Zo jongens, ik heb mijn slowcooker even onder een laag stof vandaan moeten halen want hoewel ik dacht hem tijdens onze verhuizing begin februari wel te gaan gebruiken, is dit niet gebeurd. Maar goed, eindelijk heb ik dan weer een slowcookerrecept met jullie om te delen en direct een HELE lekkere. Eén van mijn favoriete slowcookerrecepten is deze Boeuf Stroganoff, het liefst geserveerd met extra bacon en een berg kaas als het even kan. Maar zoals jullie weten ben ik momenteel ook aan het Weight Watchen en tja, dan is dit recept niet heel goed voor mijn puntentotaal. Omdat ik wel veel zin had in een makkelijke maaltijd en graag de slowcooker weer eens wilde gebruiken, bedacht ik een lichtere versie. Dat werd deze Kip stroganoff uit de slowcooker. Minstens zo lekker als the real deal, maar een tikkeltje verantwoorder.
Serveer de Kip Stroganoff met gekookte pasta en een lekkere salade of ga voor rijst of aardappelpuree, wat jij wil.
Kip stroganoff uit de slowcooker
Ingrediënten
- 400 gr kipfilet in blokjes van 2 centimeter
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 250 gr kastanjechampignons in plakjes
- 200 ml kippenbouillon
- 1 laurierblaadje
- 125 gr Skyr
- 1 el bloem
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl dijon mosterd
- peper en zout
Instructies
- Doe de blokjes kipfilet, ui, knoflook en kastanjechampignons bij elkaar in de slowcooker en schep het even om.
- Schenk de kippenbouillon in de pot en voeg het laurierblaadje toe. Doe de deksel op de pan en draai de slowcooker op standje low.
- Laat de slowcooker 4 - 5 uur aanstaan tot de kip volledig gaar is en de champignons zacht zijn.
- Roer vervolgens alle andere ingrediënten door elkaar en voeg deze toe aan de ingrediënten in de slowcooker.
- Verwarm alles nog 15 minuten tot de saus is ingedikt en serveer de Kip Stroganoff direct.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Misschien een veel gestelde vraag; maar wat kun je het beste doen als je geen slowcooker heb? Moet je de tijden aanpassen of pan in oven ?
Ja, absoluut! Als je dezelfde tijd zou aanhouden in de pan wordt de kip gortdroog. Als je dit gerecht in een pan maakt ben je met 30 minuten wel klaar.
Wij zijn een groot fan van je recepten, hebben al zó veel van je gemaakt. Dit recept echter vonden we echt helemaal niet lekker, of het nou de skyr was of te veel vloeistof (exact alle hoeveelheden aangehouden) geen idee maar niemand aan tafel vond dit ook maar te eten.
Nog 1 ding: op de foto lijkt ook geraspte kaas te staan maar die vind je nergens terug in het recept.
Wat jammer! Kan een keer gebeuren dat het niet helemaal jullie smaak is natuurlijk :)
Grappig inderdaad… wij hebben hem vanavond voor het eerst gemaakt en er waanzinnig van gesmuld! Zelfs de kids vonden hem lekker, hoewel de jongste de champignons eruit gevist heeft :)
De slowcooker staat aan! Ben benieuwd hoe het smaakt. Kan je in plaats van Skyr ook plantaardige kookten gebruiken (ivm lactosevrij eten)?
Ja hoor, dat kan prima :) Hopelijk heeft het gesmaakt?
Vandaag voor het eerst gemaakt, heerlijk! Wij hebben er een met rijst* gevulde paprika bij gereserveerd.
*rijst gebakken met ui, knoflook, gedroogd pepertje en gebakken spekblokjes.
Goede combinatie!
Lekker recept. Heerlijk gegeten.