen aan je yoghurt. Ik ben ook nog erg benieuwd naar de overige smaken, vooral Hollandse Appel lijkt me erg lekker.  En vind je de verpakking niet ontzettend leuk? Op de verpakking staan ook nog allerlei weetjes en extra informatie, leuk om te lezen. Als extraatje zit er ook nog een mini-magazine in het pak, vol nieuwtjes, puzzels en raadsels. Dat vind ik nou leuk, niet alleen muesli, maar ook nog leuke extra’s. Ik vind het een aanrader!

Wat eet jij het liefst als ontbijt? Muesli? Of toch die ham-kaas-croissant?
Goeie grutten is o.a. bij Albert Heijn, C1000 en Dirk en via www.goeie-grutten.nl verkrijgbaar. Een pak bevat 350 gram en kost in de supermarkt  €2,99.

Join the Conversation

  1. Dat ziet er wel heel erg lekker uit. Als ik het ergens tegenkom moet ik zeker een pak proberen (van elke smaak dan) ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close