Foodie valt af: Weight Watchers #8

Gisteravond laat begon ik pas met het schrijven van deze Foodie valt af, ik wist namelijk niet zo goed wat te zeggen. Als eerste wil ik graag beginnen met jullie bedanken voor de overweldigende reacties op het artikel van vorige week, wat kwamen jullie met een hoop tips om het afvallen te stimuleren zeg! Een aantal van jullie tips heb ik opgevolgd en afgelopen week heb ik bepaalde keuzes gemaakt. Zo hebben jullie afgelopen woensdag al kunnen lezen dat Tim en ik begonnen zijn met een 14 dagen Paleo challenge. Alle ins & outs hierover lees je in dat artikel. Dit betekent automatisch dat Weight Watchers heel even op een lager pitje staat, maar uiteraard schrijf ik deze artikelen wel gewoon door omdat er resultaten te bespreken zijn en nog veel meer andere dingen.

Waarom even geen Weight Watchers
Een aantal van jullie gaven aan dat ik misschien toch punten zou moeten tellen tijdens de Paleo challenge, puur om te kijken of ik nog wel genoeg zou eten en of het met elkaar overeen zou komen. Er zijn een aantal redenen waarom ik besloten heb Weight Watchers veertien dagen even los te laten (en dan bedoel ik het tellen van punten):

 • Ik zie Paleo en Weight Watchers als twee totaal verschillende dingen. Waar Weight Watchers er voornamelijk op is gericht om gewicht kwijt te raken, ligt dit bij Paleo anders. Ik zie Paleo meer als een sportersdieet. Je koolhydraten vervangen door eiwitten om zo je workouts goed te doorstaan.
 • Een aantal dingen die door Paleo heel erg aangeprezen worden zijn voor Weight Watchers hoog in punten. Dan heb ik het bijvoorbeeld over avocado’s, maar ook over eieren en vlees. Omdat je koolhydraten compenseert voor (gezonde) vetten en eiwitten zou ik bij Weight Watchers waarschijnlijk voor vrij veel punten eten. Of juist het tegenovergestelde: voor veel te weinig.
 • Ik wil me voor Weight Watchers niet schuldig voelen als ik spek eet bij het ontbijt – iets dat bij Paleo heel normaal is. Daarnaast wil ik niet de neiging hebben om ’s avonds nog wat te eten omdat mijn avondeten volgens Weight Watchers te laag in punten zou zijn.

De bovenstaande punten nemen overigens niet weg dat ik nog steeds een voorstander van Weight Watchers ben. Ik heb er tot nu toe al hele goede resultaten mee geboekt maar ik merkte dat mijn lichaam een extra zetje nodig had, vandaar de keuze om voorlopig (14 dagen dus) even niet te tellen. Overigens gebruik ik de gewichtsgrafiek nog wel gewoon en zoek ik naar lekkere recepten!

Omtrek meten
Héél veel van jullie vroegen of ik mijn omtrekken ook bijhoud. Niet afvallen in kilo’s wil namelijk niet betekenen dat je niet afvalt in omtrek. En nu is dat zeker zo, ik kan dat namelijk beamen door alleen al naar mijn kleding te kijken. Dit scheelt minimaal twee maten vergeleken met een jaar geleden.

Toen ik begon met Weight Watchers in september vorig jaar heb ik mijn maten opgenomen en gisteren heb ik dit weer gedaan. Bij wijze van nulpunt eigenlijk omdat ik vanaf nu ook wekelijks mijn omtrek wil bijhouden. Leuk weetje: ik gebruik moedervlekken op mijn lijf als indicator, dan weet ik in ieder geval dat ik steeds in de buurt van hetzelfde punt meet, haha!

Maar goed, om even een mega insane positieve noot in dit artikel te gooien: vergeleken met een jaar geleden is mijn taille-omvang met 10 centimeter afgenomenHoly shitballs! Je kunt je vast voorstellen dat die plusjes van de afgelopen drie weken er even niet meer toe deden.

Op jullie aanraden ga ik nu dus ook wekelijks mijn omtrekken meten. Ik kan me zo voorstellen dat het CrossFitten hier een flinke invloed op gaat hebben.

Resultaat van de afgelopen week
Eigenlijk wilde ik niet op de weegschaal gaan staan deze week. Ten eerste omdat het mijn maandelijkse feestje is en ik dan al-tijd zwaarder ben en ten tweede omdat misschien iedere week wegen toch zorgt voor iets te veel obsessie. Ik heb zelf altijd het idee dat ik niet zo obsessief bezig ben met wat de weegschaal zegt, maar toch merk ik dat ik er iedere keer weer van baal als er een plus staat. Vanwege de start van de Paleo challenge heb ik het echter wel gedaan want als ik over twee weken een conclusie wil schrijven, moet ik wel een nulpunt hebben. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld door de weegschaal gisteren! Deze gaf namelijk – 0,2 kg aan. Niet veel, meer gezien de menstruatie en het drastisch omgooien van ons eetpatroon, mag ik hier denk ik niet over klagen. Ik ben benieuwd wat er de komende weken allemaal gaat gebeuren.

Tussenstand: – 7,6 kg / – 20,0 kg

Join the Conversation

 1. Fleur says:

  Hai! Het meten van je omtrek op basis van je moedervlekken is niet betrouwbaar. Als je vet verdwijnt en dus je buik platter wordt zitten die moedervlekken echt niet meer op dezelfde plek. Je heupbot blijft wel op dezelfde plek zitten uiteraard. Dus beter om daar te meten.

 2. Nicole says:

  Fijn dat je toch (iets) bent afgevallen en dat je omvang kleiner is geworden. Een goede motivatie dus!

 3. Sabrina says:

  Wat een lekker resultaat! Zeker de afname in omvang, wauw! Ik vind je nieuwe layout ook heel erg leuk (:

 4. Marieke says:

  Goede tips heb je gekregen! Daarnaast moet ik zeggen dat het echt top artikelen zijn, het motiveert heel erg om zelf ook gezonder bezig te gaan en geeft goede tips.
  In je vorige artikel schreef je dat je een beetje een emo-eter bent, ken dat gevoel iets te goed, heb je nog goede tips om daarmee om te gaan? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close