Weight Watchers update #4: 2 maanden verder

Toen ik mijn blogplanning aan het maken was voor deze weken realiseerde ik me ineens dat de laatste Weight Watchers update alweer dateerde van een maand geleden. Ik had beloofd jullie af en toe te updaten en vind eens per maand wel een goede frequentie. Mag ik even beginnen met zeggen dat ik het echt insane vind hoeveel mensen begonnen zijn met Weight Watchers n.a.v. mijn updates? Ik krijg zeker een paar keer per week berichtjes van volgers dat ze de knoop hebben doorgehakt en zelf ook zijn begonnen. Super tof en wat super goed! Inmiddels ben ik zelf alweer twee maanden onderweg en ik kan wel zeggen still going strong! Tijd voor een nieuwe update dus.

Waar waren we gebleven?

De laatste update plaatste ik een maand na de start van mijn (zoveelste) afval-avontuur. De teller stond inmiddels op -4,5kg en mijn taille was sinds september 2017 met maar liefst 15 centimeter geslonken. Bi-zar.

Maand #2

Inmiddels zijn we weer een maand verder en die vond ik van tevoren best wel even spannend. Zoals jullie weten stond het eerste deel van de februarimaand voornamelijk in het teken van verhuizen. In die specifieke week besloot ik het punten tellen even te laten voor wat het was. Gelukkig had ik wel aardig wat gezonde maaltijden in de vriezer liggen waardoor we ’s avonds normaal aten. En weet je wat het gekke was? Ik had overdag totáál geen honger. Ik kan me van onze eerdere verhuizing nog wel herinneren dat we overdag gauw een broodje kroket naar binnen werkten, wat knakworstjes opwarmden etc. Nu deed ik het iedere dag hooguit met 1 boterham met kaas of ander beleg. De koekjes die we hadden liet ik links liggen want daar had ik simpelweg geen zin in en ik zorgde ervoor dat ik wel genoeg water bleef drinken. Ik stond te kijken van mijn eigen motivatie, haha!

Die goede motivatie was na de verhuizing echter wel even weg. We (Tim doet met me mee, zonder punten tellen weliswaar – maar toch) waren moe, moesten echt even settelen, er lag nog veel werk op ons te wachten etc. Slechte smoezen natuurlijk, maar het zorgde ervoor dat we één weekje even niet zo goed bezig waren. De boterhammen met pindakaas en hagelslag kwamen weer op tafel ’s ochtends, de chocoladelade werd iets teveel opengetrokken… je kent het vast. Gelukkig wist ik het wel te beperken tot één week en was ik er daarna weer helemaal klaar mee. Ik voelde me direct niet prettig meer. Opgeblazen buik, meer buikpijn… bah.

Inmiddels ben ik alweer lekker twee weken aan de gang en ik moet zeggen: ik geniet er echt van. Ik vind het nog steeds een leuke uitdaging om iedere avond een Weight Watchers proof recept op tafel te zetten en ik geniet vooral van het feit dat mijn lijf zo goed en gezond voelt. Dat is eigenlijk de grootste drijfveer.

Goed, genoeg gekletst en props als jullie het bovenstaande gelezen hebben en niet direct zijn doorgescrold haha. Ten opzichte van een maand geleden is er -6,2kg extra af en dat brengt de stand nu op -10,7kg totaal. YES!

En nu?

Ik heb wat issues met mijn garderobe omdat alles me zo’n beetje te groot wordt. Gelukkig kon ik wat broeken lenen van mijn schoonzusje (nooit gedacht dat ik die ooit zou passen) en heb ik wat nieuwe dingen ingeslagen waar ik even mee vooruit kan. Verder heb ik ook wat issues met sporten want de motivatie daarvoor is compleet verdwenen, maar ik hoop dat ik die binnenkort terug kan vinden. Mijn Fitbit draag ik wel nog steeds en ik kom iedere dag ruim boven mijn stappentarget uit dus het is niet dat ik helemaal niets doe gelukkig.

Ik krijg vaak de vraag wat nou precies mijn doel is. Het gaat me er in eerste instantie echt om dat ik mezelf goed, gezond en fit voel maar aangezien we begin juni op vakantie gaan zou het heel fijn zijn als ik voor die tijd nog wat kilo’s kwijt kan raken. Mijn doel staat op nog eens 7,2kg eraf voor juni, dan kom ik op een mooi rond getal uit namelijk en daar houd ik van, haha. Ik ben benieuwd wat ik jullie over een maand kan vertellen.

Dat was ‘m weer voor deze maand! Hoe gaat het met mijn mede-afvallers? Boeken jullie ook goede resultaten?

