Het nieuwe OMF!

Sinds de aankondiging een paar weken geleden is er een hoop gebeurd maar ik kan je verklappen dat ik met Het nieuwe OMF al veel langer bezig was. Maanden had ik al een nieuwe thema in mijn bezit en was ik bezig met een aangepast logo. Een logo dat heel erg OMF was maar toch ook iets liet zien van Travel. De slogan moest aangepast worden en ik was klaar met het speelse, übervrolijke thema dat nu te zien was. Weg met de drukke slider en de bewegende elementen, de nadruk moest gaan liggen op de content zelf en niet wat daarom heen gebeurde. En met trots presenteer ik jullie nu: HET NIEUWE OMF! Yaaaay!

Wat is er veranderd?
Qua werking voor jullie eigenlijk vrij weinig. Het is nog steeds een blog-layout en de sidebar is ook altijd zichtbaar. Wel zijn de foto’s nadrukkelijker aanwezig en kun je in één oogopslag al beter zien waar het artikel over gaat.

Het uiterlijk is hetgeen dat de grootste metamorfose heeft ondergaan. Rust, kalmte, maar toch nog steeds de vrolijke rode kleur, het herkenbare logo en de persoonlijkheid. Het cupcakeje in het logo heeft plaatsgemaakt voor een koffertje en de slogan is van Meer dan alleen koken naar Eat well Travel often gegaan, mijn twee grootste passies gecombineerd in één site, OhMyFoodness is nu een Food & Travelblog.

Bugs, rare dingen, onduidelijkheden?
Het kan ondanks veelvuldig nalopen zo zijn dat oudere artikelen niet helemaal goed zichtbaar zijn, dat er linkjes niet werken of letters niet goed leesbaar zijn. Mocht je tegen dit soort dingen aanlopen, laat het me dan alsjeblieft weten in de comments of stuur me een berichtje op Twitter of Facebook, dan kijk ik er zo snel mogelijk naar.

Ik hoop dat jullie net zo goed als ik kunnen wennen aan het nieuwe OMF en er net zo enthousiast over (kunnen gaan) zijn als ik!

[13.09 uur:] Op dit moment is het zo dat nog niet iedereen het font van de titels goed kan zien. Wanneer je ‘Bebas Neue’ op je pc hebt geïnstalleerd zie je dit wel, anders zie je een standaard Google font. Ik ben hiermee bezig!

[13.19 uur:] Het font-probleem is opgelost! Als het goed is zie je nu overal (zowel op mobiel, iPad als op de computer) het juiste titelfont. Zo niet, leeg dan even je cookies!

Join the Conversation

 1. Elsbet+|+La+Vie+Pure says:

  Het ziet er erg leuk uit!

 2. Linda says:

  Mooi, leuke verandering!

 3. Annebeth says:

  Moooi!!!
  Love the logo!! :D

  1. Sabine Author says:

   Thaaanks! :D

 4. Susanne says:

  Heel mooi! Volgens mij heb ik deze weleens gespot bij wordpress lay outs?! Super mooi geworden :)
  Alleen een dingetje dat ik een paar dagen geleden ook al zag: wanneer ik een reactie wil intypen zie ik de naam, email en website van degene die voor me een reactie heeft ingetypt. Zo kan iedereen het email adres van diegene zien….

  1. Sabine Author says:

   Zou kunnen! Het is een thema dat ik gekocht heb via Themeforest en vervolgens zelf heb aangepast :)

   Ik zal eens naar die reacties kijken, heel vreemd!

   1. Sabine Author says:

    Als het goed is is het probleem met de comments nu opgelost! :)

 5. Bite+food+blog says:

  Ohhhhh super mooi zeg! Mooi fris en clean. Fijne website om door te browsen.

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel, goed om te horen dat het een fijn thema is om door te browsen!

 6. Miriam says:

  Gaaf zeg!

 7. Nienke says:

  Wauw Sabine! Echt heel erg mooi geworden. Was al fan van je oude design, maar dit is echt tof!

  1. Sabine Author says:

   Thanks Nienke! Wel even wennen he, haha.

 8. Lotte says:

  Heel mooi geworden! Ik vind het ook echt tof dat je koken & reizen combineert

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel Lotte! Ik hoop dat het in de smaak gaat vallen :)

 9. Malou says:

  Ziet er prachtig uit!! (en dat de bewegende dingen weg zijn vind ik ook érg prettig, daar stoorde ik me een beetje aan)

 10. Jolanda says:

  Mobiel ziet het er in ieder geval al veel beter uit.
  Gefeliciteerd met je nieuwe lay-out.

 11. Wat is het mooi geworden! Ook op mn android tablet :)

 12. Nuria says:

  Like!!!

 13. MySimplySpecial says:

  Heel mooi!

 14. Marieke says:

  Heel erg mooi, heel rustgevend maar toch verre van saai! Mooi dat je een weg hebt gevonden die bij je past, want het blijft toch jouw blog ;) I love it anyways! <3

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel :D

 15. Brenda (kookt) says:

  Hi Sab, wat is hij mooi geworden zeg. Lekker fris en overzichtelijk, je nieuwe categorieën zijn ook handig en duidelijk. En ik wil nog even kwijt dat ik het super knap en goed vind dat je dit allemaal zelf kunt! XX

  1. Sabine Author says:

   Lief Bren, dankjewel! x

 16. Mandy says:

  Wauw, wat ziet je website er strak uit, zeg! Ik houd er wel van. Vind het een waanzinnige verbetering, al kwam ik altijd al graag op OhMyFoodness :)

  1. Sabine Author says:

   Haha, fijn om te horen!

 17. Susan says:

  Leuk nieuw design, de foto’s komen mooi naar voren.

  Wanneer je op de homepage, rechtsboven op het instagramlogo klikt, word je doorverwezen naar http://www.ohmyfoodness.nl i.p.v. je instagram-account.

  1. Sabine Author says:

   Oh bah, ik ga er achteraan! Dankje voor het melden.

 18. Miranda says:

  Ziet er goed uit die nieuwe lay out.

  Ik heb alleen niet elke dag tijd om je site te bekijken en open dan alle leuke posts in een nieuw tabblad. Helaas schrok ik me net wild omdat je laatste video automatisch afspeel. In elk geval bij mij in Chrome op Windows. Best vervelend, want nu moet ik ook eerst scrollen om te kunnen lezen.

  1. Sabine Author says:

   Dat is wel heel vreemd, ik heb daar zelf namelijk geen last van! Misschien staat dit ergens bij de instellingen van Google Chrome?

 19. Roxanne says:

  Prachtige nieuwe layout, en fijn dat je de blog naar je zin hebt kunnen maken :)

 20. Hester says:

  Nog ‘gefeliciteerd’ met het nieuwe OMF, ziet er heel goed uit! Vooral je slogan en logo vind ik erg sterk.

  1. Sabine Author says:

   Thanks Hester!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close