Tot over een maand! x

Join the Conversation

 1. Wendy says:

  Wauw, goed bezig hoor Sabine! Ik volg nu een traject met een personal trainer maar daarna ga ik ook eens kijken naar Weight Watchers.

  1. Sabine Author says:

   Succes!

 2. Natasja says:

  Goed bezig! Ik ben nu 30 dagen bezig en al 4 kg kwijt. Ik geef borstvoeding dus mag niet te snel gaan. Tot nu toe lijkt mijn borstvoeding er niet onder te lijden dus ik ben happy! Ik voel me al slanker (en in de metingen ben ik dat ook), maar in de spiegel zie ik het nog niet. Maar dat komt vanzelf. Ik ben blij als ik straks weer in mijn eigen kleding pas en geen zwangerschapsbroeken meer aan hoef!

  1. Sabine Author says:

   Wauw, goed hoor! Je slanker en happy voelen is het allerbelangrijkste. In de spiegel ga je dit vanzelf wel zien. Veel succes!

 3. Wauw, wat een mega resultaat op amper 2 maanden tijd!!!! Sterk van je, echt super! Ik wou dat ik ook het karakter had… Ben sinds januari al 4 gestart en evenveel keer gestopt met WW… Dan heb ik een “zwaar” weekend en dan denk ik op maandag, goh, ik kan het toch niet. Ik zou ook een 15-tal kilo kwijt moeten. Hoe overbrug ik die weekends toch hé? Elk weekend staat er wel iets op de planning. Meestal gepaard met eten, lang en uitgebreid eten. Ik volg je blog met véél plezier!
  Een fan uit België :)

  1. Samantha says:

   Doorzetten, en 1 slecht weekend is niet erg hoor. Ik heb mijn weegdag op zaterdag en dat betekend nieuwe weekpunten! En ja, ik eet in het weekend altijd wel een keer friet en trek lekker een zak chips open haha.
   Op connect noemen we dat, kroontje op pakken, recht zetten en weer door. Ik ben sinds juli 2017 bezig en zit nu op -17, sinds flex gaat het wat langzamer…

   1. Amai, wat een pracht prestatie. Dikke proficiat. Je hebt gelijk… ik moet de weekenden genieten en er dan volop voor gaan. Maandag een nieuwe start! Vond je het vorig programma beter? Ik twijfel over de flex….

   2. Sabine Author says:

    Wat goed zeg, al 17 kilo eraf! Dat is in nog geen jaar tijd hartstikke veel joh, wauw.

  2. Sabine Author says:

   Het ding is dat je een lekker weekend niet direct moet zien als falen. Prima als je je in het weekend laat gaan, maar probeer keuzes te maken op die dagen: niet en-en maar of-of. En zorg dat je door de weeks dan streng bent en niet boven je dagtotaal uitkomt, dan kom je er uiteindelijk ook wel! Lang en uitgebreid eten doe ik in de weekenden ook nog steeds en ik ontzie me niets, maar keuzes maken is het allerbelangrijkst. Hopelijk kun jij je mojo ook nog vinden!

 4. Brenda says:

  Wat goed joh! Ik zou ook graag afvallen maar weet niet precies hoe. Heb alles al gedaan. Calorieen tellen, personal trainer etc.

  Welk programma heb je gekozen? De online plan of ook met cursus?

  Zit te denken om het toch een 7 maanden te proberen.

  1. Sabine Author says:

   Ik volg het online programma! Vind het echt heel fijn. Heb vaak van mensen gehoord dat WW na alles geprobeerd te hebben dé manier was, wie weet voor jou ook!

   1. Brenda says:

    Dank je wel! Ik denk dat ik me er ook maar aan ga wagen. Thanks!!

 5. Simone says:

  Supergoed Sabine! Zeker met ons werk is dat afvallen toch altijd wel een beetje een uitdaging. Haha… Maar fijn dat het zo goed gaat. Wij gaan vroeg op vakantie dit jaar (15 april) dus mijn doel is nu nog een kilootje of vier eraf voor we naar de US gaan. Wordt al lastig genoeg om daar de kilo’s niet meteen weer erbij te eten. ;)

  1. Sabine Author says:

   Nou, dat is het zeker! Ik wil niet zeggen dat het bij andere beroepen misschien makkelijk gaat, maar ik vind het bij ons wel écht een uitdaging – haha. En wat een heerlijk vooruitzicht Simoon, qua eten wel heel lastig in de US maar als je daarvoor nu vast een buffertje kunt opbouwen scheelt dat straks weer ;) Veel plezier vast!

 6. Hoi,

  we zijn ondertussen een maandje verder? Hoe is het met je gesteld? Nog steeds op de goeie weg?
  Groetjes!

  1. Sabine Author says:

   Er komt in mei weer een update!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close